Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση: Το μήνυμα

«Ο Ερμόλαος με κοίταξε με συμπόνια. 
- Μην κάνεις έτσι, Ταμίνο, θα σου εξηγήσουμε...
Η φωνή του ήταν τόσο καθησυχαστική ...σαν τη φωνή της νοσοκόμας που με παρηγορούσε όταν είχα κάνει εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Μόνο που η χοντρή και μπάσα φωνή του Ερμόλαου δεν είχε πάνω μου την ίδια καταπραϋντική επίδραση...»
Είναι γεγονός πως η κατάσταση του Ταμίνο δεν είναι καθόλου αξιοζήλευτη: δεν είναι εύκολη υπόθεση να είσαι δώδεκα χρονών και να βρεθείς στα καλά καθούμενα στο επίκεντρο μιας ιστορίας επιστημονικής κατασκοπείας! Ειδικά, όταν αυτά συμβαίνουν μες στο μήνα Ιούνιο, τη στιγμή που όλοι οι μαθητές περιμένουν πώς και πώς τις καλοκαιρινές διακοπές..."

Καμπανάκι για την υγεία των παιδιών: Οι ταμπλέτες και τα smartphone στο υπνοδωμάτιο τους στερούν τον ύπνο

Τα παιδιά που χρησιμοποιούν ταμπλέτες ή smartphones μέσα στα δωμάτιά τους κοιμούνται λιγότερο σε σχέση με εκείνα που δεν κοιμούνται με τις συσκευές στον ίδιο χώρο, όπως προκύπτει από τη σημερινή δημοσιοποίηση αμερικανικής έρευνας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 στη Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Γνωρίστε από κοντά την ανακαινισμένη Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Χαριλάου, που μεταμορφώθηκε και πήρε νέα πνοή με την συμβολή του Future Library και την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Και τον Ιανουάριο μαζευόμαστε στη ζεστασιά της Βιβλιοθήκης και των βιβλίων, για να διαβάσουμε, να συζητήσουμε, να παίξουμε και να ονειρευτούμε. Δείτε τις νέες μας δράσεις και δηλώστε συμμετοχή.

Τζογαδόροι με ένα κλικ από ηλικίας 12 χρόνων

Το 16χρονο αγόρι είχε από μικρό εξοικείωση με το Ιντερνετ. Ηταν περίπου δεκατριών όταν πρωτοδοκίμασε να παίξει πόκερ σε μια δωρεάν εφαρμογή. Εβλεπε πως ήταν «καλός» και αυτό του έδινε μεγάλη ικανοποίηση. Είχε διαβάσει για τους παίκτες που κέρδιζαν στα διεθνή τουρνουά μεγάλα χρηματικά έπαθλα – μάλιστα είχε ακούσει πως ένας από αυτούς ήταν Ελληνας που είχε ξεκινήσει να παίζει πόκερ στο Διαδίκτυο σε νεαρή ηλικία. Ονειρευόταν λοιπόν πως και ο ίδιος κάποια ημέρα θα γινόταν ένας από αυτούς.

Tι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα μαθητών

Αυτή τη στιγμή, το σύστημα έχει ενσωματώσει όλες τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ως προς την τήρηση και αξιοποίηση προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων. Τονίζεται πως πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μαθητών έχει αυστηρά και μόνο η σχολική μονάδα φοίτησης και ουδείς άλλος φορέας της εκπαιδευτικής ιεραρχίας (Διευθύνσεις, ΚΥ, ΥΠΑΙΘ κλπ).