Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Προβολή: Hope

 

Δωρεάν στα ΚΔΑΠ επιπλέον 1.228 παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Την αγκαλιά του σε 1.228 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες ενώ πληρούσαν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις τελικά δεν απέκτησαν το voucher για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στα τμήματα των ΚΔΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης» (πρώην «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»/ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2022-2023, ανοίγει για μια ακόμη φορά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Μυδοερευνητές: Οι λιλιπούτειοι κάτοικοι του Μακρύγιαλου μαθαίνουν τα πάντα γύρω από το μύδι

«Θα φύγουμε από το χωριό, θα αλλάξω σχολείο· ο μπαμπάς μου έχασε τη δουλειά του στις μυδοκαλλιέργειες». Με αυτά τα λόγια συστήθηκε ένας 9χρονος τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στο σχολείο, στον Μακρύγιαλο Πιερίας, που απέχει 20χλμ από την Κατερίνη.

Ο πατέρας του μικρού μαθητή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ένα από τα κύματα καύσωνα του 2021 έπληξε τα μύδια, με συνέπεια η παραγωγή να μειωθεί κατακόρυφα και πολλοί εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά.

Ισπανία: Εκατό νέοι περνούν μια βδομάδα χωρίς κινητό τηλέφωνο – Πείραμα απεξάρτησης

Ένα πείραμα με 97 εθελοντές ηλικίας 15 έως 24 ετών, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα, αποκάλυψε πώς το άγχος και η ανασφάλεια μπορεί να γίνει πρόβλημα για τους νέους όταν στερούνται τη χρήση κινητών τηλεφώνων. «Είχα περισσότερο άγχος απ’ ό,τι όταν προσπαθούσα να κόψω το κάπνισμα», «Είχα άγχος αν το κινητό ήταν μακριά και ηρέμησα μόνο που το είχα κοντά», είναι μερικές από τις αντιδράσεις που περιγράφονται.

Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους

Απαραίτητα δικαιολογητικά για κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Όλοι οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Twitter: Υλικό παιδικής πορνογραφίας δίπλα σε καμπάνιες της Walt Disney και PBS Kids

Διεθνείς εταιρίες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες έχουν προχωρήσει σε αναστολή της εμπορικής προώθησης ή έχουν αποσύρει μερικώς τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, καθώς τα διαφημιστικά μηνύματά τους εμφανίζονταν δίπλα σε αναρτήσεις που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία, όπως δήλωσαν οι εταιρίες στο Reuters.

Το μαγευτικό χοροθέατρο για βρέφη και γονείς «Underwater» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το μαγευτικό χοροθέατρο για βρέφη και γονείς, έχει σκοπό να προσφέρει ένα ονειρικό ταξίδι κάτω από τη θάλασσα.

Την παράσταση Underwater δημιούργησαν οι μητέρες και καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου και θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2022 (τρεις παραστάσεις κάθε ημέρα στις 10.00, 11.30, 13.00) για περιορισμένο αριθμό θεατών.

Στη σκοτεινή πλευρά του Μπάρνεϊ

Μπορεί να ήταν μία από τις πιο χαρούμενες φιγούρες των παιδικών χρόνων αρκετών από εμάς, πάντως, από ό,τι φαίνεται, ο δεινόσαυρος Μπάρνεϊ έχει και μία άλλη, αθέατη πλευρά.

Τη σκοτεινή πλευρά του Μπάρνεϊ, λοιπόν, προσπαθεί να ανακαλύψει ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «I Love You, You Hate Me» που θα κυκλοφορήσει από το Peacock στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Όπως δήλωσε και ο παραγωγός της σειράς, Τζόελ Κιόντι, «το “I Love You, You Hate Me” αναλύει το πώς ένας παιδικός χαρακτήρας που υποστήριζε την συμπεριληπτικότητα, την κατανόηση και την καλοσύνη γέννησε ένα κίνημα θυμού και κριτικής που απείλησε το σόου, τους δημιουργούς του και το μέλλον τους».

«Έξυπνο» σύστημα θα παρακολουθεί εξ' αποστάσεως παιδιά που πάσχουν από καρκίνο - Θα εφαρμοστεί στο ΑΧΕΠΑ

Ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο θα παρέχει ένα “έξυπνο” ψηφιακό σύστημα που θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει πιλοτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για λογισμικό για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες που θα στοχεύει στην παρακολούθηση και εξατομικευμένη διαχείριση παιδιών με αυτές τις ασθένειες και θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Β΄ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.