Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Νόμος του κράτους το ν/σ για την Παιδεία

Για το ν/σ αναλυτικά πατήστε ΕΔΩ
Με αλλαγές και τροποποιήσεις ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας. 

Μεταξύ άλλων: 

American Education in 2030

Πώς θα είναι τα σχολεία  του μέλλοντος στην Αμερική; Στο ηλεκτρονικό βιβλίο "American Education in 2030", μέλη του δυναμικού του ινστιτούτου Hoover στο Stanford University κάνουν υποθέσεις για τις αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών, της διδασκαλίας, των προτύπων, της τεχνολογίας,  της εκπαιδευτικής πολιτικής και οικονομικών. Δείτε όλα τα βίντεο με τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων εδώ.

Sir Ken Robinson: δημιουργικότητα και σχολείο



Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.

Πηγή: TED

Άτακτα παιδιά στην πόλη, ανοιξιάτικη εκδήλωση


Μια παιδική προβολή, ένα ατίθασο παραμύθι και μια σειρά από σκαμπρόζικες κατασκευές είναι τα συστατικά στοιχεία για την πιο παιχνιδιάρικη εκδήλωση της πόλης. Βασικό θέμα όμως γύρω από το οποίο κινούνται όλα είναι οι ανοιξιάτικες σκανταλιές, που σκοπό έχουν να σκορπίσουν χαμόγελα.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι. Θα ξεκινήσει με Το Κόκκινο Μπαλόνι (34ʼ), ένα κλασικό παιδικό αριστούργημα του 1956, βραβευμένο με ένα Όσκαρ και ένα Χρυσό Φοίνικα.

National Geographic Kids

Πολυ ενφιαφέρουσα ιστοσελίδα με αρκετά διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά μπορούν να την  εξερευνήσουν κοιταζοντας υπέροχες φωτογραφίες, παρακολουθώντας βίντεο, λύνοντας γρίφους, διαβάζοντας ιστορίες για τη φύση και την επιστήμη. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος μάθησης και μπορεί με την πληθώρα των πληροφοριών που διαθέτει, να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις εργασίες του σχολείου.
Επισκεφτείτε την!!!    National Geographic Kids

Σαφάρι στην αυλή

Με ένα μεγεθυντικό φακό ψάχνεις κάτω από πέτρες. Ξαφνικά εντοπίζεις στη λάσπη ίχνη από ένα δίποδο πλάσμα.
Αποστολή σου δεν είναι η εξιχνίαση ενός εγκλήματος. Κάνεις απλώς μια έρευνα για να

Χαλκιδική: Μαθητικό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ


Στις 7 - 9 Μαΐου θα λάβουν χώρα στη Χαλκιδική οι εκδηλώσεις του “3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκιδικής - SchoolDoc Video Festival”.

Το πρόγραμμα:

Επικαιρότητα

Battle Of The Year Balkans 2010

Διαγωνισμός hiphop χορογραφίας, διαγωνισμός breakdance για κορίτσια 1 vs 1. Ομαδικός διαγωνισμός breakdance για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γαλλία.

Το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 7 και 8 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Πλατεία Λευκού Πύργου) το Φεστιβάλ Battle of The year Balkans 2010.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας με κεντρικό θέμα: ποικιλομορφία της ανάπτυξης...πολυμορφία της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 30 Μαΐου 2010 στους συνεδριακούς χώρους του THRAKI PALACE.

15ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ορθοπεδικής Παίδων

Με διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής και Τραυματιολογίας, το 15ο πανελλήνιο συμπόσιο ορθοπεδικής παίδων θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα, στις 14, 15 και 16 Μαΐου. Το συμπόσιο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) και αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση του κλάδου.

Συμμετοχή της ΑΜΥΜΩΝΗΣ στη "Γιορτή της Άνοιξης"

Ενημερωτικό μήνυμα από την "ΑΜΥΜΩΝΗ"

"Την Κυριακή 10 Μαΐου 2009, για όλη τη μέρα, θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, η "Γιορτή της Άνοιξης" στις εγκαταστάσεις του Ελληνογαλλικού Σχολείου "ΚΑΛΑΜΑΡΙ" (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 44, Πυλαία, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για μια ενθουσιώδη και εντυπωσιακή εκδήλωση που οργανώνεται από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) και συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.