Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Προβολή: Ψηλαφίζοντας αγάλματα στο ΑΜΘ



Σχολεία «ανοιχτά» σε ΑμεΑ: Το νομοσχέδιο και ποιοι αντιδρούν

Στην Ελλάδα του 2018, τα γενικά σχολεία είναι ακόμα απροσπέλαστα για τα ΑΜΕΑ. Δεν υπάρχουν ασανσέρ και ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα, δεν υπάρχει η κατάλληλη Κατάρτιση εκπαιδευτικών. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες απραξίας, το 2017 έγινε μία καταγραφή από το υπ. παιδείας της κατάστασης των σχολείων, ενώ το ΦΕΚ σχετικού νομοσχέδιου βγήκε πριν λίγες ημέρες.

Άποψη: Κ. Βίδος "Μερικές ενστάσεις για τον «Μανού» Μακρόν"

Οσο δίκιο και αν είχε ο Μακρόν στα περί προσφωνήσεων και επανάστασης, ένα παιδί είχε απέναντί του. Με τις κάμερες στραμμένες πάνω του, εκτεθειμένο στα βλέμματα όλου του κόσμου. Πώς το εξευτελίζεις έτσι; Πώς χρησιμοποιείς το στραβοπάτημά του για να στήσεις ένα ολόκληρο επικοινωνιακό σόου;

Πρόσκληση για αποσπάσεις στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Η Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης της Γ.Γ.Ν.Γ.&Δ.Β.Μ. καλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τουλάχιστον διετή εκπαιδευτική υπηρεσία από το διορισμό τους σε σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα εκτός έδρας τμήματα αυτών, για την πλήρωση με επιλογή κενών θέσεων, όπως αναλυτικά εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα, κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

«ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»: Προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες

Ο ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με τον οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού, η εταιρεία υλοποιεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ΟΠΑΠ στη Γειτονιά, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την Ελλάδα, με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και την κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι τρεις μονάδες έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 15 περιοχές της Ελλάδας και έχουν προσφέρει 4.867 εξετάσεις σε 3.634 εξεταζόμενους. 

Ηράκλειο: Εκδήλωση για παιδιά και γονείς στο πάρκο Γεωργιάδη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα παιδιά και τους γονείς τους, διοργανώνει την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ). 

Ανατροπή στις παροχές υγείας για τις φυσικοθεραπείες στον ΕΟΠΥΥ

"Τους όρους και τις προϋποθέσεις θα διαμορφώνει ο υπουργός Υγείας -μετά από εισήγηση του ΕΟΠΥΥ και των αρμόδιων υπηρεσιών και επιτροπών του υπουργείου- και πάντως με τους κανόνες που ορίζονται από τα ιατρικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα για μια ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους ασφαλισμένους", τονίζει ο κ. Πολάκης. Διευκρινίζει ότι ο καθορισμός των τιμών αποζημίωσης των παρόχων, όταν αυτές δεν ορίζονται με νόμο, θα γίνεται με αποφάσεις του ΔΣ του οργανισμού και πάντα μετά από διαπραγμάτευση.

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το Death Note

Μια νέα «τρέλα» που απειλεί σοβαρά και τους μαθητές της Κρήτης έρχεται να καταδείξει με έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με την επείγουσα ανακοίνωση που απευθύνεται τόσο στους διευθυντές σχολείων όσο και στα ΜΜΕ ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθανάσιος Γαλήνας εφιστά την προσοχή για το γιαπωνέζικο σίριαλ και περιοδικό κινουμένων σχεδίων “Death Note” το οποίο όπως σημειώνει έφτασε σε σημείο να επηρεάζει εφήβους ανά τον κόσμο ενώ ήδη έχουν καταγραφή σοβαρά περιστατικά ακόμα και δολοφονία !