Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η Angela Bettoni για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down


Το «Dance with me» είναι μία δημιουργία των Angela Bettoni, Banjo Rancho και Julienne Schembri. Το βίντεο δείχνει την Angela, μια νεαρή με σύνδρομο Down, να χορεύει σε έναν μονόλογο που έγραψε, συνοδευόμενη από τον Banjo Rancho, σκηνοθετημένη από τη Julienne Schembri.

«Μεταβολική βόμβα» η παιδική παχυσαρκία

Μια επιδημία με εκθετική αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες και η οποία απειλεί τη μελλοντική υγεία του πληθυσμού είναι η παχυσαρκία στη χώρα μας. Ηδη, στην Ελλάδα, το 38% του πληθυσμού είναι υπέρβαρο και το 32% παχύσαρκο, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται με ένταση και στις μικρές ηλικίες, με 21% των παιδιών προσχολικής ηλικίας να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων φτάνει το 41% στα παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών. Και αυτό, όταν στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης τα αντίστοιχα ποσοστά είναι μόλις 11% και 18% και κατά μέσο όρο στις χώρες της Ευρώπης 15% και 25%.

Μαθητικοί διαγωνισμοί από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου - Δ.Ο.Π.Α.Ρ. διοργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά το ποικίλο και σύνθετο Εκπαιδευτικό του Πρόγραμμα, με τίτλο «Βιβλιοπεριπέτειες», που κάθε χρόνο βρίσκει τεράστια ανταπόκριση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων όλων των βαθμίδων.

Εγκύκλιος: Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» σχ. Έτους 2021-2022 θα υλοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022, υπέγραψε η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Επίσημη εκδήλωση έναρξης της Εκστρατείας για τη Νεολαία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας “Democracy Here. Democracy Now” στις 21 Μαρτίου 2022 – Ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση

Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 στις 15:00-16:00 ώρα Ελλάδος (14:00-15:00 CET) στο φουαγιέ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση έναρξης της εκστρατείας για τη νεολαία για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας (Youthcampaign for revitalising democracy), οποία θα μεταδοθεί ζωντανά για όσους/όσες επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. Η συμμετοχή στην εκστρατεία αυτή αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας στον τομέα της νεολαίας για το 2022.

Θεσσαλονίκη: 6ο τουρνουά μπόουλινγκ για παιδιά με σύνδρομο Down

Παροχή υπηρεσιών διερμηνείας σε σχολεία

Από τον Ιανουάριο του 2018, η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας σε δημόσια σχολεία, με στόχο την εγγραφή και την ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην τυπική εκπαίδευση. Μέσω του προγράμματος «Διερμηνεία στα Σχολεία» πιστοποιημένοι διερμηνείς σε περισσότερες από 20 γλώσσες έχουν επισκεφτεί περισσότερα από 260 σχολεία σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο.

Η Αγγελική με τον μπαμπά της έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Διαβάσαμε χθες την ανάρτηση του κυρίου Γρηγόρη Σκουλαρίκη για τη συμμετοχή του ίδιου και της κόρης του, Αγγελικής, στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας:

Η σημερινή μέρα ξημέρωσε με χιόνια και τσουχτερό κρύο στην Αθήνα. Όσο αποφασισμένοι και να είμαστε υπήρχαν πολλές δεύτερες σκέψεις αν έπρεπε τελικά να τρέξουμε ή όχι. Αφού είχαμε ξυπνήσει όμως όλοι νωρίς τουλάχιστον είπαμε να κατέβουμε στην εκκίνηση και να το δούμε επί τόπου.

Έξι εκατ. παιδιά διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως τα πλήγματα σε σχολεία και νοσοκομεία, θέτουν περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά σε τεράστιο κίνδυνο, προειδοποιεί σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά»).

Πώς θα πραγματοποιηθούν οι Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα σχολεία και οι Παρελάσεις

Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Με την υπ. αρίθμ. Φ1/31401/Δ2/18-03-2022 Εγκύκλιο της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή γνωστοποιούνται οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Η επίδραση της όρασης στην ανάπτυξη του ανθρώπου

Η στιγμή που κάθε μητέρα παίρνει στα χέρια της το νεογέννητο παιδί της παραμένει μοναδική και ανεξίτηλη στην μνήμη της για πάντα. Η αγκαλιά, το χάιδεμα, η οπτική επαφή είναι μοναδικές στιγμές.

Από την άλλη ένα παιδί γεννιέται με ένα ζευγάρι μάτια αλλά χωρίς έναν οπτικό κόσμο. Δηλαδή βλέπει, αλλά δεν έχει επίγνωση του τι βλέπει. Η οφθαλμική κίνηση και ο έλεγχος είναι μηχανισμοί που σταδιακά θα το βοηθήσουν στον καθορισμό και την κατανόηση του νέου περιβάλλοντος.

Σάλος με φυλλάδιο μισογυνισμού που «μοιράστηκε σε ιδιωτικό σχολείο»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία στα social media για μισογυνισμό σε φυλλάδιο έκθεσης που φέρεται να μοιράστηκε σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων, με σαφείς οπισθοδρομικές απόψεις και «ναι μεν, αλλά» σε ό,τι αφορά τη χειραφέτηση των γυναικών.

Διατάχθηκε προκαταρκτική για συγγραφέα βιβλίου Ιστορίας Δημοτικού και Διευθυντή Πρότυπου Λυκείου για τις θέσεις του για την Ουκρανία

Εντολή στον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις, στο διαδίκτυο, συγγραφέα βιβλίου Ιστορίας τους Δημοτικού Σχολείου και Διευθυντή Πρότυπου Λυκείου σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σκέψεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Μελβούρνη

1. Ο θεσμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών καθιερώθηκε για να εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Ελληνικής Διασποράς.

2. Θα περίμενε κανείς πως το πλήθος των αποσπασμένων εκπαιδευτικών θα πρέπει να έχει μια αριθμητική αναλογία με τον Ελληνόφωνο πληθυσμό κάθε χώρας σε απόλυτους αριθμούς. Θα πρόσθετα πως πρέπει να παίζει ρόλο και η γεωγραφική απόσταση από το κέντρο. Άλλες ευκαιρίες έχει να περάσει χρόνο στην Ελλάδα και σε Ελληνόφωνο περιβάλλον ένας μαθητής από την Αυστραλία και άλλες κάποιος, για παράδειγμα, από την Ιταλία.

Βραβεύτηκε ως κορυφαία η παιδική χαρά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Το Χρυσό Βραβείο για την Παιδική Χαρά, παρέλαβε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Μιχάλης Τράκας. Ο Δήμαρχος κατά την παραλαβή του βραβείου στα πλαίσια της διοργάνωσης Best City Awards ευχαρίστησε όλους όσοι συντέλεσαν στον σχεδιασμό κα την υλοποίηση του έργου και συγκεκριμένα, το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, την π. διευθύντρια και τους διατελέσαντες αντιδημάρχους Τεχνικών έργων.