Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η εξάντληση των γονιών μπορεί να έχει επιζήμια αποτελέσματα για τους γονείς και το παιδί.

Όταν το καθημερινό άγχος των γονιών γίνεται χρόνιο, μπορεί να οδηγήσει σε burnout των γονιών, μια έντονη εξάντληση που οδηγεί τους γονείς να νιώθουν αποκομμένοι από τα παιδιά τους και ανασφαλείς σχετικά με τις ικανότητές τους σαν γονείς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Psychological Science. Αυτού του είδους η υπερκόπωση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες και για τους γονείς και για τα παιδιά, αυξάνοντας την παραμέληση των παιδιών από τους γονείς και τις σκέψεις για απόδραση.

Πέντε δραστικοί τρόποι για να γίνουμε καλύτεροι γονείς

Η ανατροφή των παιδιών είναι χαρά, αλλά είναι και διαλυτική. Από τη μία πλευρά οι περισσότεροι γονείς λένε ότι η ανατροφή των παιδιών τους είναι κάτι σημαντικό για την ταυτότητά τους και νιώθουν ανταμοιβή τις περισσότερες —ή όλες— τις φορές γι′ αυτό. Από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα του γονικού άγχους αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν έχουν υποχωρήσει ακόμη. Ακόμη και πριν από την Covid, οι γονείς έτειναν να αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερο άγχος καθημερινά από εκείνους που δεν έχουν την εμπειρία του γονιού.

Αριθμός εισακτέων σε Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2022-2023

Καθορίστηκε, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των κενών θέσεων των εισακτέων μαθητών/μαθητριών στην Α ́ τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή στην Α ́ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση

Πηγή: esos

Βουβά βιβλία: Λογοτεχνία δίχως λέξεις

Τα βουβά βιβλία, ή αλλιώς silent books, έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια δυναμική είσοδο και στην ελληνική αγορά. Πώς, όμως, «διαβάζεται» ένα βιβλίο χωρίς λέξεις; Τι μπορεί να προσφέρει στο παιδί; Είναι κανονικό βιβλίο ή κάτι άλλο; Για αυτά και πολλά ακόμα συζητήσαμε με την εκπαιδευτικό Μαριάννα Μίσιου, διδάσκουσα στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγγραφέα του βιβλίου Βουβά κόμικς και εικονοβιβλία. Τεχνικές αφήγησης στα βιβλία χωρίς λέξεις.

Τελετή Βράβευσης - 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων

 

ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά στις 6 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Στις 6 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00 θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Κατόπιν τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου 2022.

Ευγενία Σταμάτη: Έχουμε μεγάλο δρόμο μέχρι να ξεπεράσουμε το στερεότυπο του ανάπηρου-σούπερ ήρωα

Ευγενία Σταμάτη | Μια πρωταθλήτρια Goalball περπατά καθημερινά με τον σκύλο οδηγό της στη Θεσσαλονίκη.

Τι λέει για την προσβασιμότητα στην πόλη για έναν άνθρωπο με απώλεια όρασης και τα εμπόδια που μπορούμε να αποφεύγουμε να της βάζουμε.

"Ερωτευμένα άλογα" στη Μονή Λαζαριστών

Μια παράσταση που ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα, ανεβαίνει από τις 28 Απριλίου μέχρι και τις 8 Μαϊου 2022 στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών φιλοξενούμενη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και παρουσίασαν την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» με τίτλο: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

«Βομβαρδισμό» ερωτήσεων δέχτηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρ. Δήμας από νέους/νέες που συμμετέχουν στο 11ο Teen Business School του ΠΑΜΑΚ

Ανάληψη ρίσκου, σταθμίζοντας τις δυνάμει απώλειες στο μέγιστο δυνατό βαθμό, προνοητικότητα και προγραμματισμό για την αποφυγή μιας ...καταστροφής, αλλά και απόκτηση γρήγορων αντανακλαστικών, ώστε η όποια αποτυχία να γίνει μάθημα που τελικά θα οδηγήσει στην επιτυχία, είναι μερικά από τα πολύτιμα «όπλα» που διαθέτει στη φαρέτρα του ο επιχειρηματίας, τα οποία τον συνοδεύουν σε όποια επαγγελματική διαδρομή αποφασίσει τελικά να ακολουθήσει, ακόμη και αν αυτή δεν είναι το επιχειρείν. Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, απευθυνόμενος, σήμερα, διαδικτυακά στους 49 νέους και νέες, ηλικίας 14-18 χρόνων, που συμμετέχουν στον 11ο κύκλο του βραβευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας που «τρέχουν» καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και φέρει τον τίτλο «Teen Business School».

