Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Καλή ιδέα: Spread The Love Project

Μια υπέροχη ιδέα από την Stephanie MacArthur, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην 8η τάξη στο Stillwater στη New York.

Συμμετοχή σε έρευνα (Αθήνα)

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 12:00, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, θα προβάλει 3 ταινίες μικρού μήκους, σε συνεργασία με την κα Καρατζή Ισμήνη, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής της έρευνας.

Η ιστορία του ΠΑΟΚτσή σκύλου

O ΠΑΟΚ την Κυριακή 20/10 αντιμετώπισε τη Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με σκορ 3-0 και να γεμίζουν την Τούμπα με χαμόγελα.

Βέβαια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα την παράσταση έκλεψε ένα σκυλάκι στην κερκίδα και πιο συγκεκριμένα στη Θύρα 1.

Τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία ως όργανα προπαγάνδας των ναζί

Το Ολοκαύτωμα δεν ήρθε από το πουθενά. Το μίσος για τους Εβραίους - κι όχι μόνο - «γεννήθηκε» μέσα από έναν μακρύ και φαύλο κύκλο προπαγάνδας. Οι ναζί φρόντισαν να καλλιεργήσουν το μίσος αυτό στα παιδιά τους από την πιο τρυφερή ηλικία κι αυτό το έκαναν μελετημένα μέσα από τα παιδικά παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία. Το που οδήγησε αυτή η προπαγάνδα είναι γνωστό. Στην πιο μαύρη σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας. 

Η υπερέμεση κατά τη διάρκεια της κύησης αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού

Ο αυτισμός μοιάζει να γίνεται ένα όλο και πιο συχνό φαινόμενο – ή απλώς έχουν αυξηθεί οι διαγνώσεις των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του. Πρόκειται για μια ομάδα διαταραχών της ανάπτυξης που επηρεάζουν τον τρόπο επικοινωνίας του ατόμου με τους άλλους, αλλά και την αντίληψή του για τον κόσμο. Οι άνθρωποι με αυτισμό συχνά έχουν μια εντελώς φυσιολογική ζωή παρά τις διαφορές τους από τους υπόλοιπους. Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς πως είναι αρκετά δύσκολο να ορίσουμε με ακρίβεια τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ατόμων που έχουν αυτισμό σε ήπια επίπεδα και εκείνων που δεν βρίσκονται στο φάσμα, καθώς πολλές από τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά των αυτιστικών ατόμων συναντώνται και στον γενικό πληθυσμό. Απλώς όχι όλα μαζί και σε πιο ήπια επίπεδα. Επομένως μια διάγνωση του παιδιού μας δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλλει, αλλά να μας κινητοποιεί να το βοηθήσουμε.

Γυμνάσιο κάνει «εκπαιδευτική εκδρομή» στον τάφο του Παϊσίου…

Στη Σουρωτή, στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, πηγαίνει διδακτική -όπως την χαρακτηρίζει- εκδρομή τα παιδιά εν έτει 2019, δημόσιο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης. Το πώς και το γιατί, χρήζει διερεύνησης.

Πιθανόν να σχετίζεται με τις επιλογές του/ης διευθυντή/ντριας ή μιας ομάδας των διδασκόντων/ουσών. Ίσως να υπάρχουν και άλλες παράμετροι.

«Lend An Ear» Προβάλλεται στα Χανιά το πρώτο ντοκιμαντέρ για την κοινότητα κωφών Ελλάδος

To ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Η δημιουργός του “Lend An Ear” θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, την ημέρα της προβολής του (29 Οκτωβρίου Ζώνη 20.15-22.00 ) και θα μοιραστεί τις εμπειρίες της από τον κόσμο των κωφών, αλλά και όσα την οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας.

Γραφομηχανές, υπολογιστές και εκπαίδευση στους τυφλούς της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει την Ένωση Τυφλών Κρήτης όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης αποδέχθηκε τα αιτήματα ώστε να αγοραστούν από τη νέα χρονιά 20 γραφομηχανές που θα λειτουργούν στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής Μπρέιγ (Braille) για να εκπαιδευτούν παιδιά και ενήλικες.

Άποψη: Μ. Νομικός - «Joker»: Να συνεννοηθούμε όμως στα βασικά

Η ιστορία με τους ελέγχους της Αστυνομίας σε αθηναϊκούς κινηματογράφους για να εντοπιστούν ανήλικοι στις αίθουσες όπου παίζεται το «Τζόκερ» πυροδότησε μια μανιχαϊστική διαμάχη στα social media. Μόνο που η τήρηση του νόμου δεν μπορεί να υπόκειται στην αντίληψη κάθε σχολιαστή στο Τwitter... 

Επιστημονική γνώση μέσα από το παιχνίδι

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis» των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης δημιουργήθηκε το 2015 με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και την παροχή δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων σε φοιτητές, επαγγελματίες επιστήμονες, αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Τα μαθήματα του «Mathesis», που είναι στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων, τα έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία χιλιάδες Έλληνες, από φέτος απευθύνονται και στους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Κέρκυρα: Ξεκινούν τα μαθήματα απ’ την Μαθηματική Εταιρεία

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Κέρκυρας μετά από σχετική απόφαση συνελεύσεώς της, ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων προετοιμασίας των διαγωνισμών της ΕΜΕ.

Από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 θα γίνονται μαθήματα στα γραφεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κέρκυρας, 2ος όροφος Δημοτικού Θεάτρου.

Καταγγελία στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε σχολείο κωφών στο Πανόραμα

Ασυνείδητοι βανδάλισαν και δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές στο σχολείο κωφών, παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Άγνωστοι, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μπήκαν μέσα στο σχολείο στην οδό Κομνηνών 86 στο Πανόραμα και έσπασαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν.

Μία νέα γενιά βιβλίων «εισάγει» στην Ελλάδα η "Φυσική της Β' γυμνασίου"

Η Φυσική μπορεί να θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα, σύμφωνα με τους φυσικούς όμως είναι και συναρπαστική. Και, αν μέχρι σήμερα ήταν κυρίως στο χέρι του εκάστοτε καθηγητή να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον, ένα βιβλίο για τη Φυσική της β' γυμνασίου, έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καθηγητές, μαθητές, αλλά και... γονείς «βλέπουν» το μάθημα αυτό.

Τέσσερα χρόνια κάθειρξης! Ένοχος ο κατηγορούμενος για την βιαιοπραγία στην εκπαιδευτικό

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Α.Π. ο οποίος χτύπησε εκπαιδευτικό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων την περασμένη Παρασκευή, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για απειλή, για εξύβριση, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ενδοοικογενειακή απειλή.

Βράβευση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Μακρυγιάλου Ευαγγελίας Κανάλη για τη διεθνώς αναγνωρισμένη διάκρισή της σε θέματα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Την Ευαγγελία Κανάλη , Φιλόλογο και Διευθύντρια του Γυμνασίου Μακρυγιάλου βράβευσε για τη διεθνώς αναγνωρισμένη διάκρισή της σε θέματα σχετικά με την Εκπαιδευτική Καινοτομία, η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Ε.Ε.Π.Ε.Κ. στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 5ου Διεθνούς της Συνεδρίου στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 στη Λάρισα.