Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Διαβάζουμε δυνατά κάθε μέρα! #diavazo_dynata


Στις τελευταίες θέσεις σχολικής συμπερίληψης οι ΛΟΑΤΚΙ μαθητές της Ελλάδας

Μια νέα πανευρωπαϊκή συγκριτική έρευνα της IGLYO – Πανευρωπαϊκή Οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ Νέων και Μαθητών (International Lesbian, Gay, Bisexual, Queer & Transgender Youth and Student Oganization), επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ολιγωρία των ελληνικών αρχών για την προάσπιση των δικαιωμάτων της LGBTQI κοινότητας στο χώρο της εκπαίδευσης. Η Ελλάδα σκοράρει μόλις 5 βαθμούς ευρισκόμενη στις «κόκκινες» χώρες, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ρωσία.

Επιστήμονες δημιουργούν νέα αυτιά για παιδιά με δυσμορφία

Με έναν επαναστατικό συνδυασμό καλλιέργειας κυττάρων και τρισδιάστατης εκτύπωσης, επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν νέα αυτιά για πέντε παιδιά που γεννήθηκαν με ωτική δυσμορφία.

Η Επιτροπή που θα επιλέξει τα σχολεία για την πιλοτική δράση: “Γενικά Λύκεια και Βιβλιοθήκες συνεργάζονται στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών”

Ειδική Επιτροπή για την επιλογή των σχολείων που θα συμμετάσχουν στην «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή Γενικών Λυκείων στην πιλοτική δράση: Γενικά Λύκεια και Βιβλιοθήκες συνεργάζονται στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών», συγκροτήθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ως εξής:

Το πρώτο πανελλαδικά πρόγραμμα ανακύκλωσης ''Διαλογή στην Πηγή'' στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

Με το σύνθημα ''Σκεφτόμαστε Παγκόσμια, δρούμε Τοπικά'', εδώ και 2 μήνες στο Δήμο Παύλου Μελά οι μαθητές ανακυκλώνουν σε 3 διαφορετικούς κάδους. Η δράση γίνεται μέσα στα σχολεία συλλέγοντας ξεχωριστά στον κίτρινο κάδο το χαρτί, στο μπλε κάδο το αλουμίνιο και στον κόκκινο κάδο το πλαστικό. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο τουΤοπικού Θεματικού Δικτύου ''Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία-Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά'' σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσ/νίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου.Είναι το πρώτο πανελλαδικά πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή που εφαρμόζεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα και βάσει ειδικής σύμβασης του Δήμου Παύλου Μελά με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όπου παραχωρήθηκαν 240 ειδικοί διαφορετικού χρώματος κάδοι 360 λίτρων και παράλληλα τη σχολική χρονιά 2016-2017 μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης εκπαιδεύτηκαν 7500 μαθητές και 152 εκπαιδευτικοί σε θέματα Ανακύκλωσης.

Προτέρημα η διαφορετικότητα στα σχολεία

Στη Γερμανία αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια εκ νέου το ποσοστό των παιδιών που πετυχαίνουν καλές σχολικές επιδόσεις μολονότι προέρχονται από ένα οικονομικά πιο αδύναμο περιβάλλον.

Αυτό είναι ένα από τα κεντρικά συμπεράσματα της νέας έρευνας Pisa του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για μια άκρως θετική και αξιοσημείωτη εξέλιξη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια η ίδια έρευνα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι μαθητές που προέρχονται από ασθενέστερα οικονομικά στρώματα ή όσοι είναι μετανάστες ή παιδιά μεταναστών, αποκλείονται στην ουσία από την προοπτική μιας καλύτερης εκπαίδευσης στη Γερμανία.

Σύλλογος «Αλκυόνη»: Μειώνεται και πάλι το ποσοστό του Αυτισμού στο 50% παραβιάζοντας τις Διεθνείς Συμβάσεις

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Δράμας «Αλκυόνη» αναφορικά με το νέο νόμο στην αναπηρία.

Το 2012 και μετά από πολυετείς αγώνες και διεκδικήσεις με την υποστήριξη πολλών φορέων αλλά και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Δράμας «Αλκυόνη», έγινε η καθιέρωση του 67% ως ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας για όλα τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος.