Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα σχέδιο παρέμβασης φιλικό στον Αυτισμό

Ο αυτισμός μπορεί να συνοδεύεται από προκλητικές συμπεριφορές στα παιδιά. Οι γονείς πρέπει να εφαρμόζουν με συνέπεια συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να δημιουργήσουν θετικές αλλαγές. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε.

Η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου για τις φυσικές καταστροφές, το συλλογικό τραύμα, τα παιδιά και την αντιμετώπιση των κρίσεων

Το καλοκαίρι φτάνει τυπικά στο τέλος του σε λίγες ημέρες, έχοντας αφήσει στο συλλογικό υποσυνείδητο μία σειρά από σοβαρά ψυχικά τραύματα, που προκλήθηκαν τόσο εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών, όσο και περιστατικών όπως ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Η επιβάρυνση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, το συλλογικό τραύμα, η διαχείριση της ψυχολογίας των παιδιών κάθε ηλικίας, η επόμενη μέρα για τους ανθρώπους που επλήγησαν άμεσα και έμμεσα από τις καταστροφές, οι τύψεις όσων επιβίωσαν, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στα δικαιώματα του ανθρώπου είναι μερικά βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, βοηθώντας ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη.

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών, τη συμπλήρωση Διδακτικού Ωραρίου και την ανάθεση διδασκαλίας

Στην ανακοινοποιημένη Εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024» γίνονται οι παρακάτω αναφορές στο ωράριο των εκπαιδευτικών:

To πρώτο σχολικό ιατρείο άνοιξε και έκλεισε σε μια σεζόν… γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για νοσηλευτή

Άνοιξε και λειτούργησε για ένα μήνα με τους καλύτερους οιωνούς, ακολουθώντας τα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων, αλλά σήμερα, παρότι χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, οι πόρτες του παραμένουν «κλειδωμένες».

Έρχεται στις 22 Σεπτεμβρίου το 13ο «Στηρίζουμε... Παίζοντας»

Το 13o «Στηρίζουμε...Παίζοντας» έρχεται την Παρασκευή 22/09/2023 από τις 16:00 έως τις 21:00 στον πολυχώρο WE (Λεωφόρο 3ης Σεπτέμβρη & Γρ.Λαμπράκη Θεσσαλονίκη), πιο παιχνιδιάρικο από ποτέ!

Νέο ξεκίνημα για την Αρωγή Θεσσαλονίκης, που επανέρχεται με δράσεις αλληλεγγύης, έχοντας για ακόμα μία φορά στο πλευρό της το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.