Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Διαγωνισμός FAMELAB 2012

Το FameLab είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει το British Council, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης.

Ζωντανή εμφάνιση του Λ. Παπαδόπουλου για την "Αμυμώνη Θεσσαλονίκης"

Ο αγαπητός δημιουργός και τραγουδιστής Λάκης Παπαδόπουλος (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ) θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 για να υποστηρίξει το έργο της «Αμυμώνης» με την εμφάνισή του στο Bar 16 (Μ.Αλεξάνδρου & Κανάρη 1, Πλατεία Τερψιθέας, κοντά στη Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη). Μαζί του, για τον ίδιο σκοπό, θα εμφανιστεί το νεανικό συγκρότημα της πόλης μας «Drive In».

1η Θεατρική Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλονίκης

Σήμερα εγκαινιάζεται ένας νέος θεατρικός θεσμός της πόλης. Ο λόγος για την 1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας-Θράκης.

Στο πλευρό των παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες ο Δήμος

Την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με την αποτροπή της μεταφοράς του Εξεταστικού Κέντρου Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες από τη Ζάκυνθο στον Πύργο, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην 7η συνεδρίασή του.

Εκδήλωση: Η Γεωμετρία των Εκπλήξεων

Ανακαλύψτε τη συναρπαστική πλευρά των μαθηματικών μέσα από τη μοναδική παράσταση/παρουσίαση της μαθηματιού Sara Santos. Η Sara είναι ειδική στην επικοινωνία της επιστήμης των Μαθηματικών και, μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων, επικεντρώνει τη δουλειά της στην προώθηση των μαθηματικών με τη βοήθεια θεατρικών μέσων και τεχνικών που προκαλούν τη φαντασία και το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού.

«Η Γάζα είναι… Μαθήματα επιβίωσης»


Στο θέατρο Κνωσσός παρουσιάζεται η παράσταση «Η Γάζα είναι… Μαθήματα επιβίωσης», μια παράσταση βασισμένη στους μονολόγους παιδιών 13 έως 17 ετών που έζησαν τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα, από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009.

Δάσκαλος σοκάρει με τα προβλήματα μαθηματικών που βάζει στους μαθητές του

Τα μαθηματικά προβλήματα του Δημοτικού, τύπου έχω ένα μήλο κι ο φίλος μου άλλο ένα, πόσα έχουμε και οι δύο, είναι μάλλον πολύ βαρετά για τουλάχιστον έναν δάσκαλο της Γ' τάξης, ο οποίος αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, αλλά με αποτυχημένο τρόπο.

Eυρωπαϊκό έτος ενεργού γήρανσης & Αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών 2012

Το 2012 ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι, σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας ζουν περισσότερο και παραμένουν πιο υγιείς από ποτέ.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Το παραμύθι της Κυριακής

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 το Παραμύθι της Κυριακής είναι αφιερωμένο στους μύθους που κρύβει η θάλασσα . Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί ιστορίες για θαλάσσιους θεούς και ήρωες της μυθολογίας μας και ο Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων.

Συνέδριο: Εκπαίδευση στην αρχαιότητα

Παγκόσμιο διεπιστημονικό συνέδριο με τίτλο “Educating the future generation: teaching, learning, and antiquity” θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Λονδίνο.