Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Προβολή: Γυρίζω και κόβω το χαρτί

Ένα κολπάκι  για να μάθει το παιδί πώς να γυρίζει το χαρτί, όταν κόβει με το ψαλίδι.

ΑΡΣΙΣ: Έναρξη σχολικής χρονιάς και για τους πρόσφυγες, Έκκληση να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις

Στο πλευρό των προσφύγων που και γι΄αυτούς, αρχίζει σε λίγες μέρες, η νέα σχολική χρονιά, βρίσκεται η Υπηρεσία Παιδικής Προστασίας (Child Protection) της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων η οποία υποστηρίζει οικογένειες προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, με χρηματοδότηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών: Σεμινάρια γραφής Braille σε Ιωάννινα και Άρτα


Κάνουμε γνωστό στους ενδιαφερομένους ότι θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια γραφής Braille διάρκειας 50 ωρών, με κόστος συμμετοχής στα Ιωάννινα και στην Άρτα τον Οκτώβριο 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Απαραίτητα δικαιολογητικά: Αίτηση, φωτοτυπία ταυτότητας και εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. αλλιώς ΔΕΝ θα γίνεται δεκτός/ή. Παρακαλούμε πολύ να αναγράφετε για ποια πόλη ενδιαφέρεστε.

Κεραμέως: Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα

Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, τόνισε στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη επεσήμανε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας.Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας.

Λινού για σχολεία: Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει να μειωθούν οι μαθητές στις αίθουσες

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κυρία Λινού σημείωσε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις μεγάλες τάξεις. «Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει να επιτύχουμε και την κοινωνική απόσταση, και αυτό θα γίνει μόνο αν μειωθεί ο αριθμός των μαθητών». 

Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός, δεν υπάρχει άλλη λύση, το έχω πει και προσωπικά στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πρόσθεσε. 

Χωρίς μάσκες οι μαθητές στη Δανία, αλλά σε μικρά γκρουπ και με τεστ

Το φθινόπωρο πλησιάζει και ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες συνέπειες της πανδημίας, την απομάκρυνση των μαθητών από το σχολείο. 

Οπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό μοντέλο διαχείρισης της επανόδου εκατομμυρίων μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ενώ κίνδυνοι ασφαλώς και υπάρχουν. Η δυσκολία είναι μεγάλη, ωστόσο μερικά συμπεράσματα μπορούν να αντληθούν από τα μέχρι στιγμής δεδομένα. 

Βιταμίνη C: Τι προσφέρει και γιατί είναι απαραίτητη στα παιδιά

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τα οφέλη της στην υγεία και σίγουρα σας έχουν συστήσει να λάβετε έξτρα δόση όταν ήσασταν κρυολογημένοι. Γνωρίζετε όμως ότι η βιταμίνη είναι απαραίτητη στα παιδιά για την υγεία και την ανάπτυξή τους;

Παπαευαγγέλου: Είναι ασφαλές να φορούν μάσκα παιδιά άνω των 2 ετών

Την ικανότητα των παιδιών να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα μέσα στο σχολείο σχολίασε στο MEGA η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, την οποία είδαμε σήμερα στο πλάι της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων.

Προσλήψεις 21.065 αναπληρωτών σε Α’θμια και Β’ θμια Εκπαίδευση

Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-21 προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά, 21.065 εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται για να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Από αυτούς, οι 15.422 προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (10.017 στη Γενική Εκπαίδευση και 5.405 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση). Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 5.643 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές. Οι 3.981 εξ αυτών στην Γενική Εκπαίδευση και οι 1.662 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

ΙΣΑ: Προτεραιότητα η εκπαίδευση καθηγητών και μαθητών στα μέτρα ατομικής προστασίας

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού, εξέφρασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, προκειμένου να αξιολογήσει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένες ενέργειες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τόνισαν την ανάγκη να εκπαιδευτούν οι καθηγητές και οι μαθητές στα μέτρα ατομικής προστασίας και τη χρήση της μάσκας. Μάλιστα, επισήμαναν ότι ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση των παιδιών νηπιακής ηλικίας.

ΑΠΘ: Πρωτόγνωρες εικόνες ορκωμοσίας φοιτητών με αποστάσεις, γάντια, μάσκες και χωρίς γονείς

Πώς έγινε η ορκωμοσία των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Πρωτόγνωρες εικόνες. 

Η εικόνα της τελετής ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θύμιζε κάτι διαφορετικό από κανονική ορκωμοσία: Φοιτητές και καθηγητές στέκονταν σε σε υπαίθριο χώρο, χωρίς παρουσία γονέων και κόσμου, με ίσες αποστάσεις, γάντια στα χέρια, μάσκες και ο καθένας το δικό του στυλό. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του o κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, η ορκωμοσία που έγινε χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σε έξι ομάδες ανά ημίωρο, σε υπαίθριο χώρο, χωρίς την παρουσία κόσμου (εμφανίστηκαν, βέβαια, κάποιοι υπερήφανοι γονείς, αλλά σε απόσταση) και με την υποχρέωση όλοι οι απόφοιτοι να φέρουν προσωπίδες, να φορούν γάντια μιας χρήσης και να έχει ο καθένας μαζί του δικό του στυλό για την υπογραφή των εγγράφων. 

Καλαμαριά: Απίστευτο αλαλούμ με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Σύγχυση και αναστάτωση σε εκατοντάδες γονείς και κηδεμόνες στην Καλαμαριά έχει προκαλέσει η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020 -2021, μέτρο στο οποίο αντιδρούν κάθετα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες και κατάλληλες αίθουσες για την φοίτηση των τετράχρονων παιδιών.