Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

50 χρόνια Μαφάλντα - Οι απορίες της ακόμη αναζητούν απαντήσεις

Η εξάχρονη μικρή από την Αργεντινή, με τον μεγάλο φιόγκο στα φουντωτά μαύρα της μαλλιά, συμπλήρωσε μισόν αιώνα ζωής και είναι τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό Φεστιβάλ Κόμικς της Ανγκουλέμ


Γεννήθηκε το 1964 και έδρασε σε μικρά στριπ έως το 1973. Ηταν το πιο διαδεδομένο κόμικ που μεταφράστηκε και αναδημοσιεύτηκε σε πολλά έντυπα στον κόσμο.

“Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο!” Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014

Ώρα για δράση! Την εβδομάδα 4-10 Μαΐου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε (από μία ώρα έως μία εβδομάδα) για να συζητήσετε στην τάξη τη θεματική, να παρακολουθήσετε το βίντεο, να κάνετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες και να δημιουργήσετε τη δική σας αλυσίδα αλληλεγγύης!

“Τα Άτομα με Αναπηρία δεν αποκλείονται από το γενικό εκπαιδευτικό σύστημα λόγω της αναπηρίας, και τα παιδιά με αναπηρία δεν αποκλείονται από τη δωρεάν και υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λόγω της αναπηρίας, Τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια ενταξιακή, ποιοτική και δωρεάν πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ίση βάση με τους άλλους, στις κοινότητες στις οποίες ζουν ”(Απόσπασμα από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, 2008) Και η πραγματικότητα;

«Χαμογελάστε…Παρακαλώ!!!» Παράσταση της θεατρικής ομάδας του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος

Η Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος παρουσιάζει στις 24 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. την καινούργια της δουλειά με τίτλο «Χαμογελάστε…Παρακαλώ!!!»
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλ. 210 9415222.
Πηγή: Facebook

Η «ομορφιά» των μαθηματικών εξισώσεων διεγείρει τον εγκέφαλο

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μαθηματικά μπορούν διεγείρουν τις ίδιες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου που ενεργοποιούνται από τη θεά ενός έργου τέχνης ή την ακρόαση ενός μουσικού αριστουργήματος. 

Στον πηγαιμό για την Ιθάκη

Ενας νόμος που απορρίπτει την εισαγωγή ενός μαθητή στην ανώτατη εκπαίδευση συγκατοικεί στο ίδιο Σύνταγμα με έναν άλλο, νόμο που υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση!

Physics for blind students, του Κώστα Γαβρόγλου

Προς τον Πρόεδρο του Φυσικού Τμήματος, ΑΠΘ. Αγαπητέ συνάδελφε,

Δεν γνωριζόμαστε, αλλά θα ήθελα να σας συγχαρώ για το θάρρος σας να απαγορεύσετε την εγγραφή στο Τμήμα σας ενός τυφλού φοιτητή που διέπρεψε στις Ολυμπιάδες Μαθηματικών. Καταρχάς, κακώς αποφάσισε ότι θέλει να σπουδάσει φυσική. Επειδή, δηλαδή, διακρίθηκε διεθνώς στα μαθηματικά, πρέπει ντε και καλά να σπουδάσει φυσική; Δεν του έκανε η ιστορία; η φιλολογία; η φιλοσοφία; κάποια τεχνική σχολή;