Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

6 λάθη που έκανα με τα παιδιά μου

«Μεγάλωσα νιώθοντας αποτυχημένος. Αυτό το αίσθημα ότι δεν αξίζω τίποτα επηρέασε τα πάντα στη ζωή μου, ακόμα και την ικανότητά μου ως γονιό. Με τον χρόνο και τις εμπειρίες έμαθα πώς να είμαι καλύτερος μπαμπάς, αλλά αυτά τα πράγματα για τα οποία μετανιώνω τώρα θα μου θυμίζουν για πάντα τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής». 

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά 

11ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός "Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα"

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συνδιοργανώνουν τον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό!

Σχολική Βία: Συγκροτήθηκε επιτροπή για την αντιμετώπιση περιστατικών – Το ΦΕΚ

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, συγκροτήθηκε επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης και εκπόνησης πρωτοκόλλων χειρισμού και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, με τριετή θητεία και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 6311/6-11-2023.

Αντώνης Ζαρίντας: Υπερπληροφόρηση και παραπληροφόρηση μάς εγκλωβίζουν στην άγνοια και τη σύγχυση

Το κρίσιμο ζήτημα της υπερπληροφόρησης που στην εποχή μας συνοδοιπορεί με την παραπληροφόρηση θίγει ο συγγραφέας Αντώνης Ζαρίντας στο βιβλίο του για παιδιά με τίτλο «Οι ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο» το οποίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Το βιβλίο, που αποτελεί μια διασκεδαστική ιστορία για την αξία της παιδείας και της κριτικής σκέψης στον θαυμαστό νέο κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ήδη ξεχώρισε και συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των Βραβείων του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ 2023 στην κατηγορία της εικονογράφησης και των Κυπριακών Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2023 στην κατηγορία της Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους.

Πανεπιστήμια: Νέα εφαρμογή του συστήματος «Εύδοξος» για κινητά

Τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι είναι διαθέσιμη η νέα εφαρμογή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Διδακτικών Συγγραμμάτων «Εύδοξος» για κινητά και έξυπνες συσκευές.

ΑΦΜ σε όλους τους 12χρονους από Δευτέρα – Με αυτόματη διαδικασία

Στην αυτόματη απόδοση ΑΦΜ σε εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα άνω των 12 ετών προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενώ σε δεύτερη φάση θα χορηγηθεί ΑΦΜ σε όλα τα ανήλικα τέκνα από ενός έτους (καθώς θα πρέπει να δηλωθούν από τους γονείς στη φορολογική δήλωση). Με αυτή την κίνηση διευκολύνονται σημαντικά οι γονείς, καθώς δεν θα χρειάζεται εφεξής να υποβάλλουν αίτηση και να επισκέπτονται τη ΔΟΥ για να λαμβάνουν ΑΦΜ τα ανήλικα τέκνα τους. Ταυτόχρονα εξασφαλίζονται η πληρέστερη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των γονέων και η δυνατότητα επαλήθευσης ότι είναι δικαιούχοι των προβλεπόμενων ελαφρύνσεων, επιδομάτων και ενισχύσεων.

ΑΣΕΠ: Μόνιμες θέσεις για ΑμεΑ σε Βιβλιοθήκες και στο υπ. Εξωτερικών

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την προκήρυξη 4Κ/2023 του ΑΣΕΠ, που προβλέπει την πλήρωση 77 θέσεων, μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε 23 φορείς του Δημοσίου και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Proson.gr, στην εν λόγω προκήρυξη υπάρχουν και θέσεις οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%.

Νίκη Τσούμα: Για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα υπάρχει έτοιμο ψηφιακό πλάνο εμβολιασμού

Για την ψηφιακή εποχή των εμβολίων μίλησε η κυρία Νίκη Τσούμα Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ. στο κλείσιμο των ομιλιών της ημερίδας (του Ygeiamou).

Αρχικά η κυρία Τσούμα ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην ημερίδα του Ygeiamou που σημαίνει ότι αναγνωρίζεται η αξία των φηφιακών μέσων στον τομέα της υγείας.

Σητεία: Άθλος κολύμβησης από τον παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη

Στο λιμάνι της Σητείας έφτασε χθες (09/11/2023) το μεσημέρι διανύοντας 250 χιλιόμετρα με αφετηρία τα Χανιά ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Για ένα προσωπικό στοίχημα που έπρεπε να κερδίσει μεταφέροντας το μήνυμα της θέλησης και της πίστης στη δύναμη του εαυτού μας ρίχνοντας τα τείχη που ορθώνονται καθημερινά, έκανε λόγο ο μεγάλος αθλητής της κολύμβησης μιλώντας στους πολίτες της Σητείας που κατέκλυσαν το λιμάνι.

Ένθετο Παιδεία: Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον πόλεμο

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τραγικές ειδήσεις που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία τους, όπως είναι ο πόλεμος. Έχουν εύκολα πρόσβαση στην πληροφορία, ανησυχούν και ρωτούν. Η εκπαιδευτική ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου δίνει πρακτικές συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις ερωτήσεις των παιδιών.