Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Το παθητικό κάπνισμα επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών

Τα παιδιά που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου κατ’ οίκον έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα, σύμφωνα με νέα ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control.

Αφιέρωμα: Παιδικές κατασκηνώσεις

Κατασκηνωτική ζωή. Φυλλάδια και sites με αναπνευστήρες, πατούσες στην άμμο, βρεγμένα μαλλιά, φωτογραφικά ενθύμια. Θάλασσα, πισίνα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, ρυθμική γυμναστική και αναρρίχηση, τοξοβολία και εργαστήρια πηλού, φάρμα, θερινό σινεμά, τραμπολίνο, πινγκ πονγκ, μαζορέτες, βόλτες με πόνι, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, χάντμπολ, ιστιοπλοΐα, σερφοσανίδες, κανό, mountain bikes, ανίχνευση στο δάσος, zumba, σαφάρι παρατηρητικότητας, οικολογικά διαδραστικά παιχνίδια, καραόκε, παιχνίδια στο δάσος με φακούς...

Η «Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος» και 100 τίτλοι που δεν θα διαβάσουμε ποτέ

Την υπογραφή της Μάργκαρετ Άτγουντ φέρουν τα χειρόγραφα του πρώτου βιβλίου που θα μπει στο θησαυροφυλάκιο της «Βιβλιοθήκης του Μέλλοντος» και το οποίο εμείς δεν θα διαβάσουμε ποτέ, αφού θα εκδοθεί μαζί με άλλους 99 τίτλους το ...2114.

Δήμος Αθηναίων: Έως τις 30 Ιουνίου τα μαθήματα σεβασμού στη διαφορετικότητα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Έως τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που περιλαμβάνει παιδαγωγικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους και θα πραγματοποιηθεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και τις γειτονιές της Αθήνας. Στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της ξενοφοβίας, η προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα και η αρμονική συνύπαρξη. Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται είναι παιχνίδια απ' όλες τις χώρες, θεατρικό, κουκλοθέατρο, χειροτεχνία με ανακυκλούμενα υλικά, μαθήματα εκμάθησης ελληνικών κ.α.