Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Deaf in London: time to sit up and listen?

"Όλοι μας έχουμε εκνευριστεί και έχουμε νιώσει δυσφορία όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό, όπου δεν μιλάνε αγγλικά, αλλά φανταστείτε να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά στην πατρίδα σας, για τις καθημερινές σας συνδιαλλαγές και υποχρεώσεις.Φανταστείτε να μην σας κάνουν το χτένισμα που ζητήσατε ή να μην μπορείτε να εξηγήσετε στο γιατρό σας τον πόνο που νιώθετε και αντίστοιχα αυτοί να μην μπορούν να σας αναλύσουν τι ακριβώς θα κάνουν. Αυτή είναι η καθημερινότητα των κωφών."
Κάπως έτσι ξεκινάει το άρθρο του BBC "Deaf in London: time to sit up and listen?" για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κωφοί στο Λονδίνο και τη δράση του CommunityID, ενός οργανισμού που με τη σύμπραξη κωφών και ακουόντων προσπαθεί να εξαλλείψει τις ανισότητες.

Ημερίδα: "Καινοτόμες υπηρεσίες στις δημόσιες Βιβλιοθήκες και στο κοινωνικό internet"

Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Βιωματικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί την 16η Σεπτεμβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κωνσταντίνειου Πνευματικού Κέντρου Αταλάντης.

Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε παιδιά και νέους με προβλήματα ακοής

Διαβάστε τη διατριβή της κας Χρονοπούλου σχετικά με τη "Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε παιδιά και νέους με προβλήματα ακοής"
Περίληψη
Η κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών (καπνός-αλκοόλ-ναρκωτικά) είναι ένα διεθνές πρόβληµα, που επηρεάζει σχεδόν όλες τις χώρες του κόσµου, τόσο τις αναπτυγµένες όσο και τις αναπτυσσόµενες. Τα επιδηµιολογικά στοιχεία φανερώνουν αύξηση της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών σε πολλές χώρες και κυρίως στους νέους.

Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών

Το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (EAΔΔ) συγκεντρώνει τις διδακτορικές διατριβές που έχουν εκπονηθεί στα ελληνικά πανεπιστήμια ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού από Έλληνες διδάκτορες. Την ευθύνη συγκρότησης και διατήρησης του έχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Στο ηλεκτρονικό αποθετήριο του ΕΑΔΔ διατίθενται περισσότερες από 18.000 διδακτορικές διατριβές, με δυνατότητες αναζήτησης και πλοήγησης.

"Γιορτές παλιάς πόλης"

Έως τις 12 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι της Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης θα φιλοξενηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια και κουκλοθέατρο. Όσοι αγαπάτε τα αστέρια μη χάσετε στι 7 Σεπτεμβρίου στη σκηνή "Νησάκι" το κινητό πλανητάριο Starlab, που θα παρουσιάσει το θέμα: "Ελληνική Μυθολογία, των αστερισμών μυθολογία".
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Online παιχνίδια σχετικά με το περιβάλλον

Επισκεφτείτε τους δύο παρακάτω ιστοτόπους και μάθετε για το περιβάλλον και την προστασία του πλανήτη, παίζοντας.
Μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών με θέματα που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τα απειλούμενα είδη, τις κλιματικές αλλαγές και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Όλα τα παιχνίδια είναι online αλλά σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε κάποια κουίζ.
Παίζω και μαθαίνω! Μάθετε για την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, αλλά και το πώς θα προστατέψετε τον πλανήτη μέσα από διασκεδαστικά online παιχνίδα τύπου point and click.

Ελλειμματική προσοχή λόγω παρασιτοκτόνων

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες ήταν εκτεθειμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους σε παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συγκέντρωσης μετά τα πέντε τους χρόνια, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες του πανεπιστημίου του Berkeley.

Ένα ταμπού για την κυπριακή κοινωνία

Αυτό ακριβώς, η αδυναμία πολλών γονέων να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν και να αποδεχτούν, πολλές φορές, τα ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα ίδια τα παιδιά που δεν μπορούν να μάθουν βάσει του υφιστάμενου τρόπου διδασκαλίας, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους, με τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

i-teacher: Σεπτέμβριος 2010

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού i-teacher. Περιεχόμενα άρθρα:

Πρόγραμμα για τις διατροφικές συνήθειες

Ο Δήμος Κερκυραίων υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωματικής εκμάθησης σωστών διατροφικών συνηθειών, με θέμα: «Μαγειρεύοντας Μαζί», που διοργανώνεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου, σε συνεργασία με την Ένωση Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Αυγούστου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στις παιδικές Δημοτικές κατασκηνώσεις του Βίδου με μαθητές τάξεων Γυμνασίου.