Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο πυρετός αμβλύνει τα προβλήματα συμπεριφοράς ορισμένων παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού.

Περίπου το 17% των παιδιών με αυτισμό όταν έχουν πυρετό είναι πιο ήρεμα και πιο επικοινωνιακά από ό,τι συνήθως σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας. Τα παιδιά με σοβαρής μορφής αυτιστικά χαρακτηριστικά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν αυτές τις αλλαγές. 

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο πυρετός επηρεάζει τα αυτιστικά χαρακτηριστικά θα βοηθήσει τους ερευνητές να ανακαλύψουν τις αιτίες της συγκεκριμένης κατάστασης και να βρουν αποτελεσματικότερους τρόπους παρέμβασης. 

Θεσσαλονίκη: Εκστρατεία «Συζωής» για αγορά λεωφορείου

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με πρώτο σταθμό τον Λευκό Πύργο από 10-12 Ιουλίου

Την επιτακτική ανάγκη αγοράς ενός ειδικά διαμορφωμένου μικρού λεωφορείου για τη μεταφορά παιδιών με αναπηρία, αντιμετωπίζει ο Σύλλογος γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες ΣΥΖΩΗ που για το σκοπό αυτό, έχει αρχίσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Πρ. Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας στο MEGA: Η κοινότητα κωφών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα


Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Σίμψης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, όπου μίλησε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής στη χώρα μας.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020-2021: Ποιες οι δικαιούχες μητέρες, στην τελική ευθεία για την έναρξη αιτήσεων

Την διαδικασία για την συμμετοχή των μητέρων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ή άνεργων στην δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελ-ματικής ζωής» για την φιλοξενία βρεφών, νηπίων, παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που πήρε ΦΕΚ αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση

Νέο τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση διαμορφώνουν οι ρυθμίσεις που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Απογευματινά φροντιστήρια στα ιδιωτικά σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες το καλοκαίρι, «ελεύθερη» επιλογή διευθυντών και εσωτερικού κανονισμού είναι ορισμένες από τις ρυθμίσεις, οι οποίες ανατρέπουν τον νόμο 4415/2016 επί υπουργίας Νίκου Φίλη. Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι απολύσεις των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων θα γίνονται με βάση την κοινή εργατική νομοθεσία, όπως ήταν ο νόμος Κ. Αρβανιτόπουλου 4254/2014. Αυτό σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων, βέβαια «με τη διασφάλιση της απαρέγκλιτης τήρησης της εργατικής νομοθεσίας», όπως λέει το υπουργείο, που προσθέτει ότι έως τώρα ήταν συνήθης πρακτική οι εκπαιδευτικοί να απολύονται μετά τη δοκιμαστική διετία (έγιναν 300 απολύσεις το 2018). Βέβαια, η νέα ρύθμιση «πλήττει» τους εκπαιδευτικούς με μεγαλύτερη προϋπηρεσία.

Πώς θα κάνω το νήπιο να κοιμηθεί;

Δεν είναι λίγοι οι γονείς, που όταν φτάσει η ώρα του βραδινού ύπνου έχουν να αντιμετωπίσουν την έντονη άρνηση, τις φωνές ή και τα δάκρυα από το νήπιο που απλώς δεν θέλει να κοιμηθεί. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 3 έως και 5 ετών, χρειάζονται περίπου 11 έως 13 ώρες ύπνου την ημέρα, ώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο μεσημεριανός υπνάκος. Εάν το παιδί έχει την τάση να κοιμάται πολύ αργά, τότε υπάρχει η πιθανότητα να μην ξεκουράζεται αρκετά οδηγώντας σε πολλά άλλα ζητήματα, με τα πιο συνηθισμένα να αφορούν την ευερεθιστότητα και την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, οι στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε άμεσα για να διευκολύνετε την κατάσταση περιλαμβάνουν:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την αποπλάνηση ανηλίκων κοριτσιών σε Ηλιούπολη και Ερέτρια

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις υποθέσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών από εκπαιδευτικούς σε Ηλιούπολη και Ερέτρια.

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την αποπλάνηση των δύο ανήλικων κοριτσιών από καθηγητές τους προκαλούν. Και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή.

Η 10χρονη Μαίρη Μπουρνάζου από την Καλαμαριά, κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης

Οι πρωτιές της Θεσσαλονίκης στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του NSI συνεχίζονται! 
Μια μικρή μαθήτρια με ρίζες από τη Θεσσαλονίκη, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος Never Such Innocence με το ποίημά της Τears of War στο Bonus Strand '75' της διοργάνωσης, στην ηλικιακή κατηγορία 9-11. 

Στρατηγικές υποστήριξης των φοιτητών με δυσλεξία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το κείμενο προέρχεται από τη σελίδα "Φοιτητες με Δυσλεξια στην Τριτοβαθμια Εκπαιδευση" στο Facebook  και αφορά στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηριχθούν οι φοιτητές με δυσλεξία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εργαστήρια Ρομποτικής για παιδιά


Η επίσημη πρώτη του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Παιδείας ξεκινά την Πέμπτη 16 Ιουλίου, με δύο Εργαστήρια Ρομποτικής για παιδιά.

Νέα Υόρκη : Τρεις ημέρες την εβδομάδα θα λειτουργούν τα σχολεία

H πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανανοίξει τα σχολεία της για την επόμενη σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα συνεχίσουν να διδάσκονται μέσω του διαδικτύου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Καλλιτεχνικά μαθήματα στις φυλακές: Όταν οι έγκλειστοι της Τίρυνθας άκουσαν Μπετόβεν

«Πώς τον είπατε αυτόν τον κύριο; Μπετόβεν;» ρώτησε με απορία ένας από τους έγκλειστους των Αγροτικών Φυλακών της Τίρυνθας την ομότιμη καθηγήτρια Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Άλκηστη Κοντογιάννη όταν μαζί με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές επισκέφθηκε πρόσφατα το σωφρονιστικό κατάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει θέμα τα 250 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου μουσικού.