Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Φωτογραφίζοντας τα ελληνικά παραμύθια, μια ιδέα της Σάσας Βούλγαρη


Τα παραμύθια; Η ζωή της ολόκληρη! Σε μια χρονική στιγμή που η παραμυθία -η παρηγοριά- μοιάζει να μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, αυτή αναμετρά τα σκαλοπάτια της ζωής της κι αναρωτιέται «γιατί εγώ να είμαι τόσο τυχερή;».

«Είκοσι ολόκληρα χρόνια και βάλε, συνεχίζει, να λέω τα παραμύθια μου, πότε σε μικρούς, πότε σε μεγάλους, να δημιουργώ κόσμους ολόκληρους και να με ακολουθούν πιστά στην τρέλα μου όλο και περισσότεροι... Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία;».

Τα 8 SOS της υγείας του παιδιού

Εάν υπήρχε μόνο μία ευχή που θα μπορούσε να κάνει ένας γονιός για τα παιδιά του, θα ήταν «Να είναι γερά». Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε από τους κινδύνους και να τους διδάξουμε τρόπους να φροντίζουν σωστά τον εαυτό τους.

Εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά, με ελεύθερη είσοδο


Tο Mediterranean Cosmos και ο οργανισμός για την εκπαίδευση του μέλλοντος EDUACT παρουσιάζουν το επιτυχημένο και δημοφιλές πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους». Ένα πρόγραμμα ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών, που έχει σχεδιαστεί για να ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες με την επιστήμη και τη τεχνολογία!

Παράτησε τη δουλειά του για να βρει θεραπεία για τα παιδιά του


Πάσχουν από μια εξαιρετικά σπάνια, εκφυλιστική ασθένεια

Χορεύουμε Χαρίζοντας Χαμόγελα

Στο πλαίσιο του "Χαρίζω ένα Χαμόγελο/κοινωνική δράση εθελοντών ΧΑΝΘ", οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης,η ΧΑΝΘ και η Άννα Θωμαϊδου σας προσκαλούν να νιώσετε την ευεξία και τον πυρετό του ZUMBA Fitness.

Eπαναλειτουργία του Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 επαναλειτούργησε το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα.
Οι Κωφοί μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους:
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (για όλη την Ελλάδα):

Διήμερες δράσεις στην «Τεχνόπολις» στο πλαίσιο των εορτασμών για την Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ / 14 -15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Μηχανουργείο» στο πλαίσιο των εορτασμών για την Διεθνή Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» θα πραγματοποιήσει Διήμερες δράσεις για την Συμβολή των Σκύλων Οδηγών/Βοηθείας στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με προβλήματα όρασης και άλλων Αναπηριών.

Εκδήλωση: Παρουσίαση του βιβλίου "O Eυτύχιος Καλλέργης και η συλλογή με τους εφιάλτες"

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο O Eυτύχιος Καλλέργης και η συλλογή με τους εφιάλτες του Παναγιώτη Τσιρίδη. 

Από 4 ετών
Είσοδος ελεύθερη

Τρόποι εξυπηρέτησης Κωφών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Στο πλαίσιο της πνευματικής φροντίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς τους κωφούς, ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Καλλιθέας έχει αναγνωριστεί ως ενορία των κωφών και τελείται λειτουργία με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα.

Μ. Γιουσουφζάϊ: «Δεν θέλω Νομπέλ, θέλω σχολεία για όλα τα παιδιά»

«Αν κερδίσω το Νoμπέλ Ειρήνης, αυτό θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Αλλά αν δεν το πάρω, δεν είναι σημαντικό, επειδή στόχος μου δεν είναι να κερδίσω το Νομπέλ, στόχος μου είναι να δούμε ειρήνη και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου». Τάδε έφηΜαλάλα Γιουσουφζάϊ, η Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν στο κεφάλι, επειδή τολμούσε να πηγαίνει στο σχολείο.