Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Τα παιδιά χαίρονται όταν μαθαίνουν νέες λέξεις

Ένθετο Προσβασιμότητα: Ένα παντοπωλείο κάνει πράξη τη συμπερίληψη

Το παραδοσιακό παντοπωλείο Terra Verde στα Χανιά, αποτελεί μια πρωτοβουλία που προωθεί όχι μόνο τη βιωσιμότητα αλλά και τη συμπερίληψη καθώς απασχολεί άτομα με αναπηρία, μερικά από τα οποία εργάζονται για πρώτη φορά. Εργαζόμενοι, εθελοντές αλλά και άτομα που δούλεψαν για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος, μίλησαν στην Ευτυχία Πενταράκη για τη σημασία αλλά και τον στόχο που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που δεν είναι άλλος από την ισότιμη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην εργασία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Καβάλα: Ένα μαθητικό βίντεο για την αναπηρία και την διαφορετικότητα

Δυο σχολικές κοινότητες της Καβάλας τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, προσπάθησαν και πέτυχαν να βρουν τα κοινά τους σημεία μέσα από μορφές προσέγγισης και ποικίλες δράσεις που θα έφερναν πιο κοντά τους μαθητές και όχι μόνο. Ο λόγος για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) ή αλλιώς Ειδικό Σχολείο και το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας.

ΟΣΕΚΑ: Το Final Four του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας στον Βόλο το διήμερο 01-02 Ιουνίου

Η πιο μεγάλη ώρα… πλησιάζει. Το Final Four του 25ου πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΑ είναι προ των πυλών. Το Σάββατο (01/06) και την Κυριακή (02/06) η καρδιά τού μπάσκετ με αμαξίδιο θα χτυπά στον Βόλο, που για ένα διήμερο γίνεται η… πρωτεύουσα του αγαπημένου μας σπορ. Η ΟΣΕΚΑ συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου την τελική φάση της Α1 Κατηγορίας στον Βόλου. Παναθηναϊκός, Άτλας, Δωδεκάνησος και Μέγας Αλέξανδρος θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2023-24.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνεχίζονται οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ο Δήμος Κορδελιού Εύοσμου δια της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων ενημερώνει τους γονείς ότι μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2024, οι αιτήσεις εγγραφής νηπίων και βρεφών για το σχολικό έτος 2024 – 2025 στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου θα γίνονται δεκτές.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής «FIRST Global Challenge 2024» στην ΕΡΤ

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει ακόμα μια κορυφαία διοργάνωση. Πρόκειται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής «FIRST Global Challenge 2024»,που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 και θα μεταδώσει το ERTFLIX.

7 τρόποι για να θυμόμαστε το 80% όσων διαβάζουμε

Σε μια εποχή υπερφόρτωσης με πληροφορίες, η συγκράτηση όσων διαβάζουμε είναι πιο σημαντική, αλλά δυστυχώς και πιο δύσκολη από ποτέ.

Είτε είστε φοιτητής, επαγγελματίας ή δια βίου μαθητής, η βελτίωση της συγκράτησης των πληροφοριών που διαβάζετε, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Δυστυχώς αυτό είναι όλο και πιο δύσκολο σε έναν κόσμο που μας προσκαλεί συνεχώς να πάρουμε την εύκολη λύση, δηλαδή να γκουγκλάρουμε και να βρούμε όλες τις απαντήσεις σε δευτερόλεπτα. Όταν υπάρχει λοιπόν ένα τόσο ισχυρό εργαλείο στην παλάμη του χεριού μας, ποιος έχει ενέργεια και χρόνο να αποστηθίσει.

Παιδική κακοποίηση: Οι μορφές, οι επιπτώσεις, οι μέθοδοι ανίχνευσης κι αντιμετώπισης και η μεγάλη σημασία της αναφοράς

Οι μορφές και οι επιπτώσεις της παιδικής κακοποίησης, οι τρόποι πρόληψης, ανίχνευσης και αντιμετώπισης αναλύθηκαν από πληθώρα ειδικευμένων επιστημόνων στην ημερίδα που διοργάνωσε η αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκπαίδευση «ανάσα» για τους κρατούμενους φυλακών

Άραγε υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για μία κοινωνία από την εκπαίδευση;

Πολλοί δεν κατάφεραν να την ολοκληρώσουν στη ζωή τους. Όπως προκύπτει μάλιστα από έρευνα, οι περισσότεροι παραβάτες, οι περισσότεροι φυλακισμένοι έχουν στερηθεί αυτής.

Αόρατες γυναίκες: Το βικτοριανό έθιμο της αποκοπής των μητέρων από τα πορτραίτα

Στα περισσότερα παραδείγματα της πρώιμης φωτογραφίας, οι κρυμμένες βικτωριανές μητέρες είναι παρούσες και ταυτόχρονα απούσες, μπερδεύοντάς τες κανείς με τα έπιπλα στα οποία κάθονται ή στα οποία ξαπλώνουν τα μωρά τους, γίνονται τα λίκνα ή οι καρέκλες τους, σκεπασμένες με λουλουδάτες κουβέρτες ή χαμένες στη σκιά.