Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Παρεμβάσεις και παιγνιοθεραπεία με Lego

Μια από τις πιο επιτυχημένες δραστηριότητες της οικογένειάς μου το περασμένο καλοκαίρι ήταν μια ανταλλαγή παιδιών: έστειλα το μικρό μου γιο για να παίξει στο σπίτι ενός φίλου του, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του φίλου του ήρθε στο δικό μας σπίτι για να παίξει με το μεγάλο μου γιο. Και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είχαν ειδικές ανάγκες (σημ. μτφ. διατηρείται η έκφραση του αρχικού κειμένου), αλλά δεν ήταν δύσκολη η συνύπαρξή τους, αφού είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον: τα τουβλάκια Lego. Μέσα σε μια ώρα στο σαλόνι είχαμε ένα κάστρο και δύο πολύ χαρούμενα παιδιά. 

Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης : "Μετάβαση από το Λύκειο στην Αγορά Εργασίας - Επιλογές, Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, Υποστήριξη"

Το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης με την συνεργασία του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (παράρτημα Θεσσαλονίκης) και τον υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού( ΣΕΠ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προσκαλούν τους απόφοιτους και τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου και τους γονείς και κηδεμόνες τους σε ενημερωτική συνάντηση με τίτλο "Μετάβαση από το Λύκειο στην Αγορά Εργασίας - Επιλογές, Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, Υποστήριξη" την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στην οδό Κομνηνών 86 στο Πανόραμα.

Παρουσίαση της πλατφόρμας JobsLink, με σκοπό την υποστήριξη στην εύρεση και διατήρηση εργασίας ατόμων στο φάσμα του αυτισμού

Ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Άσπεργκερ σε συνεργασία με την «Επιτροπή Ελλάδα 2021», σας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 17.00 στη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της πλατφόρμας JobsLink, με σκοπό την υποστήριξη στην εύρεση και διατήρηση εργασίας ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.

Grand Prix Παρισιού: Φινάλε με επτά μετάλλια (2-2-3) για την Ελλάδα

Με τους μεταλλιούχους του Τόκιο, Αθανάσιο Προδρόμου και Θανάση Κωνσταντινίδη να κατακτούν μετάλλιο στο μήκος και την κορίνα αντίστοιχα, έπεσε σήμερα στο Παρίσι, η αυλαία του Grand Prix στίβου. Στο φινάλε των αγώνων, η Ελλάδα κατέκτησε επιπλέον επτά μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά, με πρωταγωνιστές τους Μανώλη Στεφανουδάκη και Κωνσταντίνο Τζούνη σε ακοντισμό και δισκοβολία αντίστοιχα.

Μικροί και μεγάλοι, πάμε για βιβλιοθεραπ

«Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε σε έναν κόσμο πολύ μεγάλο ένα κορίτσι που έκανε πάντα ό,τι του ζητούσαν οι άλλοι. Ήταν ένα κορίτσι θλιμμένο, γιατί αισθανόταν μοναξιά. Το κορίτσι αγαπούσε τη θάλασσα, αναζητούσε μέσα από τα κύματα, στο βάθος τους, την κρυφή ζωή των συναισθημάτων. Μια μέρα το αποφάσισε, βούτηξε για να τα βρει. Στην αρχή δυσκολεύτηκε πολύ, τα κύματα την έβγαζαν έξω με ορμή. Ήθελε να τα παρατήσει. Στο τέλος, όμως, προσπάθησε ξανά και τα κατάφερε! Από όλα, εκείνο που την πλησίασε πιο πολύ ήταν η λύπη. Της ζήτησε να κάτσουν μαζί σε ένα παγκάκι μαγικό και να γίνουν φίλες κι έπειτα το παγκάκι γέμισε με παιδιά. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, μπαίνοντας στο δωμάτιό της, βρήκε μια κυρία να καθαρίζει. Τι να καθαρίζει, δηλαδή, που τα είχε κάνει όλα άνω κάτω… «Τι χάος είναι αυτό;» αναφώνησε. Η κυρία τής χαμογέλασε, συνεχίζοντας να πετά πράγματα εδώ και εκεί! Το κορίτσι που έκανε πάντα ό,τι του ζητούσαν οι άλλοι τελικά ξεκίνησε να κάνει ό,τι του ζητούσε η ψυχή του, γιατί πια την άκουγε και δεν έκρυβε κάτω από χαλιά και μέσα σε συρτάρια όλα τα δύσκολα συναισθήματα που τη φόβιζαν και που, στην προσπάθειά της να τα αποφύγει, μερικές φορές την οδηγούσαν να χάσει την υπομονή της και να γίνει έξαλλη…»

Ζωντανό ανθρώπινο δέρμα για ρομπότ, δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές

Ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ που θα μοιάζουν στους ανθρώπους όσο γίνεται περισσότερο, έκαναν Ιάπωνες ερευνητές με τη δημιουργία ζωντανού ανθρώπινου δέρματος για ρομπότ. Παρουσίασαν ένα ρομποτικό δάχτυλο που έχει υφή μαλακού δέρματος, το οποίο επίσης απωθεί το νερό και διαθέτει ιδιότητες αυτο-αποκατάστασης των βλαβών του.

Πρωτιά για την Ελπίδα Θεσσαλονίκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ νοητικής αναπηρίας

Η “Ελπίδα Θεσσαλονίκης” κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ Νοητικής Αναπηρίας που διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο. Στον αγώνα που έκρινε τον τίτλο, η “Ελπίδα Θεσσαλονίκης” νίκησε 73-30 τους “Αετούς Θεσσαλονίκης”.

Δυο ελληνικά σχολεία στην πρώτη δεκάδα για «τα καλύτερα σχολεία του κόσμου»

Δύο εμπνευσμένα ελληνικά σχολεία συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα βραβεία World’s Best School Prizes αξίας 250.000 δολαρίων, τα οποία ξεκίνησαν φέτος από την T4 Education σε συνεργασία με την Accenture και την American Express.

Χανιά: Προσβασιμότητα στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Κήπου

Μη προσβάσιμος είναι ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Κήπος” για ΑμεΑ, προκαλώντας εύλογα απογοήτευση σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά.

Αναγνώστής μας, εκφράζει την απογοήτευσή του αναφέροντας πως «φέτος τα ΑμεΑ απαγορεύεται να πάνε στον κινηματογράφο γιατί ο δήμος αποφάσισε να έχει πρόσβαση μόνο ένα μέρος των πολιτών».

Ινδία: Μητέρα έδεσε την 5χρονη κόρη της και την άφησε στον ήλιο γιατί «δεν είχε κάνει τα μαθήματά της»

Σάλο έχει προκαλέσει στα media βίντεο με 5χρονη δεμένη χειροπόδαρα σε ταράτσα στην Ινδία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η μητέρα της την έδεσε και την άφησε για ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο για να την τιμωρήσει επειδή «δεν είχε κάνει τα μαθήματά της».

Το 5χρονο κοριτσάκι έμεινε δεμένο στην ταράτσα του σπιτιού εν μέσω καύσωνα.