Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

5 τρόποι για να κάνετε τις εργασίες για το σπίτι πιο ουσιώδεις


Οι σχολικές εργασίες για το σπίτι είναι ένα θέμα που προκαλεί πόλωση. Ενώ πολλοί δάσκαλοι υποστηρίζουν την πλήρη εξάλειψή τους, άλλοι υποστηρίζουν ότι παρέχουν στους μαθητές την επιπλέον πρακτική που χρειάζονται για να εδραιώσουν τη μάθηση και να τους διδάξουν συνήθειες εργασίας - όπως η διαχείριση του χρόνου και η τήρηση προθεσμιών – που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη ζωή του ατόμου.

Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ μεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ, ξεκινούν οι εγγραφές για την περίοδο 2024-2025 στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τους δικαιούχους του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Θεσσαλονίκη: Οδύσσεια δίχως τέλος για τα παιδιά των ειδικών σχολείων – Αντιδρούν οι γονείς στη λύση του διαμοιρασμού

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου ωστόσο το τοπίο για την στέγαση των μαθητών του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη, του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου αυτισμού παραμένει θολό.

Μικρά άλογα με μεγάλη καρδιά, τα πόνυ ως θεραπευτικό μέσο

Βγαίνουν οι υπερήρωες σε μίνι έκδοση; Ασφαλώς. Γνωρίστε την ευγενική και υπομονετική Cupcake που τρελαίνεται να βγαίνει φωτογραφίες, τον πανέξυπνο και γοητευτικό Oreo και την ήρεμη και καλοκάγαθη Κρίστι, μια παρέα μίνι αλόγων πόνυ, που δεν ξεπερνούν το ένα μέτρο σε ύψος, τα οποία χαρίζουν απλόχερα την αγάπη και τη συντροφιά τους σε όποιον τα έχει ανάγκη.

Ποια είναι η σωστή ηλικία για να δώσετε smartphone στο παιδί σας

Συζητήσεις επί συζητήσεων απασχολούν όλο και περισσότερους γονείς σε όλον τον κόσμο, για το πότε πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους κινητό smpartphone ενώ πληθαίνουν τα στοιχεία ερευνών ότι η χρήση των «έξυπνων τηλεφώνων» μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις στα εισιτήρια των νεοδιοριζόμενων

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2024-25, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην αρχή του έτους στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας.

Πώς οι σκέψεις μας επηρεάζουν τον εγκέφαλο και μας κάνουν να πονάμε

Έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι οι σκέψεις προκαλούν το μυαλό να απελευθερώσει νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι είναι χημικοί αγγελιοφόροι που τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα μέρη του οργανισμού και του νευρικού σας συστήματος. Οι νευροδιαβιβαστές ελέγχουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες του σώματός σας, από τις ορμόνες μέχρι την πέψη, την αίσθηση χαράς, της λύπης ή του άγχους.

Ισότιμη πρόσβαση φοιτητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» εντάχθηκαν δράσεις ισότιμης πρόσβασης φοιτητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το έργο, που εντάσσεται στην προτεραιότητα «Ανθρώπινο δυναμικό και κοινωνική ένταξη», ανέρχεται σε 756.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχολεία: Τα ΦΕΚ με όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια και ειδική αγωγή

Εκδόθηκε το ΦΕΚ 2450/19-8-2024 με τα ονόματα των 1.620 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 70, και κλάδων/ειδικοτήτων ΤΕ 01.04, ΤΕ 01.06, ΤΕ 01.19 και ΤΕ 02.02 πού διορίζονται.

Γονείς τρανς εφήβου που αυτοκτόνησε ζητούν περισσότερη υποστήριξη

Οι γονείς ενός τρανς εφήβου που αυτοκτόνησε ζητούν περισσότερη υποστήριξη για τα νέα άτομα που είναι σε αναμονή για φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου.

Ο 15χρονος Jason Pulman βρέθηκε νεκρός στο Hampden Park, πάρκο στο Ανατολικό Σάσσεξ, τον Απρίλιο του 2022. Βρισκόταν σε λίστα αναμονής της υπηρεσίας ταυτότητας φύλου του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) για περισσότερα από δύο χρόνια.

ΟΗΕ: Ένα στα τρία παιδιά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική υποφέρει από υποσιτισμό

Το ένα τρίτο των παιδιών στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική υποφέρουν από υποσιτισμό, προειδοποίησε σήμερα η Unicef, κρούοντας τον κώδωνα για την «κρίση που επιδεινώνεται» εν μέσω συγκρούσεων και φαινομένων κλιματικής αλλαγής.