Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Προβολή: "Ο σκανδαλιάρης γάτος" στην Κυπριακή Νοηματική Γλώσσα


Πανελλαδικές: Τα μαθήματα «καρμανιόλα» και τα μαθήματα που δίνουν ελπίδα

Με τις πανελλήνιες εξετάσεις προ των πυλών καλό είναι να δούμε ποια μαθήματα αποτελούν το φόβο και τρόμο των μαθητών, καθώς οι επιδόσεις τους σ’ αυτά είναι χαμηλές και σε ποια μαθήματα οι υποψήφιοι γράφουν καλά, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν το γενικό βαθμό πρόσβασης.

Εκδήλωση: "Εγώ και ο Άλλος"

Η Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Ψυχολογίας και Υγείας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο
Εγώ και ο Άλλος
Ζωντανές μαρτυρίες « διαφορετικών» μαθητών
από τις εμπειρίες τους στο σχολικό σύστημα
η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9 Mαϊου, 2014 στην Αίθουσα Συνεδρίων ( 1ος όροφος) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ώρα 18.00-21.30.

ΠΑΜΑΚ: Παιδιά παρουσιάζουν ιδέες για τη διακυβέρνηση της πόλης

Μία πρωτότυπη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Μαΐου στις 19:30 μμ στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, παιδιά ηλικίας 13-16 ετών θα παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες για τη διακυβέρνηση της πόλης μας.

Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρία

Συνημμένα μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο, που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με τις διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρία.
Πηγή: ΟΜΚΕ

Φορούν κράνος... από την κούνια

Εδώ και πολλά χρόνια οι παιδίατροι παροτρύνουν τους γονείς να προσέχουν τα βρέφη ώστε να κοιμούνται ανάσκελα, καθώς έτσι μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου. 
Η μέθοδος αυτή έχει σώσει πολλές ζωές, αλλά έχει αυξήσει δραματικά τον αριθμό των νεογνών με πλατύ κεφάλι.
Σύμφωνα με τους «Νιου Γιορκ Τάιμς», ένα στα έξι παιδιά έχει υποστεί παραμόρφωση του κρανίου επειδή κοιμάται σε ύπτια θέση. 

Ημερίδα ΟΜ.Κ.Ε. – EUD «ΔΡΑΣΕ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ-ΕΠΗΡΕΑΣΕ»

Φίλες και φίλοι,
εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση ημερίδας, την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών και με την οικονομική υποστήριξη του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

40 χρόνια Playmobil

Κλείνουν 40 χρόνια ζωής και το γιορτάζουν. Ο λόγος για τα μικρά διάσημα ανθρωπάκια που δημιουργούν ξεχωριστούς κόσμους για μικρούς αλλά και μεγάλους. Η ιστορία τους ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70 όταν ο επιχειρηματίας Horst Branstatter ανέθεσε στον Hans Beck, διευθυντή του τμήματος Ανάπτυξης, να δημιουργήσει ένα παιδικό παιχνίδι, το όποιο να είναι μικρό, άρα και φθηνό, και να εξελίσσεται συνέχεια.

Παιδιά σε απόγνωση καλούν βοήθεια λόγω βίας στο σπίτι

Σοβαρές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία έκαναν στο SigmaLive οι κοινωνικοί λειτουργοί Έλενα Κατεΐφη και Αλεξία Σολομωνίδου, σύμφωνα με τις οποίες κάθε δύο μήνες ένα παιδί επικοινωνεί με το Σύνδεσμο ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια) για να καλέσει βοήθεια λόγω βίας στο σπίτι του.

Τι αγνοούν -ή θέλουν να αγνοούν- οι Αμερικάνοι για την επιτυχία του φινλανδικού μοντέλου

Το παρακάτω άρθρο της Anu Partanen, Φινλανδής δημοσιογράφου που ζει στη Νέα Υόρκη, αποτελεί μία σύγκριση του φιλανδικού και του αμερικάνικου εκπαιδευτικού συστήματος. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Φινλανδίας έχει εμπνεύσει πολλές χώρες -μεταξύ των οποίων και τη δική μας. Όμως, η μετάβαση σε ένα τέτοιο μοντέλο εκπαίδευσης, όπως επισημαίνεται και στο άρθρο είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί απαιτεί διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και των αξιών της. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικές “μεταρρυθμίσεις” των τελευταίων χρόνων έχουν ως πρότυπο το μοντέλο των Η.Π.Α και όχι της Φινλανδίας.

Τα λούνα παρκ της «αρπαχτής» και τα παιχνίδια του θανάτου

Μέσα σε μια στιγμή την προηγούμενη Κυριακή, του Θωμά, οι ξένοιαστες στιγμές χαράς και παιχνιδιού στα λούνα παρκ πνίγηκαν μες στην καχυποψία, στις έρευνες και στις κατηγορίες. Μια πρωτοφανής οικογενειακή τραγωδία, ο χαμός ενός 13χρονου αγοριού και ο σοβαρός τραυματισμός της 9χρονης αδελφής του στο Ελληνικό, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η στάση πάντως των αρμόδιων Aρχών τις ημέρες που ακολούθησαν περισσότερο εξόργισε και προβλημάτισε παρά έδωσε σαφείς απαντήσεις όχι μόνο για τις ευθύνες αλλά και για την ασφάλεια στους χώρους όπου παίζουν τα παιδιά μας. Ιδιαίτερα τώρα που ανοίγει ο καιρός και τα περιοδεύοντα λούνα παρκ θα γυρίζουν την Ελλάδα για να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, η αγωνία όλων επιτείνεται.