Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ψηφιακές πλατφόρμες καθημερινών καθηκόντων: σωτηρία ή καταστροφή;

Ολοένα και περισσότερα ιδιωτικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές τους να ενημερώνονται για τα καθημερινά τους καθήκοντα μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι αυτή η νέα «μόδα» σωτηρία ή καταστροφή για τα παιδιά μας; 

Όπως και κάθε νέα τεχνολογία, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείται, μπορεί να έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα. Είναι στο χέρι των εκπαιδευτικών, των γονέων ή των ίδιων των μαθητών να την αξιοποιήσουν με σωστό τρόπο. 

Σοκάρουν οι επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά

«Aποκάλυψη: Σοκάρει το κόστος του διαζυγίου στα παιδιά». Με αυτό τον τίτλο οι Times του Λονδίνου παρουσιάζουν σήμερα τα αποτελέσματα πανεθνικής έρευνας για τα παιδιά των διαζευγμένων.

Περίπου τα 2/3 των παιδιών λένε ότι ο χωρισμός των γονιών τους επηρέασε τις σχολικές τους επιδόσεις, 1 στους 8στράφηκαν στα ναρκωτικά και το αλκοόλ εξαιτίας του άγχους που τους προκάλεσε ο χωρισμός. Το διαζύγιο ευθύνεται και για διατροφικές διαταραχές με 1 στα 3 παιδιά να απαντά ότι έτρωγε περισσότερο ή λιγότερο μετά την διάλυση της οικογένειας.

Αυτοδίκαια σε αργία οι εκπαιδευτικοί που διώκονται για παιδοφιλία

Οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι εργαζόμενοι σε σχολεία, σε βάρος των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα τίθενται αυτοδίκαια σε αργία, πριν να εκδικαστεί η υπόθεση. 

«Γραφή και ανάγνωση»: Στα σχολεία της Φινλανδίας περνούν σε νέο επίπεδο

Η Φινλανδία είναι είναι γνωστό ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο. Τώρα αποφασίζει να κάνει ένα ακόμα βήμα, που για πολλούς πάντως αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό: από το Φθινόπωρο του 2016 καταργείται η καλλιγραφία και οι μαθητές θα μαθαίνουν να γράφουν αποκλειστικά με πληκτρολόγιο.

Ονειρούπολη Δράμας 2014: Πρόγραμμα και συναυλίες

Η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων λαμβάνει χώρα στη Δράμα, που και φέτος θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα των μουσικόφιλων και όχι μόνο, από τις 4 Δεκέμβρη μέχρι και τις 4 Γενάρη.

Το... βαρύ 24ωρο ενός μαθητή

Ξεκινούν την ημέρα τους στις επτά το πρωί και καταλήγουν στο κρεβάτι τους αργά το βράδυ. Στο απαιτητικό πρόγραμμα του σχολείου προστίθενται οι εξωσχολικές δραστηριότητες, οι οποίες, όπως παραδέχονται οι γονείς, είναι απαραίτητες, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παιχνίδι.

Συναυλία για τους μικρούς ασθενείς από τους Γιατρούς του Κόσμου

Συναυλία για τη φροντίδα των μικρών ασθενών των ανοιχτών πολυϊατρείων διοργανώνουν οι Γιατροί του Κόσμου την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Αυτά τα 25 χρόνια τώρα δράσης των Γιατρών του κόσμου τα παιδιά αποτελούσαν πάντα την πρώτη προτεραιότητά για την οργάνωση. Παιδιά αδικημένα από τους πολέμους, τη κακουχία, την προσφυγιά και την φτώχεια.

«Σ' ευχαριστούμε, Μισέλ»

Τελευταία, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να σε λένε Ομπάμα. Δεν αναφέρομαι στον Μπαράκ και τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων για την ξαφνική απόφασή του να νομιμοποιήσει 5 εκ. μετανάστες. Ναι, ο Πρόεδρος τα έχει βρει σκούρα μετά και τις τελευταίες εκλογές και την αλλαγή ισορροπιών στο Κογκρέσο, αλλά και η Πρώτη Κυρία φαίνεται πως δεν πάει πίσω σε σκοτούρες. Και μάλιστα, σκοτούρες που γίνονται hashtag στο twitter, το οποίο εξαπλώνεται όπως το παλιό κλασικό «φατούρο» στα ελληνικά σχολεία.