Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνέδριο: “Sign languages as Endangered Languages”

Το Ål Experiential College και το Conference Center for Deaf People διοργανώνουν διεθνές συνέδριο, με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ένωσης Κωφών (WFD) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωφών (EUD). Το συνέδριο, που έχει τίτλο “Sign languages as Endangered Languages” θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6-9 Νοεμβρίου στη Νορβηγία. Το πρόγραμμα του συνεδρίου, μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Πηγή: EUD

Υποτροφίες από το Βαρβάκειο Ίδρυμα για το έτος 2011-2012


Το Βαρβάκειο Ίδρυμα ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δεκαεφτά (17) υποτροφιών εσωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, που θα δοθούν σε βάρος των εσόδων του Ιδρύματος ως εξής:

α) Εφτά (7) σε αποφοίτους Δημοσίου Δημοτικού που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2011 – 2012 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Γυμνασίου,
β) Εφτά (7) σε αποφοίτους Δημοσίου Γυμνασίου που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2011 – 2012 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Λυκείου,
γ) Τρεις (3) σε αποφοίτους Δημοσίου Λυκείου που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 στο Πρώτο (Α΄) εξάμηνο σπουδών.

Ημερίδα: "Οι διαταραχές του Αυτιστικού φάσματος στον κύκλο ζωής του ανθρώπου"

Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική "Στην Αυλή του Κόσμου" με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (Κ.Π.Ε.), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: "Οι διαταραχές του Αυτιστικού φάσματος στον κύκλο ζωής του ανθρώπου".

O Δρ. Κριστόφ Γκαλφάρ στη Βέροια

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας με μεγάλη χαρά, φιλοξενεί τον Γάλλο αστροφυσικό, μαθητή του Stephen Hawking  και συγγραφέα του best seller "Ο πρίγκιπας των Νεφών", Δρ. Κριστόφ Γκαλφάρ, 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας (Έλλης 8)

«Η αρτιμέλεια στην Τέχνη δεν είναι προαπαιτούμενο»

Η νέα καλλιτεχνική πρόταση τoυ χοροθέατρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ - ομάδα που αποτελείται από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη – φέρει τον τίτλο «Confrontational epidemic» και παρουσιάζεται στο κοινό , 21, 22 και 23 Οκτωβρίου (Ίδρυμα Ευγενίδου , Λεωφ. Συγγρού 387, ώρα έναρξης 21:00).

Τεμπέλης πιγκουίνος κλέβει πέτρες από... τη φωλιά του γείτονα!


«Στα πράσα» έπιασε συνεργείο του BBC έναν τεμπέλη πιγκουίνο που για να φτιάξει τη φωλιά του- και να μη χάσει χρόνο και κόπο ψάχνοντας για υλικά...- κλέβει πέτρες από τη φωλιά που φτιάχνει ένας άλλος ανυποψίαστος πιγκουίνος. 

Προβολή: Κηπολόγιο "Φυτεύω Χρυσάνθεμα"



Πρόσωπο: Michelle Shearer

Η Michelle Shearer ξεκίνησε τις σπουδές στην στο Princeton University με σκοπό να γίνει γιατρός. Ωστόσο, όταν άρχισε να επισκέπτεται εθελοντικά το σχολείο Marie H. Katzenbach School for the Deaf στοTrenton, η Shearer διαπίστωσε ότι, σταδιακά,  προγραμμάτιζε τις σπουδές της με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνεχίζει και να πληθαίνει τις επισκέψεις της στο δημοτικό σχολείο. Σύντομα, άλλαξε τις σπουδές της και επικεντρώθηκε στην απόκτηση πτυχίου χημικού, με παιδαγωγική κατεύθυνση. Η ίδια χαρακτηρίζει ότι αυτή η επιλογή την "τράβηξε σαν μαγνήτης".

Υποτροφίες σε αθλητές και σπουδαστές

Τη χορήγηση εικοσιπέντε υποτροφιών ανακοίνωσε η εφημερίδα "Έθνος" για αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και άλλες υποτροφίες για σπουδαστές.

Παιδιά και κινητά τηλέφωνα

Τα παιδιά αποκτούν κινητά τηλέφωνα, ολοένα και πιο νεαρά σε ηλικία. Τα περισσότερα χρησιμοποιούν συχνότερα την αποστολή μηνυμάτων για να εκφραστούν, κάτι που ορισμένοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις ακαδημαϊκές και κοινωνικές τους συνήθειες.

Προβολή: 3D- Skies to Eternity


Από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 θα προβάλλεται η εκπαιδευτική ταινία Skies to eternity.

Η ιστορία μιας νόθας Ψυχής

Είναι έξι ή επτά ετών. Το πρόσωπό της πλατύ, το πιγούνι της στρογγυλό με ένα μικρό διπλοσάγωνο. Τα μάτια της μεγάλα, ο λαιμός της λεπτός και μακρύς. Το κάτω χειλάκι της - βαμμένο κόκκινο - τρεμουλιάζει σαν να είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Οχι επειδή είναι αγνώστου πατρός, αλλά επειδή κόπηκε νωρίς το νήμα της ζωής της. Το όνομά της ιδιαίτερο: Ψυχή.

Πρόγραμμα «παιχνίδια αντί όπλων» στο Μεξικό

Τα παιδιά στο Μεξικό συμμετέχουν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταλλαγής παιχνιδιών. Δίνουν τα πλαστικά όπλα και πιστόλια και παίρνουν παιχνίδια που δεν παραπέμπουν σε σκοτωμούς και αίματα.

Τα αβγά και η υγεία των ματιών

Το αβγό συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ματιών. Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στα αβγά κάνουν καλό στα μάτια μας.