Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Η δύναμη είναι στο χέρι σου

Μπάχαλο στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ!

Οι σχολικοί αγώνες μπάσκετ διεξάγονται αυτή την περίοδο και πριν μερικές ημέρες έγινε ένα άσχημο περιστατικό στο Περιστέρι, όταν μπήκαν παιδιά μέσα στο παρκέ, έγιναν επεισόδια, διακόπηκε το ματς και κλήθηκε η αστυνομία.

Στη συνέχεια, επενέβη ο εισαγγελέας και αποφάσισε την διακοπή του σχολικού πρωταθλήματος της Δυτικής Αττικής. Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα...

2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού: Οι γονείς έφτιαξαν βραχιολάκι για το Μάρτη

Πρώτη μέρα του Μάρτη σήμερα και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας τήρησαν το έθιμο της «Μαρτιάς». Έφτιαξαν ερυθρόλευκα βραχιολάκια και είπαν καλό μήνα.

Μακρόν: Γιατί μαμά και μπαμπάς; Γονέα 1 και Γονέα 2 έχουν τα παιδιά

Τέλος στις κοινωνικές διακρίσεις που βασίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις των πολιτών της Γαλλίας και έχουν νομική υπόσταση επιχειρεί να βάλει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέσω τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνησή του στη γαλλική βουλή.

Η τροπολογία αλλάζει τον τρόπο που καταγράφονται τα οικογενειακά στοιχεία των παιδιών στους κατάλογους των σχολείων και καταργεί τις πιο αναγνωρίσιμες λέξεις του κόσμου. Στις αιτήσεις εγγραφής στα σχολεία, αντί για «Όνομα Πατρός» και «Όνομα Μητρός» θα αναγράφονται οι λέξεις «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

«Να αποφευχθεί η επαναθυματοποίηση παιδιών-θυμάτων»

Πτώση σχολικής επίδοσης, διαταραχές ύπνου, κοινωνική απόσυρση, αλλά και λοιμώξεις. «Τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις που πρέπει να ωθήσουν έναν παιδίατρο να ασχοληθεί ενδελεχέστερα με τον ανήλικο ασθενή απέναντί του», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και διευθύντρια στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική στο ΕΚΠΑ, δρ Χριστίνα Κανακά, στο διεθνές συνέδριο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη της πρεσβείας της Σουηδίας και της Μ. Βρετανίας. «Ως παιδίατροι είμαστε ο πρώτος άνθρωπος που το παιδί εμπιστεύεται και οι πρώτοι που πρέπει να θέσουμε την υπόνοια σεξουαλικής κακοποίησης». Εν συνεχεία, οφείλουν να λάβουν την πρωτοβουλία για τη σύσταση μιας διεπιστημονικής ομάδας (αποτελούμενη από παιδοψυχίατρο, ιατροδικαστή, κοινωνικό λειτουργό, γυναικολόγο, εισαγγελέα ανηλίκων κ.ά.) για την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το 60% με 70% των ενηλίκων, που ως παιδιά υπήρξαν θύματα, δεν το ομολόγησε ποτέ στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας» τόνισε η δρ Κανακά, «υπολογίζεται ότι αγγίζει το 8-31% στα κορίτσια και 3-17% στα αγόρια».

YouTube: Κόβει τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

Tο YouTube ανακοίνωσε την Πέμπτη πως απενεργοποιεί τα σχόλια σε βίντεο με ανηλίκους, περίπου μία εβδομάδα μετά από δημοσιεύματα περί προβολής διαφημίσεων σε βίντεο που έδειχναν εκμετάλλευση ανηλίκων.

«Την τελευταία εβδομάδα, απενεργοποιήσαμε σχόλια από δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που θα μπορούσαν να υπόκεινται σε συμπεριφορά με σκοπό την εκμετάλλευση» αναφέρεται σε σχετικό blogpost.

Ποια σχολεία θα συμμετάσχουν στη Cité de l' Espace της Τουλούζης

Το ΙΕΠ ενέκρινε την επιλογή και συμμετοχή, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαρτίου του 2019, στη Cité de l' Espace της Τουλούζης (Γαλλία), εκπαιδευτικών (ή και μαθητών/μαθητριών κατά περίπτωση) των ακόλουθων σχολείων του ευρωπαϊκού Προγράμματος «Open Schools for Open Societies- (OSOS), κατά σειρά προτεραιότητας:

Έως τις 15 Μαρτίου η προκήρυξη για τον διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών

Έως τις 15 Μαρτίου θα ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διυπουργικές αποφάσεις που πρέπει να εκδοθούν και θα ανοίξει το σύστημα για να υποβληθούν οι αιτήσεις για τις 4.500 μόνιμες θέσεις για το 2019».