Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κυκλοφοριακή αγωγή παιδιών: Για παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών

Αυτή είναι η πιο δύσκολη ηλικία και αυτό θα μας το επιβεβαιώσουν και οι γονείς. Η συμπεριφορά τους είναι ιδιόμορφη και πολύ εύκολα επαναστατούν με το κάθε τι που περιέχει "πρέπει".

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή από πλευράς γονέων οι οποίοι λόγω του ψυχισμού των εφήβων πρέπει να προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους στις ιδιαιτερότητες της ηλικίας αυτής.

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικού σεναρίου

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνογερμανικη Αγωγή και τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο Ε.Κ.Π.Α διοργανώνουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου

Νέα εποχή για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Σε τροχιά ανάπτυξης κινείται η Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ), που από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προχωρά στην ίδρυση παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου. Στα άμεσα σχέδια της διοίκησης βρίσκεται και η λειτουργία δημοτικού από το σχολικό έτος 2012 – 2013, ενώ αργότερα ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία γυμνασίου και ενός ΙΕΚ που θα παρέχει κατάρτιση πάνω σε νέες σύγχρονες ειδικότητες, απόλυτα συνυφασμένες με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά με ΔΑΔ, νοητική υστέρηση, Σύνδρομο Down

Η Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών "ΑΝΑΔΥΣΗ" στα πλαίσια του προγράμματος "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ" θα φιλοξενήσει δωρεάν στην Αίγινα, δίπλα στην θάλασσα σε 15νθήμερα κατασκηνωτικά προγράμματα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης με μπάνια και εκδρομές, παιδιά με ειδικές ανάγκες.(Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Νοητική Στέρηση, Σύνδρομο Down), που θα έχουν όμως την δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα. Θα δοθεί προτεραιότητα σε παιδιά από οικογένειες με συνθήκες οικονομικής αδυναμίας.

Λαζαρίνες, κάλαντα και λαζαράκια σε όλη την Ελλάδα