Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Pokémon GO: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα παιδιά με ΔΕΠΥ.

Από ό,τι φαίνεται, όλοι μιλάνε για το Pokemon GO, το νέο παιχνίδια για τα Apple and Android smartphones. Η εφαρμογή έχει κατέβει 15 εκατομμύρια φορές και ακόμα μετράμε…

Έτσι, όταν ο 10χρονος γιος μου Duncan, που έχει ΔΕΠΥ, μου είπε ότι θέλει να το παίξει, κατάλαβα ότι έπρεπε να μάθω περισσότερα. Αποφασίσαμε να περάσουμε μια μέρα παίζονται Pokémon GO. Θέλαμε να καταλάβουμε πώς τα παιδιά με ΔΕΠΥ βιώνουν το παιχνίδι. 

Καλλιέργεια E. Q. και ενσυναίσθησης μέσω υγιών ορίων στα παιδιά

Στην εποχή μας μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που βιώνουν οι γονείς είναι η θέσπιση oρίων στα παιδιά τους. Αυτό τους δημιουργεί σύγχυση και ενοχές, γιατί αντιμετωπίζουν «Aντίσταση» από τα παιδιά τα οποία εκφράζουν δυσαρέσκεια στην επιβολή ορίων. Εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση και άνευ όρων αγάπη είναι απαραίτητα στοιχεία για να εκφράζουν οι γονείς στα παιδιά τους, όπως και να τα σέβονται, να τα εμπιστεύονται και να τα ενθαρρύνουν, όμως εξίσου σημαντικό είναι να τους βάζουν όρια για τη καλλιέργεια της ασφάλειας, του αυτοελέγχου και αργότερα της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού τους.

Πρωτοποριακές μέθοδοι θεραπείας σπάνιων νοσημάτων σε παιδιά

Με δύο νέες σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούσαν σε πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας της υποφωσφατασίας και της κληρονομικής σπαστικής παραπληγίας τύπου 5Α “σφραγίστηκε” η συμμετοχή της ομάδας του Ιατρείου Σπανίων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών στο 54ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο.

Τα νεογέννητα αγόρια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών από τα κορίτσια

Όπως υποστηρίζει μια νέα έρευνα, τα νεογέννητα αγόρια κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές κατά τον τοκετό συγκριτικά με τα κορίτσια. Συγκεκριμένα, τα αγόρια φαίνεται πως διατρέχουν τον κίνδυνο του να γεννηθούν πρόωρα, ενώ οι μητέρες τους κινδυνεύουν από διαβήτη και προεκλαμψία. 

Η έρευνα, η οποία είναι η πρώτη που μελετά το συγκεκριμένο ζήτημα μελέτησε δεδομένα περισσοτέρων από 574.000 γεννήσεων στην Αυστραλία το χρονικό διάστημα 1981-2011.

Κίνδυνοι από τις πολύχρωμες ταμπλέτες πλυντηρίου για τα παιδιά

Οι πολύχρωμες ταμπλέτες πλυντηρίου είναι επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά που νομίζουν ότι είναι καραμέλες και υπάρχει περίπτωση να τις φάνε και να δηλητηριαστούν, αναφέρει νέα έρευνα.

Γράφει: Νέτα Σοφία στο iatronet

Πέντε ερωτήσεις προς το παιδί σας πριν του αγοράσετε smartphone

Είστε στο δρόμο για να πάρετε το παιδί σας από το σχολείο και έχει τρομερή κίνηση ή το τρένο σας έχει καθυστέρηση ή το αυτοκίνητό σας έχει πάθει βλάβη.

Εάν το παιδί σας είχε ένα τηλέφωνο, θα μπορούσατε να του πείτε ότι θα αργήσετε.

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που οδηγούν πολλούς γονείς να αγοράσουν στα ανήλικα παιδιά τους το πρώτο τους τηλέφωνο.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αποκλεισμένα τα παιδιά με αναπηρία από βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς!

Τον κίνδυνο να βρεθούν αποκλεισμένα από τη νέα σχολική χρονιά χιλιάδες παιδιά και βρέφη με αναπηρία επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς τα μέλη της ΕΣΑμεΑ.

Οι εκπρώσωποι της Συνομοσπονδίας εκφράζουν την ανησυχία τους στην Πολιτεία, καθώς εκτιμούν ότι ακόμη και μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου - Διαδικασία εφαρμογής της Δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” έτους 2016-2017», δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να διασφαλιστεί “το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής των βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς”.

Παιδιά κρατούν σκίτσα με Pokemon και φωνάζουν - «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε»

Συγκίνηση έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες μικρών παιδιών από τη Συρία, τα οποία κρατούν σκίτσα με Pokemon, στα οποία αναγράφονται λεζάντες, όπως «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε». 

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμούς στο twitter και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Στη χώρα όπου ψηφίζουν τα παιδιά

Ο κόσμος είναι γεμάτος με αποχρώσεις του γκρίζου. Σχεδόν όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στις προσωπικές μας ζωές και στην κοινή μας ζωή είναι πολύπλοκα και πολυσύνθετα, χωράνε ανάλυση και συζήτηση, αντικρουόμενες απόψεις και αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα, που κατά τη γνώμη μου είναι πιο απλά.

