Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Άποψη: Νικόλαος Μουσιόπουλος “Οι ξένες γλώσσες είναι επένδυση”

Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης που η αναζήτηση εφοδίων για την επαγγελματική αποκατάσταση είναι το ζητούμενο, η κατάργηση του δικαιώματος επιλογής στη δεύτερη ξένη γλώσσα είναι... ταφόπλακα για την εκπαίδευση χιλιάδων νέων παιδιών. “Μάθετε γλώσσες” συστήνει ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος και εξηγεί στη “ΜτΚ” το γιατί.

Χαμόγελο του Παιδιού: Καλοκαιρινό παζάρι

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμπληρώνοντας 16 χρόνια έργου και καθημερινού αγώνα για την αποτελεσματική και ποιοτική κάλυψη όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη, διοργανώνει και φέτος καλοκαιρινό παζάρι και σας προσκαλεί όλους, από την Τρίτη 14/6 έως και το Σάββατο 18/6, στην Αίθουσα του Αττικού Μετρό (ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ), ώρες 7:30 έως 22.30 μμ. 

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), που ιδρύθηκε με τους Νόμους 2224/1994 και 2525/1997 και λειτουργεί από το 2000 υπό την εποπτεία των Υπουργείων Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βάση το Π.Δ. 232/29-07-1998 (ΦΕΚ 179Α), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 44/9-2-2004 (ΦΕΚ 37). 

Ε' Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παιδικό τραγούδι

Το συνέδριο, που αποτελεί συνδιοργάνωση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ (ΠΑ.Σ.ΔΙΕ.Χ.Ο.Σ.) με το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, πραγματοποιείται στα πλαίσια της ΕΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ, η οποία περιλαμβάνει και το ΠΕΜΠΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Ιστολόγιο: Εκτός Ύλης

Επισκεφτείτε και διαβάστε το ιστολόγιο  της σχολικής εφημερίδας "Εκτός Ύλης" του 1ου Γυμνασίου Μαρκόπουλου. Όπως δηλώνουν και οι δημιουργοί έχουν "αληθινό ενδιαφέρον για όλη την ύλη ... όχι μονάχα για τη διδακτέα ...". Μπράβο στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και όποιους  στηρίζουν το έργο τους! (η φωτογραφία προέρχεται από το προτεινόμενο ιστολόγιο)

Θεατρική Παράσταση ΠΕΚ/ΑμεΑ: "Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα"

"Με χαρά σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή λήξης της εκπαιδευτικής περιόδου, που διοργανώνει και φέτος το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), παρουσιάζοντας την θεατρική μεταφορά της ταινίας Η δε γυνή……να φοβείται τον άνδρα