Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Τελευταία μέρα σχολείου!!


Παιδί: Πότε να του γνωρίσω τον/την σύντροφό μου;

Ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς χωρισμένους γονείς…

Πότε μπορώ να γνωρίσω στο παιδί μου τον/την νέο/α σύντροφο; Η απάντηση εξαρτάται από το διάστημα που έχει περάσει από τον χωρισμό με τον πατέρα ή τη μητέρα του παιδιού, αλλά και από το αν έχει υπάρξει ισορροπία με τη νέα κατάσταση.

Πώς μπορεί το παιδικό και εφηβικό βιβλίο να βοηθήσει στην πρόληψη της βίας ενάντια στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο εκπαιδευτικό περιβάλλον

Η bell hooks (κατά κόσμον Gloria Jean Watkins, μαύρη διανοούμενη, συγγραφέας, θεωρητικός, παιδαγωγός, φεμινίστρια) έχει πει πως “για τους ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης, η εκπαίδευση είναι ένα πολιτικό ζήτημα”. Η εκπαίδευση εκτός από να ενισχύει τη γνώση, στόχο έχει να διαμορφώνει την κριτική σκέψη, να προάγει την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και να ενδυναμώνει τους πολίτες, ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνία.

Οταν τα μωρά γρυλίζουν… εξασκούν την ομιλία τους

Βγάζουν χαριτωμένες φωνούλες και κραυγές, κάνουν σαν να γρυλίζουν, επαναλαμβάνουν ακατάληπτες «λέξεις» όπως το γνωστό «αγκου» και… μπαμπαλίζουν. Οι ήχοι που βγάζουν τα μωρά κατά το πρώτο έτος της ζωής τους ηχούν στα αυτιά των ενηλίκων ως χαριτωμένες ασυναρτησίες. Είναι όμως; 

Μεταθέσεις: Πότε θα έχουν το δικαίωμα οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή το 2020

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Μάριου Μαγιολαδίτη, οι εκπαιδευτικοί που θα υπηρετήσουν τις σχολικές χρονιές 2020-2021, 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025 στην Ειδική Αγωγή αποκτούν δικαίωμα μετάθεσης στη Γενική Αγωγή από τη σχολική χρονιά 2025-2026 και εξής και με την επόμενη Εγκύκλιο μεταθέσεων θα έχουν δικαίωμα αίτησης.

Όταν μας άφησε η θάλασσα, της Άννας Κουππάνου

Δεν ξέρω τι έγινε. Κι ό,τι κι αν έγινε, και να μου το πεις τώρα και να μου το εξηγήσεις, εγώ πάλι δε θα το καταλάβω. Δεν μπορεί να έφυγε. Ο Μιχάλης, να έφυγε έτσι; Χωρίς αντίο; Χωρίς εμένα; Ο δικός μου ο Μιχάλης; Ο αδερφός μου; “Ό,τι κι αν γίνει, δε θα χωριστείτε”, είπε η μαμά, και μου έδωσε τη φωτογραφία εκείνη την τελευταία ώρα πριν φύγουμε στο λιμάνι της Λεμεσού.

Η Άννα Κουππάνου συγκλονίζει με μια άγνωστη ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα της Κύπρου του 1974 όταν σχεδόν 400 παιδιά έφυγαν ασυνόδευτα για την Ελλάδα, προσπαθώντας να βρουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Σοκαριστικά στοιχεία: 6 στα 10 παιδιά υφίστανται βίαιες τιμωρίες στα σπίτια τους

Από τα σχεδόν 400 εκατομμύρια παιδιά που μετατρέπονται σε θύματα βίαιων μεθόδων πειθάρχησης, περίπου 330 εκατ. υφίστανται σωματικές τιμωρίες

Φωνές, βρισιές, χαστούκια, ξύλο… Σχεδόν 400 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών, ή με άλλα λόγια τα 6 στα 10 σε διεθνές επίπεδο, υφίστανται συστηματικά βίαιες τιμωρίες για να πειθαρχούν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τη UNICEF.

Αλεξανδρούπολη: Πρώτο βραβείο στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο για ταινία μικρού μήκους

Διέπρεψαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι κέρδισαν στον 8ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό, Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία τεκμηρίωσης, με την ταινία μικρού μήκους «Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα του 1821, Δόμνα Βισβίζη».

Θεατρική παράσταση «Μιλάμε για τον Αυτισμό» από την ομάδα «Ταυτισμός»

Την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Άνω Ηλιούπολης παρουσιάζεται η ανοικτή θεατρική παράσταση «Μιλάμε για τον Αυτισμό». Την παράσταση ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Ταυτισμός» με συντονίστρια την Παρασκευή Σαλαβγιά, πρωταγωνίστρια του βιογραφικού ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος δύο όψεις». Οι συντελεστές είναι μέλη του συλλόγου «Μιλάμε για τον Αυτισμό», παραμένουν ερασιτέχνες ηθοποιοί και ξεκίνησαν το εγχείρημά τους πριν δυο μήνες. Αν μη τι άλλο -όπως φαίνεται- θα είναι μια διαφορετική θεατρική παράσταση, η οποία θα μεταδώσει το -δεδομένο, αλλά δυστυχώς για κάποιους ζητούμενο- μήνυμα ότι όλοι αποτελούμε ένα ξεχωριστό κομμάτι στο απέραντο παζλ της κοινωνίας.

Πηγή: voria

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης: Το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16/6) στο ΟΑΚΑ

Σε μια χρονιά που έχει ως αποκορύφωμά της τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ διοργανώνει το Βίκος Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης ανδρών-γυναικών, στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το Σάββατο (15/6) και την Κυριακή (16/6).