Όπως, για παράδειγμα η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου σε κανονικές βουλευτικές εκλογές σε παιδιά.

Πόσο και τι να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τα παιδιά βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, πολλές φορές μάλιστα με έντονη δραστηριότητα. Αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, εξαντλούν τον οργανισμό των παιδιών. Η διατροφή τους πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες αυτές ώστε να μην ατονήσει το ανοσοποιητικό τους. Οι ειδικοί συστήνουν 3 βασικά γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και ενδιάμεσα 2-3 ελαφριά και υγιεινά σνακ.

Χαρτογράφησαν τον εγκεφαλικό φλοιό

Ενα πραγματικό επίτευγμα παρουσίασαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Χαρτογράφησαν λεπτομερώς τον εγκεφαλικό φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τις πιο σύνθετες και υψηλού επιπέδου γνωστικές λειτουργίες όπως η ομιλία, η μνήμη και η θεωρητική σκέψη. Ο χάρτης αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη μελέτη διαφόρων ασθενειών όπως ο αυτισμός, η σχιζοφρένεια, η άνοια και η επιληψία φωτίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στους εγκεφάλους ασθενών με τέτοιες νόσους και σε εκείνους των υγιών ανθρώπων. Επίσης ο χάρτης που παρουσιάζεται στην επιθεώρηση «Nature» θα βοηθήσει τους νευροχειρουργούς να πραγματοποιούν κινήσεις ακριβείας ώστε να μην προκαλούν βλάβες στα κέντρα ομιλίας και κίνησης ενός ασθενούς.

Ηλίαση στα παιδιά - πώς τα προστατεύουμε

Γράφει η Πελιώ Παπαδιά στο τaλκ

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η άμεση ηλιακή ακτινοβολία για τα παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ο ευαίσθητος οργανισμός τους μπορεί πολύ εύκολα να ταλαιπωρηθεί από την πολλή ζέστη και τον ήλιο και να πάθουν ηλίαση.

Μπόμπιρας 11 μηνών με σύνδρομο down ακολουθεί καριέρα μοντέλου

Η στιγμή που αποκαλύπτεται σε κάθε γυναίκα το μεγαλείο της μητρότητας είναι ίσως η πιο ευτυχισμένη, η πιο ολοκληρωμένη, η πιο ασύγκριτη στιγμή στη ζωή... Σε κάποιες γυναίκες όμως, τυχαίνει ο σκληρός κλήρος να υποδέχονται αυτή τη στιγμή με δάκρυα και πόνο ψυχής. Να υποδέχονται το μωρό τους μαθαίνοντας ταυτόχρονα πως το παιδί τους έχει μπροστά του ένα αγώνα δίχως τέλος με κούραση, άρνηση, φόβους, ανασφάλειες και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στην Επίδαυρο από φέτος

Με σύνθημα «ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα», το Φεστιβάλ Αθηνών οργανώνει μια νέα δράση που στόχο έχει τη δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου. Εγκαινιάζει, συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου τον νέο θεσμό: «Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».

"Έξυπνος" κάδος ανακύκλωσης από μαθητές γυμνασίου

Με την κατασκευή έξυπνου κάδου ανακύκλωσης, συμμετέχει το γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας, στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας. 

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν την καινοτόμα οικολογική ιδέα τους στην Ευρώπη με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό. 

Μπορεί η νέα τρέλα να εκθέσει τα παιδιά σε σεξουαλική κακοποίηση;

H παγκοσμίως δημοφιλής νέα εφαρμογή Pokémon Go είναι ένα παιχνίδι “επαυξημένης πραγματικότητας” για smartphone, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία εντοπισμού θέσης η οποία επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνήσουν πραγματικούς τόπους με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής της συσκευής τους, προκειμένου να πιάσουν εικονικά τέρατα και στη συνέχεια να τα εκπαιδεύσουν για να πολεμήσουν με άλλα.

Ποια πτυχία και μεταπτυχιακά είναι απαραίτητα για διορισμό στην Ειδική Αγωγή

Αφορά τους εκπαιδευτικούς:

-Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης των κλάδων ΠΕ61, ΠΕ71, των κλάδων ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50 

-των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης)όλων των ειδικοτήτων με τον ισχύοντα κωδικό τους και προέκταση «.50» (ΠΕ02.50 & ΠΕ03.50, ΠΕ04.50, ΠΕ05.50, ΠΕ06.50, ΠΕ07.50, ΠΕ08.50, ΠΕ16.01.50 – ΤΕ16.50, ΠΕ19.50, ΠΕ20.50, ΠΕ32.50 και ΠΕ18.41.50, ).

Odysseus II 2015-2016 - Τελικά αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος Odysseus II 2015-2016 και οι νικητές ανακοινώθηκαν κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Euro Space Centre, στο Βέλγιο.