Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Τι θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος για τα νεαρά άτομα που χρησιμοποιούν μπαστούνι.

 Μολονότι το Σύνδρομο Ehlers- Danlos, η γενετική διαταραχή στο συνδετικό ιστό που έχω είναι εφόρου ζωής, τα συμπτώματά της διαφέρουν στις διάφορες χρονικές περιόδους της ζωής μου. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μπαστούνι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2016 προκειμένου να με βοηθήσει στην ισορροπία, την σταθερότητα, την αντοχή και τους χρόνιους πόνους. Δεν χρησιμοποιώ το μπαστούνι μου συνέχεια, αλλά μόνο όταν νιώθω ότι το χρειάζομαι και γενικά το παίρνω μαζί μου όταν έχω διαδρομές και δραστηριότητες όπου ξέρω ότι θα είμαι μακριά από το σπίτι μου αρκετές ώρες. 

Αυτά είναι τα πράγματα που θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος για τα νεαρά άτομα που χρησιμοποιούν μπαστούνι. 

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Δημιουργική απασχόληση παιδιών και την περίοδο του Πάσχα

Σταθερά στο πλευρό των μικρών του δημοτών και κυρίως των εργαζόμενων γονέων τους τους οποίους επιθυμεί να διευκολύνει κατά τη διάρκεια της πασχαλινής εορταστικής περιόδου που τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διαθέτει και φέτος Πρόγραμμα Πασχαλινής Δημιουργικής Απασχόλησης.

Λέσβος: Υψηλή ραπτική με φλούδες πορτοκαλιού και μαλλί προβάτου από μαθητές του ΕΠΑΛ

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης «ράβουν» αξεσουάρ από φλούδες πορτοκαλιού και μαλλί προβάτου, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω την περσινή τους προσπάθεια με τα βιοπλαστικά ποτηράκια.

Η ηλεκτρολόγος μηχανικός και καθηγήτρια πληροφορικής του ΕΠΑΛ, Παρασκευή Μπάτσιου μίλησε στην ΕΡΤ3 για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η ψηφοφορία Ακροατών “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” ξεκίνησε

Ξεκίνησε η ψηφοφορία των ακροατών “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023”

Πλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα για δημόσια προβολή των βίντεό σας, να προωθήσετε τις συμμετοχές σας και να διαδώσετε παντού τα ραδιοφωνικά μηνύματα και τα τραγούδια των μαθητών/τριών, ώστε όλοι/ες μαζί να κάνουμε να ακουστεί δυνατά το φιλειρηνικό σύνθημα “Η νέα γενιά για την Ειρήνη”.

Πως το stopΝCII.org μπορεί να αποτρέψει εκδικητική πορνογραφία ή άλλης μορφής μη συναινετικού διαμοιρασμού προσωπικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Περισσότεροι από 20.000 ενήλικες έχουν χρησιμοποιήσει από το Δεκέμβριο του 2021 έως σήμερα το εργαλείο StopNCII.org, μια δωρεάν καινοτόμο τεχνολογία η οποία υποστηρίζει τα θύματα μη συναινετικού διαμοιρασμού εικόνας ή βίντεο στον κυβερνοχώρο. Ουσιαστικά αποτελεί μια ουσιαστική προσπάθεια έγκαιρης πρόληψης περιπτώσεων εκδικητικής πορνογραφίας ή άλλης μορφής μη συναινετικού διαμοιρασμού προσωπικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Το StopNCII.org είναι ένα έργο που λειτουργεί η Revenge Porn Helpline από το 2021 και η Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα.

Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Με Σκοπό Την Υλοποίηση Έρευνας Πάνω Στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση Ατόμων Με Αυτισμό Με Τη Χρήση Γουνοδερμάτων

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας, Ευφροσύνη Ντιό εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Έγκριση σχεδίου και όρων Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Έρευνα για τη χρήση των γουνοδερμάτων στο πλαίσιο της αισθητηριακής ολοκλήρωσης ατόμων με αυτισμό».

Συμβαλλόμενοι στη Σύμβαση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.

Στον 2ο διαγωνισμό «International Low-Vision Song Contest» με "Αυτό που λέει η καρδιά σου"

Φέτος διεξάγεται ο 2ος διαγωνισμός «International Low-Vision Song Contest», στον οποίο για πρώτη φορά θα συμμετέχουν καλλιτέχνες όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά από όλο τον κόσμο! 
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) ως εταίρος της διεξαγωγής του διαγωνισμού τραγουδιού που διοργανώνεται από τον οργανισμό German Federation of the Blind and Partially Sighted (DBSV), έχει τη μεγάλη χαρά να σας ανακοινώσει πως οι πέντε υπέροχες υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν φέτος και παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στο ΚΕΑΤ ήταν οι εξής:

Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού «RoDance»

Κομμάτι των δράσεων για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμπεριληπτικής ομάδας που πρωτοδημιούργησε η μουσικοθεατρική ομάδα «ERODIOS (ΕΡΩΔΙΟΣ)» αποτελεί πλέον η ομάδα χορού «RoDance».Πρόκειται για μια νεοσύστατη Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού, με στόχο την εξασφάλιση της ενεργής συμμετοχής όλων στον χορό μέσω της προσαρμογής της κίνησης στο άτομο. Αποστολή και των δυο ομάδων είναι η ενίσχυση της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης.

Μείνετε συντονισμένοι! Δράσεις και έργα των ομάδων θα αναρτώνται σε Facebook και Instagram.

Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά

Ένα νέο κομμάτι στο παζλ του πολιτισμού για τα Φιλιατρά και την Τριφυλία γενικότερα μπήκε με την λειτουργία του παραρτήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά.Είναι η παιδική - νεανική βιβλιοθήκη που λειτουργεί από το τέλος Δεκεμβρίου στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο και προέκυψε από τη Συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης με το Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Πυρσό».

Καβάλα: Νέα αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης με δωρεά του ΤΕΕ ΑΜ στο Ειδικό Σχολείο


Μαθητικές εκδρομές: Τι πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές

Τα φθαρμένα ελαστικά είναι τα συνήθη προβλήματα των λεωφορείων μετακίνησης των μαθητών, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια του σχολείου, εφόσον η μετακίνηση γίνεται με τουριστικά λεωφορεία, όταν αποφασιστεί η ημερομηνία της μετακίνησης, θα πρέπει να απευθύνεται, άμεσα, εγγράφως στη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος των οχημάτων (έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, έγγραφα οδηγού κ.λπ.), λίγο πριν την αναχώρηση των εκδρομέων.

UNICEF: Εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν με οξύ υποσιτισμό στην Υεμένη – Πεθαίνει ένα παιδί κάθε δέκα λεπτά

Εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να υποστούν οξύ υποσιτισμό στην Υεμένη αν δεν διατεθούν επειγόντως κεφάλαια για να προσφερθεί βοήθεια στην εμπόλεμη χώρα, όπου ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά, προειδοποιεί σήμερα η UNICEF.

Ανάμεσα στα 11 εκατομμύρια παιδιά που έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, και τα 2,2 εκατ. που υφίστανται υποσιτισμό, «πάνω από 540.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από ακραίο οξύ υποσιτισμό, δυνητικά θανατηφόρο», τονίζει σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιεί το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει πρωτοβουλίες για τα σχολεία

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σχολικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανανεώνοντας τους δεσμούς του Παραολυμπιακού κινήματος με τα σχολεία.