Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Βοηθός για υπέργηρους και άτομα με κινητικά προβλήματα

Ενα έξυπνο ρομποτικό σύστημα θα βοηθά στο μέλλον ηλικιωμένους ή ανθρώπους με ήπια κινητικά προβλήματα να περπατούν καλύτερα. Θα διαθέτει νοημοσύνη, θα δέχεται φωνητικές εντολές, θα λειτουργεί αυτόνομα και θα μπορεί να υποστηρίζει πολυποίκιλα τους χρήστες του, τόσο κατά τη βάδιση όσο και κατά το κάθισμα ή την ανόρθωσή τους.

1ο Διεθνές Συνέδριο: ... για να ξαναφανταστούμε το σχολείο (28-29/6/2013)

Tο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εξαιρετικούς κεντρικούς ομιλητές που ειδικεύονται στο χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να αναλογιστούμε το ρόλο των σχολείων στον 21ο αιώνα και να διερευνήσουμε νέες ιδέες για αλλαγή με γνώμονες τη συλλογική ευθύνη και την καινοτομία.

Ηλεκτρονικός υπολογιστής βαθμολογεί διαγωνίσματα & εκθέσεις σπουδαστών

Αντί ο μαθητής να παραδώσει το τεστ στον καθηγητή του και να περιμένει μερικές ημέρες ή εβδομάδες για να δει τους βαθμούς του, χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα, μόλις ο σπουδαστής στείλει ηλεκτρονικά το τεστ μέσω του διαδικτύου, αμέσως βλέπει τη βαθμολογία του, αφού το γραπτό του αξιολογείται χωρίς καμία χρονοτριβή. Αν ο βαθμός δεν είναι ικανοποιητικός, το πρόγραμμα επιτρέπει στον σπουδαστή να ξαναπροσπαθήσει για να βελτιώσει τις επιδόσεις του και έτσι πάλι σε χρόνο - ρεκόρ να δει το νέο βαθμό του.

Ανάθεση πανελλαδικής έρευνας σε καθηγητή του Χαροκόπειου με χορηγία ΟΠΑΠ. Οι δάσκαλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για διάρρευση των δεδομένων μικρών μαθητών

Δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν το πρόγραμμα "Ε.Υ.ΖΗ.Ν." του υπουργείου Παιδείας, που διεξάγεται στα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, με επιστημονικό υπεύθυνο καθηγητή του Χαροκόπειου -ιδιοκτήτη διαιτολογικών ινστιτούτων- και χορηγό τον ΟΠΑΠ.

Ημερίδα: Διεπαφές ανάμεσα στη Γλωσσολογία και τη Διδακτική των γλωσσών: Η Γερμανική ως ξένη γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με την ευκαρία της συμπλήρωσης των 35 χρόνων του και των 175 χρόνων της Φιλοσοφικής Σχολής, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Διεπαφές ανάμεσα στη Γλωσσολογία και τη Διδακτική των γλωσσών: Η Γερμανική ως ξένη γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση" ("Schnittstellen von Linguistik und Sprachdidaktik: DaF in Griechenland(SL & SD 2013)"), το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, Πανεπιστημίου 30, κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος".