Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αρνητικές προτάσεις και μπέρδεμα

Μήπως δίνετε εντολές ή οδηγίες στα μικρά παιδιά σας να ΜΗΝ κάνουν κάτι και αυτά κάνουν ακριβώς αυτό που τους είπατε να μην κάνουν;

Δεν είναι ότι σας αγνοούν, θέλουν να περάσει το δικό τους ή απλά να σας εκνευρίσουν. Η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή και αθώα. Τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται με τις αρνητικές προτάσεις καθώς η κατανόηση τους απαιτεί πιο σύνθετες γλωσσικές ικανότητες και ικανότητες επεξεργασίας.

Θεσσαλονίκη: Νομικά ετοιμάζονται να κινηθούν γονείς του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος

Νομικά κατά παντός υπευθύνου ετοιμάζονται να κινηθούν γονείς μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος, για την μη τήρηση των όρων ασφαλείας, μετά την κατάργηση τμήματος της Γ’ τάξης. Όπως επισημαίνουν οι γονείς, οι εγγεγραμμένοι μαθητές στη Γ’ τάξη για τη φετινή σχολική χρονιά είναι 112.

Εκπαιδευτικός και μαθητές έφτιαξαν μια βιβλιοθήκη σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο

 

Στήριξε την προσπάθεια της Γεωργίας Καλτσή και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η αθλήτρια με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή ενώνουν τις δυνάμεις τους στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για την αποκατάσταση της κινητικότητας και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων.

Ευρωπαϊκό πινγκ πονγκ κωφών: Όγδοοι οι άνδρες στο ομαδικό, πέμπτες οι γυναίκες

Την 8η θέση κατέλαβαν οι άνδρες στο ομαδικό του 15ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών, που διανύει τη 2η εβδομάδα διεξαγωγής του, στις εγκαταστάσεις του SportCamp, στο Λουτράκι.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mein Handy und ich»

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για καθηγητές και καθηγήτριες γερμανικής γλώσσας σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονία, για τον ψηφιακό γραμματισμό των μαθητών και τη σχέση τους με έξυπνα κινητά.

Δήμος Ελασσόνας: Διαβούλευση για προσβασιμότητα

Ανοιχτή διαβούλευση με θέμα τα εμποδιζόμενα άτομα και την προσβασιμότητα διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ελασσόνας, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις που θα διαμορφώσουν μια προοπτική συμπερίληψης και ισοτιμίας στην αντιμετώπιση του πολυσύνθετου αυτού ζητήματος.

ΑΝΟΡΑΣΗΣ: Συνέντευξη της Γ.Γ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών ΠΕΚΜ Κατερίνας Λορέντζου

Γιάννης Πάσχος: Η μάχη μου με τη δυσλεξία στα σχολικά χρόνια

Ο συγγραφέας Γιάννης Πάσχος αφηγείται στο Short Stories μια ιστορία από τα μαθητικά του χρόνια, όταν πάλευε με τη δυσλεξία και κατάφερνε με ευφάνταστο τρόπο να γίνει ένας...αριστούχος του διαλείμματος

Σχολεία: Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Σε απεργία προχωρούν αυτήν την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στις σχολικές μονάδες, ζητώντας μεταξύ άλλων να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) σε πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου.

Διαδικτυακή διάλεξη: Αναπηρία και συμπερίληψη στην Ορθόδοξη Ενορία

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 και ώρα Ελλάδας 8 μ.μ. πραγματοποιείται η πρώτη εκδήλωση του φετινού κύκλου «Η λειτουργία μετά τη λειτουργία», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και το Βικαριάτο των γαλλόφωνων ενοριών (αγίας Μαρίας των Παρισίων και αγίου Αλεξίου της Ουγκέν, Οικουμενικό Πατριαρχείο) σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Πρόκειται για την ομιλία του Δρ. Petre Maican με θέμα «Αναπηρία και συμπερίληψη στην Ορθόδοξη ενορία». Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη διαδικτυακά είτε μέσω της πλατφόρμας Zoom (στη διεύθυνση https://us02web.zoom.us/j/84913433453, με δυνατότητα δωρεάν εγγραφής στη διεύθυνση https://vicariatorthodoxe.fr/inscription-catechese/ ) είτε μέσω του καναλιού του Βικαριάτου στο YouTube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/c/lalettreduvicariat.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κονδύλι 8,5 εκατ. ευρώ από το ΥΠΟΙΚ για την αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων

Κονδύλι 8,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών για τον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων, τα οποία κατασκευάστηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1978.