Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Προσαρμοστικότητα! Το «προσόν» των ευτυχισμένων παιδιών!

Αναμφίβολα η προσαρμοστικότητα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες για να αντιμετωπίσει το παιδί μας αποτελεσματικά όλες τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή!

Δεν είναι δυνατόν να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις αναποδιές της ζωής, αλλά μπορούμε να το μάθουμε να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεται. Η σχολική σύμβουλος Jenna Bilmes στο βιβλίο της Beyond Behavior Management: The Six Life Skills Children Need μας δείχνει τα βήματα για να βοηθήσουμε το παιδί μας να αποκτήσει την πολύτιμη δεξιότητα της ευελιξίας.

Γελοιογραφία: "Ο νεαρός Στήβεν Κινγκ διαβάζει τη πρώτη του ιστορία στους συμμαθητές του!"



«Δεν συμβαίνει εδώ, αλλά συμβαίνει τώρα»

Συγκλονίζει η καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Δεν συμβαίνει εδώ, αλλά συμβαίνει τώρα». Πρόκειται για φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνεται με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο, αυτό που συμβαίνει δίπλα μας, αλλά αδυνατούμε να δούμε. Εκείνο που νομίζουμε ότι είναι μακριά μας, στην πραγματικότητα όμως μας επηρεάζει, όσο κι αν είμαστε σίγουροι για το αντίθετο.

Δείτε μια συλλογή από τις φωτογραφίες της καμπάνιας

“Επείγον Περιστατικό” η αντιρατσιστική ταινία που βραβεύτηκε στην Βιέννη

Στα πλαίσια μαθήματος εργαστηρίου, η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου- Λυκείου Παξών γύρισε μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Επείγον περιστατικό», σχετική με τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση παιδιών στο σχολείο.
Το φιλμ “κέρδισε” τα Media Literacy Awards της Αυστρίας, τα οποία και την ανέδειξαν ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της διοργάνωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σαν ένας θεσμός του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Τεχνών της Αυστρίας που βραβεύει οπτικοακουστικά έργα μαθητών από την Αυστρία αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι συμμετοχές ανέρχονταν στις 450…

Λαμία: Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Άρχισαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013 – 2014 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που παρέχει στους απόφοιτους απολυτήριο τίτλο ισότιμο προς το απολυτήριοτου Γυμνασίου χωρίς εξετάσεις.

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας:«Αφιέρωμα στον Αίσωπο»

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τα παιδιά στο νέο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τίτλο:«Αφιέρωμα στον Αίσωπο». Παιχνίδια, αφηγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πειράματα θα γίνουν εργαλεία που θα βοηθήσουν τα παιδιά, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Τι σχέση έχει ο Αίσωπος με τις επιστήμες;