Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ωχ, έβγαλε σπυράκια!

Σχεδόν όλα τα παιδιά θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή εξανθήματα ή σπυράκια που μπορεί να οφείλονται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους. Tο εάν πρόκειται για αλλεργία ή παιδική αρρώστια θα το κρίνει ο παιδίατρος. Σε γενικές γραμμές, αν το παιδί σας, παίζει κανονικά, δεν είναι κακόκεφο και δεν έχει πυρετό, συνήθως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Όταν όμως, εκτός από τα σπυράκια, παρουσιάζει άλλα συμπτώματα (π.χ. πυρετό, πονοκέφαλο, ανορεξία κλπ.) πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.
Διαβάστε περισσότερα στο vita, από όπου και το απόσπασμα

Υπερκινητικός δάσκαλος: Ορθογραφία, Γραμματική και αυτοδιόρθωση στο Εργαστήριο Πληροφορικής με τον επεξεργαστή κειμένου word

Αντί, λοιπόν, να ελέγξουμε την ορθογραφία στο τετράδιο, όπως κάνουμε κάθε πρωί, αποφάσισα να γίνει όλο το μάθημα στο Εργαστήριο Πληροφορικής με το word. 
Αρχικά τους έδειξα πώς ανοίγουμε ένα φύλλο word. Στη συνέχεια υπαγόρευσα την ορθογραφία και στις ομάδες των 2 μαθητών που τους είχα χωρίσει, μια έγραφε ο ένας και μια ο άλλος. Όταν ο αυτόματος διορθωτής τους υπογράμμιζε τη λέξη ως λάθος, η ομάδα συσκεπτόταν και αποφάσιζε το κατά τη γνώμη της σωστό.
Αφού τελειώσαμε την ορθογραφία, καλλωπίσαμε λίγο το γραπτό μας με το word art. Τους άρεσε περισσότερο από την...ορθογραφία.
Μεταβείτε στο ιστολόγιο του Υπερκινητικού δασκάλου και δείτε τη συνέχεια...

Βιβλίο: Τα θρησκευτικά στην Ειδική Αγωγή

Μια νέα πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού προστίθεται στο ποιμαντικό της έργο. Πρόκειται για την έκδοση του βιβλίου «Τα Θρησκευτικά στην Ειδική Αγωγή», με σκοπό την καλλιέργεια της θρησκευτικότητας στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Προβολή: "Terror From Hell: The Children of Beslan Tell Their Stories"



Πώς σώθηκαν τα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης

Ο κλασικός φιλόλογος Ντάγκλας Μακ Ντάουελ, μελετητής των αττικών ρητόρων και του αρχαίου ελληνικού δικαίου, εκδότης και μεταφραστής του Δημοσθένη και του Αριστοφάνη και δάσκαλος επί τριακονταετία εκατοντάδων φοιτητών από την έδρα των Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ήταν άνθρωπος μετρημένος. Σπανίως αιφνιδίαζε το ακροατήριό του όταν διάβαζε τους «Σφήκες» ενσαρκώνοντας ρόλους και αποκαλύπτοντας το υποκριτικό ταλέντο του.

Τα παραμύθια στις βαλίτσες



Η κουκλοθεατρική ομάδα μαύρου θεάτρου Hocus Pocus παρουσιάζει την παράσταση "Τα Παραμύθια στις Βαλίτσες".

Ολέθριες γυναικείες μορφές στη λαϊκή παράδοση

Ολέθριες γυναικείες μορφές στη λαϊκή παράδοση είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί από την Αν. Καθηγήτρια Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Χρυσούλα Χατζητάκη-Καψωμένου αύριο, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19.30, στο Νέο Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο Σπουδαστήριο 208, στο 2ο όροφο.

Υπολογιστής με «δείκτη νοημοσύνης» 150

Έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) 150 και είναι πιο έξυπνος από το 96% των ανθρώπων, αλλά δεν είναι άνθρωπος. Είναι πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και είναι το πρώτο που κατατάχθηκε στην κατηγορία της «μεγαλοφυΐας» για τις επιδόσεις του.

Κοινωνικό Ωδείο

Το Κοινωνικό Ωδείο είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά μαθήματα στις 20 Φεβρουαρίου 2012. Φιλοξενείται από τρεις χώρους στην Αθήνα, όπου θα λειτουργήσει πιλοτικά μέχρι και τον Ιούνιο. Δείτε περισσότερα στο noesi

Παιδιά και έφηβοι κάνουν θεραπεία για να αλλάξουν φύλο

Ένας μικρός, αλλά αυξανόμενος, αριθμός εφήβων και μικρών παιδιών στις ΗΠΑ, που πιστεύουν ότι γεννήθηκαν με λάθος φύλο, υποβάλλονται - με την υποστήριξη των γονέων τους - σε θεραπεία για να το αλλάξουν, σύμφωνα με τρεις εκθέσεις που δημοσιεύονται σήμερα στην ιατρική επιθεώρηση «Pediatrics».

Molecular Workbench

Με το Molecular Workbench™ (MW) δημιουργούμε και διαμοιράζουμε διαδραστικές προσομοιώσεις για τη διδασκαλία της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας, των επιστημών της γης, των μαθηματικών και της μηχανικής.