Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Προβολή: Deaf Jam

Παιχνίδι: My Sust House

Το MySusthouse είναι ένα συναρπαστικό διαδραστικό παιχνίδι για να ανακαλύψετε τη βιωσιμότητα και πώς αυτή σχετίζεται με την καθημερινότητά μας. Παρέχει μια πληθώρα σχετικών πληροφοριών, δημιουργώντας ουσιαστικές ευκαιρίες μάθησης και διδασκαλίας, που έχουν να κάνουν με την αειφόρο ανάπτυξη.

Κερδίστε προσκλήσεις για την έκθεση «Δεινόσαυροι»!

Το kathimerini.gr δίνει την ευκαιρία σε δέκα τυχερούς να κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την έκθεση «Δεινόσαυροι», μια από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, που θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι τις 4 Μαρτίου. 
Περισσότερα εδώ

Ντυθείτε οικογενειακώς... σύμπαν

Η στολή αυτή βρίσκει πολλές εφαρμογές και είναι σχετικά ανέξοδη (αν πιάνουν τα χέρια σας). Ενδείκνυται για οικογένειες και γενικότερα μικρές ομάδες. Φυσικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε την ιδέα αυτή για να διδάξετε διασκεδαστικά το πλανητικό σύστημα. Δείτε εδώ ορισμένες οδηγίες.

Δείτε αλλιώς τα καθημερινά αντικείμενα!

Το Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι με τίτλο «Η περιπέτεια της μεταμόρφωσης. Καθημερινά αντικείμενα: Δείτε τα αλλιώς!», που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαρτίου 2012, είναι μια παραγωγή του Centre Pompidou στο Παρίσι και απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. Βασίζεται πάνω στο έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Arman (Αρμάν), που το όνομά του έχει συνδεθεί με το κίνημα του νεορεαλισμού που εμφανίστηκε το 1960 ως απάντηση της Γαλλίας στην Ποπ Αρτ.

Έκθεση ΟΗΕ: Μορφωμένοι νέοι χωρίς δουλειά

Οι νέοι όλο και περισσότερο δυσκολεύονται να ενταχθούν στην πραγματική ζωή και θεωρούν ότι το σχολείο δεν τους προετοιμάζει σωστά για να βρουν δουλειά, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για την απασχόληση των νέων.

Αύξηση των εξαρτημένων από το Διαδίκτυο εφήβων

«Είμαι μόνος, μα τελικά ποιος φταίει; Ίσως λέω πολλά, αλλά κάνω λίγα. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: δεν είμαι αυτός που θα ήθελα να είμαι. Τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί εάν δεν ήμουν πραγματικά αδύναμος. Είμαι 17 ετών. Μόνος και γεμάτος θυμό. Φίλοι; Δεν μου έμεινε κανείς. Υπάρχει μόνο ένα άτομο στο οποίο μπορώ να τηλεφωνήσω από το κινητό μου. Σύντομα δεν θα μπορώ να τηλεφωνήσω σε κανέναν. Είναι δικό μου το φταίξιμο που τους έδιωξα έναν-έναν από κοντά μου. Ωστόσο, βαθιά μέσα μου, αισθάνομαι ότι εάν είχα την κατάλληλη στήριξη, θα μπορούσα ακόμη και να τα καταφέρω…».

Χαρισματικά παιδιά με πολύ ταλέντο και δίψα για γνώση

Είναι έφηβοι με εξαιρετικό ταλέντο στα μαθηματικά, στη φυσική και στον προγραμματισμό. Πέντε ελληνόπουλα, τα οποία οι επιστήμονες κατατάσσουν στα «χαρισματικά παιδιά», μιλούν στα «ΝΕΑ» γι' αυτό που τα ενώνει πέρα από τις υψηλές επιδόσεις: τη δίψα για γνώση.

Η πρώτη του βόλτα με το λεωφορείο

Η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει τους νέους γονείς τι πρέπει να κάνουν στην πρώτη βόλτα του παιδιού με το λεωφορείο.

Ακατάλληλοι για την τάξη το 10% των δασκάλων

Η οικονομική κρίση επιτείνει την πίεση στους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα ο ένας στους δέκα να εκδηλώνει κάποιας μορφής ψυχολογική νόσο και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του

Είμαι πολίτης, όχι απλά κάτοικος

Το πρόγραμμα της ΧΑΝΘ Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων, διοργανώνει μια δράση ενημέρωσης των πολιτών για τα δέντρα της περιοχής τους και παρότρυνσής τους να υιοθετήσουν ένα από αυτά.

Ομάδες διάσωσης και διάδοσης λαογραφίας και παράδοσης “Ελένη”

Η μεγάλη ομάδα μας, που αποτελείται από παιδιά, εφήβους, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, καλεί όλους σας στη μεγάλη αγκαλιά της. Να μας μεταφέρουν μνήμες και έθιμα οι παλιοί, να τα μάθουν οι νεώτεροι, να τα βιώσουν τα παιδιά μας. Με ποιοτικές βιωματικές πράξεις δίνουμε χαρά, γνώση και βίωμα στα παιδιά. Δίνουμε το στίγμα της παράδοσης. Κάθε Σάββατο πρωί τα παιδιά και οι έφηβοι γεύονται τη λαογραφία μας και σαν πουλιά κουρνιάζουν μέσα στις ομάδες με τις πολλές επιλογές.
Διαβάστε τη συνέχεια στη Ροδιακή

Η Μάγισσα Μουρτζούφλω‏ στο playcorner!!

«…Λέτε να νιώθουμε μια τέτοια πίεση…
που να χρειαζόμαστε τη μεταμφίεση;»

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν «Σχολές γονέων» από τις 15 Φεβρουαρίου

«Σχολές γονέων» διοργανώνει από τις 15 Φεβρουαρίου η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του δήμου Θεσσαλονίκης, με δωρεάν συμμετοχή και με στόχο τη στήριξη και ενημέρωση των γονέων στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους από ειδικούς ψυχολόγους.

Επικίνδυνο το «ζάχαρο» πριν από την εγκυμοσύνη

Εξαιρετικά επικίνδυνος για το έμβρυο είναι ο διαβήτης της μητέρας του. Εάν το σάκχαρο δεν ρυθμίζεται καλά πριν από την σύλληψη, τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος να γεννηθεί το μωρό με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια ή ανωμαλίες του νωτιαίου μυελού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με περισσότερους από 160 «πρεσβευτές» - σχολεία, βιβλιοθήκες, σύλλογοι γονέων οργανισμοί, εταιρίες και ιδιώτες - συμμετέχει φέτος η Ελλάδα στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Φεβρουαρίου σε 74 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εισαγωγή στα δικαιώματα- κλειδιά των ατόμων με αναπηρία

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) έχει συντάξει ένα δισέλιδο σχετικά με τα δικαιώματα-κλειδιά των ατόμων με αναπηρία. Δείτε το εδώ.