Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κική Τσακίρη - H ζωή μου με τραχειοτομή στην Ελλάδα

16η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Τη 16η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών διοργανώνουν ο δήμος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Συκεών, τα Σαββατοκύριακα 27-28 Νοεμβρίου και 4-5 Δεκεμβρίου.

Επιστημονική Ημερίδα «Θέατρο και Τέχνες στην Εκπαίδευση: χαρτογραφώντας το τοπίο, φωτίζοντας τις προοπτικές»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με τη συμβολή του Γραφείου της Θεσσαλονίκης, οργανώνει την ετήσια επιστημονική φθινοπωρινή Ημερίδα του στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με τίτλο «Θέατρο και Τέχνες στην Εκπαίδευση: χαρτογραφώντας το τοπίο, φωτίζοντας τις προοπτικές»

Μηχανογραφικά σε δηµόσια διαβούλευση

Δηµόσια διαβούλευση µε τους µαθητές και τις οικογένειές τουςγια το πότε θα υποβληθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση άρχισε χθες και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεµβρίου.

Στη διαβούλευση που είχε προαναγγείλει ουφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος µε συνέντευξή τουστα «ΝΕΑ» την περασµένη Δευτέρα, µπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι ενδιαφερόµενοι στην ιστοσελίδα http://www. opengov.gr/ypepth/?p=350 στην οποία έχει αναρτηθεί από χθες και το κείµενο που αναφέρει τα επιχειρήµατα υπέρ της αλλαγής του χρόνου κατάθεσης, ώστε στο εξής τα Μηχανογραφικά να υποβάλλονται τον Μάρτιο χωρίς να είναι γνωστοί οι βαθµοί και όχι τον Ιούλιο όπως συµβαίνει σήµερα. «Η γνώση του βαθµού των εξετάσεων πριν από τη συµπλήρωση του Μηχανογραφικού θα είχε ενδεχοµένως έννοια µόνοσε δύο περιπτώσεις: Αν υπήρχε όριο στον αριθµό των σχολών που µπορούν να δηλωθούν ή αν κάθε υποψήφιος γνώριζε τις βαθµολογίες όλων των άλλων υποψηφίων και τη σειρά προτίµησης που προτίθενται να δηλώσουν – πράγµα που είναι, προφανώς, αδύνατον», σηµειώνει ο υφυπουργός.

Υδάτινες μαθητικές ιστορίες

Μια τόσο απλή και καθημερινή κίνηση, όπως το άνοιγμα της βρύσης, αρκεί για να χρησιμοποιήσουμε το πολύτιμο στοιχείο και τις ζωογόνες ιδιότητές του.

Εξειδικεύεται το σχέδιο προσπελασιμότητας ΑμΕΑ

Σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των υποδομών τους, ώστε να είναι προσβάσιμα από άτομα με αναπηρία εμφανίζουν τα δημόσια κτίρια της Θεσσαλίας.
Παράλληλα, τόσο η εφαρμογή του «Προγράμματος Προσβασιμότητας στους Δήμους» του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η δυνατότητα υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να προχωρήσουν σημαντικές παρεμβάσεις σε ότι αφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ.

Κέντρο Αριστοτελικών Σπουδών από το ΑΠΘ

Τη σύσταση ενός σύγχρονου Κέντρου Αριστοτελικών Σπουδών, διεθνούς εμβέλειας, στο ομώνυμο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο πρύτανής του, Γιάννης Μυλόπουλος, στη διάρκεια της ημερίδας «Η Φιλοσοφία σήμερα: παιδεία και κοινωνία», που διοργανώνει ο τομέας Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας.