Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο σε δημοτικά και γυμνάσια

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων τους περιμένουν εκπλήξεις.

Περικοπές μαθημάτων σε προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Λιγότερες ώρες διδασκαλίας σε τέσσερα μαθήματα. Αύξηση των συνολικών ωρών διδασκαλίας και ευρεία ανακατανομή της διδακτέας ύλης. Nέες προϋποθέσεις για εγγραφή σε ολοήμερα σχολεία 

Kaspersky Lab: Σοβαρά προβλήματα στα παιδιά από το CyberBullying

Σύμφωνα με την έρευνα GrowingUpOnline – ConnectedKids, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και το ινστιτούτο "iconKids&Youth", το cyberbullying αποτελεί μια πολύ πιο επικίνδυνη απειλή για τα παιδιά απ’ ό,τι πολλοί γονείς νομίζουν. Για την πλειοψηφία των νεαρών θυμάτων της διαδικτυακής παρενόχλησης, οι συνέπειες περιλαμβάνουν σοβαρά προβλήματα για την υγεία και την κοινωνικοποίηση.

Τροφική δηλητηρίαση στα παιδιά: Πώς αντιμετωπίζεται ανάλογα με την ηλικία

Το καλοκαίρι ο κίνδυνος τροφικών δηλητηριάσεων είναι μεγαλύτερος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αλλοιώνουν τα τρόφιμα.

Tα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις τροφικές δηλητηριάσεις, γι' αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προ- καταγραφής των αιτημάτων για διεθνή προστασία στην ηπειρωτική Ελλάδα από την ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, η οποία είχε ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για Άσυλο (EASO).

Μιλάνο: νηπιαγωγοί κακοποιούσαν παιδιά σε παιδικό σταθμό

Κακοποίηση δέχονταν δώδεκα μικρά παιδιά σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό του Μιλάνου από τον ιδιοκτήτη και τους παιδαγωγούς, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα με βαριές κατηγορίες. 

Όπως έδειξαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος που είχαν τοποθετήσει οι καραμπινιέροι, οι 'παιδαγωγοί' έσπρωχναν, πετούσαν με βία στα κρεβάτια και σε ορισμένες περιπτώσεις δάγκωναν τα μικρά παιδιά, για εκφοβισμό και τιμωρία.

Πρόσωπο: Δημήτρης Αντωνίου

Το συνδετικό κρίκο μιας ομάδας νέων, μιας «παρέας ετερόκλητων ανθρώπων», που ασχολούνται με το graffiti, αλλάζοντας όψη στις γειτονιές και στα σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αποτελεί ο Δημήτρης Αντωνίου. Ανήσυχο πνεύμα αλλά και αποφασισμένος να προκαλέσει… για καλό σκοπό, ο 25χρονος Δημήτρης αποφάσισε να μετουσιώσει σε δύναμη την αναπηρία που του άφησε το σοβαρό ατύχημα έξω από το σχολείο του στην Καλαμαριά το 2006, καθηλώνοντάς τον σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο ίδιος κάνοντας νέα σχέδια για τη ζωή διοχετεύει πλέον την ενέργειά του σε μία δραστηριότητα με διττό νόημα. Από τη μία μετατρέπει τους γκρίζους τοίχους της πόλης σε πολύχρωμους καμβάδες, από την άλλη με την παρουσία του αλλά και με το βιβλίο που έγραψε ο ίδιος δίνει το δικό του πολύτιμο μήνυμα ζωής.

Φεστιβάλ Κωφών 2016 – Κάλεσμα Εθελοντών