Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δίολκος για 1500 χρόνια



Κάτοικοι συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια για τη βοήθεια ατόμων με κινητικά προβλήματα.. στην Πέλλα

Τόνους από πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένων νερών έχουν συγκεντρώσει οι κάτοικοι του νομού Πέλλας τους τελευταίους μήνες, σε μία πρωτότυπη φιλανθρωπική πρωτοβουλία. Τα καπάκια χρησιμοποιούνται από τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για την αγορά ηλεκτρονικών αμαξιδίων και άλλων ορθοπεδικών ειδών, για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Έκτη Αίσθηση, εκπομπή Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Πανελλήνιο προτάθλημα Goalball γυναικών, Ταινίες που έχουν ως θέμα τους την αναπηρία, Steven Jobs.

Το Goalball, είναι ένα άθλημα που παίζεται αποκλειστικά από άτομα με μειωμένη όραση ή τύφλωση. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν την εκπομπή με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball γυναικών για το 2011, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

«Το Παλεύω Μέχρι Που Παλεύεται Και Όσο Μπορώ». Μια φιλανθρωπική συναυλία για τη Μαρία…

Η Μαρία χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Αντιμέτωπη με μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια και σε κακή οικονομική κατάσταση, η 25χρονη Μαρία Δημητρίου αγωνίζεται και ελπίζει.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 θα γίνει μία μεγάλη ακουστική συναυλία στην “Αυλαία” (Αγ. Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός), στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της νεαρής κοπέλας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Μαρίας, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την οικονομική διευκόλυνσή της.

Μαθητές δοκιμάζουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες

Tην πρώτη τους «επιχείρηση» παρουσίασαν χθες στους επισκέπτες μεγάλου εμπορικού κέντρου της Αθήνας μαθητές από 35 σχολεία της χώρας. Κοσμήματα από αλουμίνιο και ανακυκλώσιμα υλικά, βότανα επεξεργασμένα μέσα στο φημισμένο λάδι της Λέσβου, προϊόντα από πλαστικά μπουκάλια, τσάντες, επιτραπέζια παιχνίδια, οδηγοί επισκέψεων σε μουσεία για γονείς και εκπαιδευτικούς, κρέμες ενυδάτωσης χεριών είναι ορισμένα από τα προϊόντα των μαθητών. Η έκθεση με τίτλο «TRADE FAIR 2011», που έγινε στο Athens Mall, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», ένα από τα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

Nέο σύστημα επιλογής διευθυντών στα σχολεία

Νέα κριτήρια για την επιλογή των διευθυντών θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας. Με το καινούργιο σύστημα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση των εκπαιδευτικών. Μειώνεται το ειδικό βάρος της συνέντευξης

Δωρεάν παιχνίδια από την Plan Toys σε κρατικά ιδρύματα και ειδικά σχολεία

Η Plan Toys προσφέρει δωρεάν σε Κρατικά Ιδρύματα και Ειδικά Σχολεία την πρώτη σειρά οικολογικών παιχνιδιών που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ικανότητες, όπως ανακοίνωσε ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα, κύριος Βάιος Κουρκάκης μέσα από την εκπομπή Μega Σαββατοκύριακο όπου ήταν προσκεκλημένος.

Aνακύκλωση μαγειρικών ελαίων στη X.A.N.Kαλαμαριάς

«Και τώρα πού να ρίξω το λάδι μετά το μαγείρεμα στο σπίτι;»
Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί. Επειδή πάντα υπάρχουν έστω και λίγα υπόλοιπα χρησιμοποιημένου λαδιού από το τηγάνι, τη σαλάτα, το φαγητό! Και συνήθως το ρίχνουμε στο νεροχύτη, γιατί δεν έχουμε άλλη λύση!