Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δύο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού

Και τα δύο βίντεο έχουν επίκεντρο τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τη "νίκη" των θυμάτων επί των θυτών διαφέρει. Δείτε και συγκρίνετε.  


Λιγότερες εκτρώσεις και εφηβικές κυήσεις με σωστή αντισύλληψη

Από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες πάντα βρίσκονται αντιμέτωπες με το διαρκές ερώτημα της εγκυμοσύνης ή την αποφυγή της. Έτσι, οι επιλογές τους είναι: αποχή, αντισύλληψη ή εγκυμοσύνη.

Εκδήλωση με νοηματική στο Βόλο



Φεστιβάλ για τα παιδιά στην Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα του “1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ” που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2014, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

Γιατί τα σημερινά βρέφη γεννιούνται πιο αδύνατα;

Τα μωρά που γεννιούνται τα τελευταία 20 χρόνια ζυγίζουν λιγότερο σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε από κοινού από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. 

Οι ανήλικοι στρατιώτες της Κριμαίας -Η σκληρή εκπαίδευση στα στρατόπεδα και η χαμένη αθωότητα

Η σειρά του φωτογράφου Maxim Dondyuk «The Crimea Sich» ρίχνει φως σε ένα από τα στρατόπεδα όπου εκπαιδεύονται ανήλικα αγόρια.

Το συγκεκριμένο έργο του, απέκτησε βαρύνουσα σημασία μετά και την πρόσφατη κατάρτιση της Κριμαίας στη Ρωσία, αλλά και εξαιτίας της συνεχιζόμενης περιφερειακής σύγκρουσης.

Άποψη: Σε παρακαλώ, έχε τον νου σου στο παιδί σου!


(Αχ, Θε μου! Πώς να μιλήσεις και τι να πεις και πώς να γράψεις για τον πόνο του άλλου… Τουλάχιστον, Θε μου, ας μην ξαναγίνει…)

Μετά το τραγικό δυστύχημα ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν «αυτοσχέδια λούνα παρκ». Πάλι πέσαμε απ’ τα σύννεφα! Ποιος να το έλεγε, ε;