Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Μαθαίνω να παίζω σωστά με τον φίλο μου τον Ήλιο!»

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, από τις 17:30 έως τις 20:30, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με τον Μελάμπους, (Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος), διοργανώνουν ένα ευχάριστο όσο και ενημερωτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο:
«Μαθαίνω να παίζω σωστά με τον φίλο μου τον Ήλιο!».

Οι Ακτές Αλλιώς

Η Parallaxi, έχοντας συμπληρώσει 22 χρόνια κυκλοφορίας, έχει αναλάβει μέσω της δράσης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης την τελευταία διετία. 15 πρωτοβουλίες αστικού ακτιβισμού έχουν καταθέσει ισάριθμες προτάσεις για μία διαφορετική αντιμετώπιση παγιωμένων αντιλήψεων σχετικά με ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες.

Δήμος Ιλίου: Πρόγραμμα Θερινής Απασχόλησης

Ο Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική του Υπηρεσία διοργανώνουν απο 20 Ιουνίου έως και 17 Ιουλίου 2012 Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για 312 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών .

Θεσσαλονίκη: Πέντε κτίρια φιλικά σε Άτομα με Αναπηρία

Πιο εύκολη πρόσβαση θα αποκτήσουν το επόμενο τρίμηνο τα Άτομα με Αναπηρία σε πέντε δημοτικά κτίρια μετά τις επεμβάσεις που προγραμματίζει σε αυτά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται γα το γυμναστήριο «Μέγας Αλέξανδρος», το Κέντρο Μουσικής, το Κέντρο Ιστορίας, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το θέατρο Άνετον. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 230.000 ευρώ και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα.

Κανονικά οι προσλήψεις στις παιδικές κατασκηνώσεις και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο εσωτερικών εξαιρούνται από το «απαγορευτικό προσλήψεων» λόγω εκλογών οι προσλήψεις στις παιδικές κατασκηνώσεις και βρεφονηπιακούς σταθμούς. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Πηγή: esos

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη πίσω στην προσβασιμότητα για τους πολίτες της με αναπηρία

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. αναδημοσιεύει μεταφρασμένο άρθρο του Goran Trajkov για τους Southeast European Times, που πραγματεύεται τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

9ο θεατρικό θερινό σεμινάριο

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες ηθοποιούς, εμψυχωτές, μουσικούς, φοιτητές και όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνδέεται με τα Δημοτικά σχολεία της πόλης

Διαδικασία εγγραφής νέων μελών μέσα από τα Δημοτικά σχολεία του Βύρωνα ξεκίνησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, στο πλαίσιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της.

Ανταποδοτική ανακύκλωση στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), διοργανώνει «Ανταποδοτική ανακύκλωση χρησιμοποιημένων σχολικών βιβλίων και χαρτιού από τα Σχολεία της Κρήτης».