Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Παιδικά παραμύθια! Online και δωρεάν! Με αφήγηση!

Τρελό project!!?? Το λένε OpenBook και θα σας βοηθήσει να βρείτε συγκεντρωμένα βιβλία, που διατίθενται δωρεάν online. Μερικά παιδικά παραμύθια, ας πούμε, έχουν και απίθανη αφήγηση!!! Εκτός ότι τα ξεφυλλίζεις σαν αληθινά! Τρελά ωραίο, τρελά απλό :)

Πρόσκληση σε εργαστήρι “υπολογιστές στην εκπαίδευση”

Έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή ενός εργαστηρίου συζήτησης και ανάδειξης δράσεων με φορητούς υπολογιστές σε τάξεις σχολείων. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21.01.2012 στην Αθήνα στους χώρους του ΕΔΕΤ (Μεσογείων 56, 4ος όροφος).

Νέο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τη Vodafone

Η Vodafone και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσίασαν το «Click... στην Ιστορία», ένα νέο, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου μαθητές αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου τους αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Τα δικαιώματα του παιδιού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικά παιχνίδια,  ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραματοποίηση για παιδιά  με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων της Αλίξ Καμπρέρα  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν όλους τους μικρούς τους φίλους σε μια εκδήλωση με στόχο τη γνωριμία και την κατανόηση  των αρχών της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων της Αλίξ Καμπρέρα

Διαγωνισμοί μετάφρασης

Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος σε μεταφραστικούς διαγωνισμούς (σε διεθνές επίπεδο), επισκεφτείτε το ιστολόγιο της Carol O'Sullivan και διαβάστε σχετικά την ανάρτηση Fun things to do in 2012: enter a translation competition.

Υποτροφίες του κληροδοτήματος «Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 επτά(7) υποτροφίες, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη». Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

«Διαπιστώσεις και προβληματισμοί για τη λειτουργία και το ρόλο της Σχολικής βιβλιοθήκης»

«Διαπιστώσεις και προβληματισμοί για τη λειτουργία και το ρόλο της Σχολικής βιβλιοθήκης» (με τη φιλοσοφία ότι η γνώση είναι από τα λίγα πράγματα που διαιρείται για να πολλαπλασιαστεί). Της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού, Υπεύθυνης Σχολικής Βιβλιοθήκης 2ου Ε.Π.Α.Λ. Τρικάλων

Σε λειτουργία ξανά το Α' Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης!

Φωνές θα γεμίσει και πάλι το Παράρτημα του Α’ Γυμνασίου Αρρένων στην οδό Β. Όλγας! Το διατηρητέο κτίριο που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένο θα επαναλειτουργήσει μετά από παρεμβάσεις που θα γίνουν. Αυτό περιελάμβανε η πρόταση που είχε καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και εγκρίθηκε!