Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σχολικός εκφοβισμός: από την πλευρά του θύτη

Πολλά βιβλία και άρθρα σε περιοδικά αναφέρονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές στα θύματα και στις οικογένειές τους. Τι γίνεται, όμως, όταν το βλαστάρι μας είναι ο θύτης και όχι το θύμα; 

Η άσκηση ανανεώνει το μυαλό

Η άσκηση μεταβάλλει τη δομή του εγκεφάλου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν πολλές μελέτες που έδειξαν ότι η άσκηση πυροδοτεί τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων και άλλες μεταβολές. Σήμερα, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι και η έλλειψη δραστηριότητας μπορεί να αλλάξει την εγκεφαλική δομή. Η σχετική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, υποδεικνύει ότι η «καθιστική ζωή» μεταβάλλει το σχήμα κάποιων νευρώνων κατά τρόπο ώστε τελικά να επηρεάζεται ακόμα και η καρδιά. Τα ευρήματα αυτά μπορεί να μας βοηθήσουν να εξηγήσουμε γιατί η καθιστική ζωή είναι καταστροφική για την υγεία μας.

«Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο!»: Παζάρι βιβλίου στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τον Ιανουάριο του 2012 που το ΟΞΥΓΟΝΟ άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του. Γιορτάζουμε τα δύο πρώτα χρόνια δημιουργικής παρουσίας μας και σας προσκαλούμε σε ένα χειμωνιάτικο παζάρι βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ με θέα τη Ρωμαϊκή Αγορά στην Ολύμπου 81 (Θεσσαλονίκη) την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 

Πληροφορίες για την εγγραφή των εισαγομένων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Εγκύκλιο, μέσα από την οποία παρέχονται, πληροφορίες για την εγγραφή των εισαγομένων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Για να ανοίξετε την εγκύκλιο κάνετε κλικ εδώ
Πηγή: esos

"Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας"

3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Βιβλίων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Πρόβες παράστασης «Κάρβουνο» (Θέατρο Κωφών Ελλάδος)



Από το project του blog SocArtes www.socartes.gr
Θέατρο Κωφών Ελλάδας- Πρόβα για το έργο "Κάρβουνο". Ιανουάριος 2014.
video: Σταύρος Συμεωνίδης

Διάλεξη: Εφηβεία: φυσιολογικές αλλαγές και Γονική Παρουσία.

Στα πλαίσια του προγράμματος σεμιναρίων 2013-2014 του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: 
Εφηβεία: φυσιολογικές αλλαγές και Γονική Παρουσία.

Τα γραπτά μηνύματα μας κάνουν να καμπουριάζουμε

H σύνταξη γραπτών μηνυμάτων ενόσω βρισκόμαστε εν κινήσει μας ωθεί στη διατήρηση μιας σκυφτής στάσης η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια της ισορροπίας μας και στην πρόκληση ατυχημάτων, υποστηρίζει νέα αυστραλιανή μελέτη.

Εκστρατεία ενημέρωσης από το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών

‘Κάντο προληπτικά… Ζήσε φυσιολογικά’ είναι το κεντρικό σύνθημα της τηλεοπτικής εκστρατείας ενημέρωσης του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) με στόχο την ενημέρωση κοινού και ατόμων που πάσχουν από αιμορροφιλία.

Δωρεάν σεμινάριο για τις «Αλλεργίες και το αλλεργικό παιδί στο σχολείο»

Η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) προχωρά για πρώτη φορά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σε σεμινάριο με θέμα «Αλλεργίες - το Αλλεργικό Παιδί στο Σχολείο».

Το σεμινάριο, το οποίο θα είναι μονοήμερο και θα διεξαχθεί εντός του Μαρτίου 2014 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα http://notiostomeasathinas.blogspot.gr.