Τρίτη 8 Απριλίου 2014

12 τρόποι για να δημιουργήσετε δυνατές οικογένειες με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠ): Στρατηγικές για υγιείς, ευτυχισμένες οικογένειες.

Διαβάστε 12 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρές κι ευτυχισμένες οικογένειες με ΔΕΠ.  

- Εκπαιδεύστε την οικογένεια
Πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν αν όλα τα άτομα της οικογένειας γνωρίζουν για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και καταλαβαίνουν ακριβώς τι συμβαίνει. Ακούστε τις ερωτήσεις τους και φροντίστε να δώσετε σε όλες απαντήσεις. Ακόμα και των ατόμων που δεν ανήκουν στον άμεσο, στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά στην ευρύτερη οικογένεια. Όσα περισσότερα ξέρουν, τόσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορούν να προσφέρουν. 

Διαγωνισμός «Distilled Nanoideas» για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΝΑΝΟΡΙΝΙΟΝ, έχει προκηρυχθεί για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Διαγωνισμός «Distilled Nanoideas». Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού αυτού, οι μαθητικές ομάδες καλούνται, αφού ενημερωθούν από το δικτυακό τόπο του προγράμματος ΝΑΝΟΡΙΝΙΟΝ, να εκφράσουν τις ιδέες τους για τη Νανοτεχνολογία και τις εφαρμογές της με τη δημιουργία μιάς εργασίας (σχέδιο, παρουσίαση, γλυπτό, τραγούδι, βίντεο διάρκειας μέχρι 3 λεπτών κ.α.) μέχρι τις 15 Απριλίου 2014.

Γονικές πρακτικές στην ανάπτυξη του παιδιού

Ορισμένες ενοχοποιούνται για περιστατικά συμπεριφορικών προβλημάτων
Τι κάνουν ή τι δεν κάνουν οι γονείς και πώς αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών

Οι επιστήμονες, εδώ και αρκετά χρόνια, μελετούν τις γονικές πρακτικές έτσι, ώστε να κατανοηθεί η επίδρασή τους στην ανάπτυξη των παιδιών. Από το 1920 οι συμπεριφορικές θεωρίες μάθησης έδωσαν έμφαση στον άγραφο πίνακα και στη δύναμη των ενηλίκων και δη των γονέων να διδάξουν τα παιδιά τους και να τα ωθήσουν στην κατεύθυνση που επιθυμούν (Watson, 1925).

Νέα μέθοδος θα κινεί με τη βοήθεια του φωτός μύες που έχουν παραλύσει

Μια σημαντική εξέλιξη που πραγματοποίησαν ερευνητές στη Βρετανία δίνει ελπίδα για τα άτομα με παράλυση, αφού ανέπτυξαν μια μέθοδο που βοηθά τους μύες που έχουν παγώσει να κινηθούν ξανά.

Σκύλοι θεραπείας και εργοθεραπεία

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από την εργοθεραπεύτρια Φερφυρή Μαρία και δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο του Κέντρου Μεσίνη.

Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που σκοπός της είναι η θεραπεία σωματικών ή ψυχιατρικών διαταραχών μέσω ειδικά επιλεγμένων δραστηριοτήτων με στόχο να βοηθήσει τα άτομα να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας σε όλες τις πλευρές της ζωής τους (W. F. O. T. 1994).

Θερινά Ολοήμερα Εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών "MathemArtics Camp"

Τα Θερινά Ολοήμερα Εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών “MathemArtics Camp” πραγματοποιούνται σε κύκλους των δύο εβδομάδων.
▪ Για το καλοκαίρι του 2014 έχουν προγραμματισθεί τρεις (3) συνεχόμενοι κύκλοι (περίοδοι).
▪ Κάθε περίοδος έχει διάρκεια δέκα (10) εργασίμων ημερών (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από ώρα 8:00 έως 16:00, με δυνατότητα εξυπηρέτησης εργαζομένων γονέων (νωρίτερα ή αργότερα).
▪ Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, δηλ. που έχουν τελειώσει τις τάξεις από Γ΄έως ΣΤ’ Δημοτικού.

Ακτινοφοβία, η νέα ψύχωση - τι λένε οι επιστήμονες

Κινητή τηλεφωνία, έξυπνα τηλέφωνα, υπολογιστές tablet, ασύρματα δίκτυα. Σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν εισβάλει ραγδαία στη ζωή μας, διευκολύνοντας την καθημερινότητα στο σπίτι, στο γραφείο, στο μάθημα, ακόμη και στο παιχνίδι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητών του ευρωπαϊκού προγράμματος SEAWIND, αναμένεται οι χρήστες των έξυπνων συσκευών στον πλανήτη να έχουν φθάσει στο τέλος του 2015 τα 2 δισεκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, η καθημερινή μας έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυξάνεται συνεχώς, γεγονός το οποίο εντείνει την ανησυχία για πιθανές συνέπειες στην υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία διαφόρων εντάσεων και συχνοτήτων.