Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταγραφή μαθητών που στερούνται κολατσιού και δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας

Στη σύσταση τμημάτων «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» με εθελοντές Καθηγητές σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παράλληλα στην καταγραφή του αριθμού των μαθητών όλων των σχολείων που στερούνται το πρωινό κολατσιό, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δημιουργίας κοινωνικών δομών για τη στήριξη των μαθητών των σχολείων του Δήμου και των οικογενειών τους. 

Προβολή: What's it like to be visually impaired?

Εκδήλωση:«Γιατί δεν μας ακούν τα παιδιά μας;»

H Κ.Ε.Δ.Α-Μ σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 7ου, 4ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:«Γιατί δεν μας ακούν τα παιδιά μας;» Ομιλήτρια: Πόπη Κόλλια [Σχολική Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος]
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 ώρα: 7.00 μ.μ. Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους

Διάλεξη για γονείς σχετικά με την επίδραση της αφήγησης στο παιδί

Διάλεξη με θέμα «Ο συναρπαστικός κόσμος του παραμυθιού: ήρωες και μυθικά πλάσματα στη δημιουργική πορεία συγκρότησης του εαυτού» θα δώσει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Μαγγανά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η διάλεξη, που απευθύνεται σε ενήλικες, θα δοθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Μύθοι και Τέρατα» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, η οποία φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο».

Σεμινάρια γονέων για ...παππούδες!

Το να μεγαλώνουν οι παππούδες τα εγγονάκια τους στην Ελλάδα είναι κάτι το συνηθισμένο. Η ανατροφή των παιδιών είναι κάτι ιδιαίτερο που εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα των γονιών όσο και από το χαρακτήρα των παιδιών, καθώς και από τις συνθήκες της οικογένειας.

Υποτροφίες Κυβέλη και Γιάννη Χορν

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, το οποίο διαχειρίζεται τη Δωρεά Γιάννη Χορν για χορήγηση υποτροφιών στη μνήμη της Κυβέλης, προκηρύσσει Διαγωνισμό για την απονομή έως δύο υποτροφιών ετήσιας διάρκειας για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 στην ειδικότητα «Διδασκαλία Μουσικών Οργάνων».

ΦΙΛΜΠΑ και Peteformance, πίτα και event4kids

Η ΦΙΛΜΠΑ μαζί με την Peteformance σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους που θα πραγματοποιηθεί μαζί με μια εκδήλωση Φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την ονομασία “event4kids”.

Ιστολόγιο: Του ΜΑΘΗγηΤΗ

Το ιστολόγιο του ΜΑΘΗγηΤΗ προσφέρει "τεχνικές, υλικό και εργαλεία για υποστήριξη του πιο σκληρά εργαζόμενου" για τη βιολογία, τη γεωγραφία, τη φυσική και τη χημεία. Διερευνήστε το πλούσιο υλικό του ιστολογίου, είτε είστε καθηγητής, είτε είστε μαθητής.

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου: Κάθε νεράιδα και δουλειά

Τα Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου περιμένουν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν, στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη, τον συναρπαστικό κόσμο των παραμυθιών. Η ομάδα τέχνης «Πάροδος» μέσα από το θέατρο, τη μουσική και το παιχνίδι θα ζωντανέψει και πάλι ιστορίες βιβλίων που έχουν γράψει αγαπημένοι συγγραφείς. 

4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO HELLAS), την I.E.E.E. Greek section (student branch), τον W.R.O. διοργανώνει τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, στις 20.00, στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922. Την ταινία συνοδεύει ομότιτλη φωτογραφική έκθεση η οποία εγκαινιάζεται σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 20.00 στην αίθουσα Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης (25 Ιανουαρίου-11 Μαρτίου 2012) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια σειρά προβολών του ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο της οδού Κουμπάρη.

Βάζετε το παιδί στο καρότσι του σούπερ μάρκετ; Τι να προσέξετε

Το μικρό παιδάκι σας μπορεί να το διασκεδάζει ιδιαίτερα να κάθεται στο καρότσι του σούπερ μάρκετ όταν πηγαίνετε για ψώνια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα θέματα ασφάλειας, πριν το τοποθετήσετε στην ειδική αυτή θεσούλα.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamakid.gr από όπου προέρχεται και το παραπάνω απόσπασμα.

4ος Πανελλήνιος διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι θέτει υπό την αιγίδα του τον 4° Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» που διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση.

Προβολή: Έκθεση στο Τελλόγλειο (ΕΝΓ)



Άποψη: Τα πολλά τεστ

Διαβάστε στο ιστολόγιο Ars Longa Vita Brevis την άποψη του Καλωδιωμένου δ@σκ@λου για τα πολλά τεστ:
Φανταστείτε μία τάξη στην οποία οι μαθητές γράφουν κάθε βδομάδα τεστ, με την εξεταστέα ύλη να περιλαμβάνει πολλές ενότητες. Είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν καθημερινά πολλές ώρες για να γράψουν καλά. Οι ώρες της τηλεόρασης, του παιχνιδιού, του υπολογιστή, των παιχνιδομηχανών — λόγω φόρτου εργασίας— έχουν περιοριστεί σημαντικά. Είμαι σίγουρος πως κάθε γονιός αυτήν τη στιγμή σκέφτεται: «Η τέλεια τάξη!».

Οι πεζόδρομοι μάς ανήκουν!