Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Η σημασία των ρουτινών για τα παιδιά.

Γνωρίζουμε πλέον ότι οι ρουτίνες είναι σημαντικές για τα παιδιά καθώς υποστηρίζουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, σε αβέβαιους καιρούς σαν αυτούς που ζούμε, οι οικογένειες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβουν γιατί είναι απαραίτητες και ποια από τα χαρακτηριστικά τους είναι τα πιο σημαντικά.

Γιατί οι ρουτίνες είναι σημαντικές.

Υπ. Παιδείας: Πρόωρη αποχώρηση και στις 14.55 για τα ολοήμερα

Απόφαση για διεύρυνση της πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι μαθητές των Ολοήμερων θα μπορούν πλέον να αποχωρούν και στις 14:55, εκτός από τις 15:50 και τις 17:30 που ίσχυε μέχρι τώρα.

«Μαζί για το Παιδί» - ΜΑΖΙ για τον Έβρο και την άμεση επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το «Μαζί για το Παιδί» είναι δίπλα στους κατοίκους του Έβρου που βιώνουν τις καταστροφικές πυρκαγιές. Διαβάστε αναλυτικά πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Στόχος: Η άμεση επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας

Ανάπτυξη παιδιών: Πόσο επηρεάζει ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, τα παιδιά (ηλικίας περίπου 1 έτους), που κάθονται μπροστά σε οθόνες παραπάνω από 4 ώρες την ημέρα, παρουσιάζουν καθυστέρηση στην επικοινωνία και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών»

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών» και οι βελτιωτικές αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, στο «Καλάθι των Μαθητών» προβλέπεται να περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

Ένας χρόνος πριν από την έναρξη των 17ων Παραολυμπαικών Αγώνων

Και επίσημα μετράμε αντίστροφα πλέον για την έναρξη των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Στις 28 Αυγούστου 2024 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και την επόμενη μέρα ξεκινά το αγωνιστικό πρόγραμμα, με την ελληνική ομάδα να αναμένεται και πάλι πρωταγωνίστρια.

Πανελλήνια συγκέντρωση σχολικών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών έως και τις 30 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και μας καλεί όλους να συνδράμουμε για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα!

Πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρηματιών Πιερίας στο «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο»

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης σε συνεργασία και με το Εργαστηριακό Κέντρο Κατερίνης προτίθεται τη νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσει τις παρακάτω Ειδικότητες στο Πρόγραμμα της Μαθητείας.

Κρήτη: Άνδρας άλειψε τα παιχνίδια παιδικής χαράς με γράσο για να μην τον ενοχλούν τα παιδιά

Στο σημείο να αλείψει με γράσο τα παιχνίδια πολυσύχναστης παιδικής χαράς έφτασε 54χρονος στην Κρήτη προκειμένου να μην τον ενοχλούν οι παιδικές φωνές.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 54χρονου για βανδαλισμο, ενώ εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για φθορές, σύμφωνα με το cretalive.

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την αμπάγια στα σχολεία

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί στις μαθήτριες των κρατικών σχολείων να φορούν αμπάγια, παραδοσιακή μουσουλμανική φορεσιά που καλύπτει ολόκληρο το σώμα.