Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2012


«Δικαιώματα από την πρώτη μέρα!» Εκπαίδευση και Φροντίδα στην πρώιμη παιδική ηλικία
Από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2012 η ActionAid θα συντονίσει για 9η συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση.

Άποψη: Τα 5 καλύτερα παιχνίδια

Ολοκληρώνεται μια χρονιά και πολλοί συνάδελφοι φτιάχνουν λίστες με τις καλύτερες εφαρμογές του 2011. Χτες έτυχε να ακολουθήσω ένα σύνδεσμο και διάβασα ένα καταπληκτικό άρθρο του περιοδικού wired με τα 5 καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών.
Αυτό το άρθρο μάς έβαλε σε μια υπέροχη συζήτηση, βοήθησε ο καιρός, η ησυχία στο Πόρτο Ράφτη και είχε σαν αποτέλεσμα ατέλειωτα γέλια. Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, μάθησης, ψυχαγωγίας χωρίς αυτό που θα ονομάζαμε, τυπικά, παιχνίδι ως αντικείμενο.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Ars Longa Vita Brevis

«Η Αίγλη και ο Κήπος των Θαυμάτων»

Από το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, έως τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, τα πιο μαγικά Χριστούγεννα ζωντανεύουν ξανά, από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα σε έναν παραμυθένιο Κήπο των Θαυμάτων, γεμάτο εκπλήξεις, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!

Κοινή δράση για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένωσε την Πέμπτη τις δυνάμεις της με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίαs (π.χ Apple, Facebook και Google) έτσι ώστε να βελτιωθεί η προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Η συμμαχία αυτή συμπεριλαμβάνει 28 εταιρίες και στοχεύει στην δημιουργία ενός διαδικτυακού συστήματος ηλικιακής αξιολόγησης και στην ενδυνάμωση των ρυθμίσεων προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Χριστούγεννα στο δήμο Θέρμης

Ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. Σωκράτης Φάμελλος και οι Πρόεδροι των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Θέρμης σας προσκαλούν στις γιορτινές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Ξαφνική εξάπλωση της ιλαράς στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, αυξάνονται επικίνδυνα τα περιστατικά ιλαράς, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που στην τελευταία έκθεσή του καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της λοίμωξης από ιλαρά.

Έγκυος; Πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί το bodoir σας;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου αποκάλυψαν ότι η χρήση καλλυντικών που περιέχουν άρωμα και τα αρώματα, από την μητέρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την γονιμότητα του μωρού της, αν είναι αγόρι. Βέβαια, παρόλο που τ’ αποτελέσματα του καθηγητή Richard Sharpe και της ομάδας του, αφορούσαν πειράματα σε ζώα και δεδομένου ότι η αναπαραγωγική ικανότητα είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα και θα πρέπει να γίνουν επιπλέον έρευνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, προκάλεσαν ένα ερωτηματικό στις μέλλουσες μανούλες.

Τράπεζα τροφίμων σε σχολεία της Κρήτης για μαθητές

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων 9ου, 10ου, 11ου δημοτικού σχολείου-νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου γυμνασίου, δημιουργούν τράπεζα τροφίμων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Εντονο στρες από το Δημοτικό

Το έντονο στρες κυριεύει μαθητές ακόμη και του Δημοτικού. Οι υποχρεώσεις πολλές, ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος. Ο χρόνος των παιδιών είναι τόσο γεμάτος από σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες (μαθήματα ξένων γλωσσών, μουσικής, αθλητισμός κλπ) ώστε να μην υπάρχει ούτε λεπτό μέσα στην ημέρα για παιχνίδι. Και μιλάμε για παιδιά μόλις 11 και 12 ετών.