Η ζωή μας με τη Μαρζάν και τη Μανέλι

H καλύτερη ώρα της ημέρας για τον Παναγιώτη είναι το βράδυ – τότε που πρέπει να κοιμίσει την 6χρονη Μαρζάν και την 4χρονη Μανέλι. «Είναι οι στιγμές που επιζητούν την αγκαλιά τη δική μου και της γυναίκας μου. Μέσα από αυτή την καθημερινή ρουτίνα πήρα το βάπτισμα του πυρός ως πατέρας» λέει στην «Κ» συγκινημένος ο 48χρονος, έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της αναδοχής των δύο κοριτσιών από το Ιράν.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής: Αυτά τα πτυχία Η/Υ γίνονται δεκτά

Η λίστα με τα πτυχία ηλεκτρονικών υπολογιστών που μοριοδοτούν τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τις προκηρύξεις 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022

Ορφανοτροφείο κολαστήριο: Ευρήματα-σοκ στην έκθεση των επιθεωρητών

Οριστικό λουκέτο μπήκε στις 14 Απριλίου στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο στην Αττική, για το οποίο ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση παιδιών.

Η σοκαριστική υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έγινε γνωστό ότι αγόρια ηλικίας 7-11 ετών είχαν ερωτικές επαφές μεταξύ τους, εν γνώσει του προσωπικού.

Ψυχική νόσος, στίγμα και αυτοφαρμάκευση: Μήπως κάνουμε κάτι πολύ λάθος;

Γίναμε η γενιά του xanax. Τα λύματα της Αθήνας δείχνουν τεράστια αύξηση στην κατανάλωση, ενώ η προσέλευση στις δομές ψυχικής υγείας είναι αναντίστοιχη

Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για την ψυχική νόσο, η συζήτηση τείνει να ξεφεύγει προς δύο πολύ λάθος κατευθύνσεις: Η πρώτη είναι η… διάγνωση χωρίς απολύτως καμία γνώση επί των ασθενειών και η δεύτερη είναι η άρνηση που φέρνει ο κοινωνικός στιγματισμός.

Τα παιδιά στην Ιταλία θα παίρνουν αυτόματα τα επίθετα και των δύο γονιών

Το Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε πως τα νεογέννητα θα πρέπει να αποκτούν, αυτόματα, το επώνυμο και των δυο γονέων τους και όχι μόνο του πατέρα.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς ανώτατους δικαστές, ο μέχρι τώρα κανόνας της αυτόματης απόκτησης μόνον του πατρικού επωνύμου, «ζημιώνει την ταυτότητα του παιδιού και αποτελεί διάκριση».

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε να κοπεί σκηνή για ΛΟΑΤΚΙ από το Dr. Strange 2- Η Disney αρνήθηκε

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τη Disney να κόψει τις «αναφορές σε ΛΟΑΤΚΙ+» από την ταινία «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» πριν προβληθεί στο βασίλειο, δήλωσε αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Ο ίδιος ωστόσο διέψευσε φήμες που ήθελαν την απαγόρευση της προβολής της.

Η Disney έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο σίκουελ του Doctor Strange, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο την επόμενη εβδομάδα.

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Μέσα στο Μάϊο θα καθορισθεί ο αριθμός των διορισμών στην εκπαίδευση

Τα συνολικά οργανικά κενά εκπαιδευτικών τη χρονιά 2022-2023 φαίνεται πως θα είναι πάνω από 11.000 ενώ οι συνολικές ανάγκες τη νέα σχολική χρονιά ανέρχονται περίπου στις 50.000 (την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν προσληφθεί περίπου 44.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενώ περίπου 4.000 είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλλει παραίτηση για συνταξιοδότηση και ως εκ τούτου δεν θα βρίσκονται στα σχολεία το νέο σχολικό έτος).

Eνημερωτική δράση για την Ανεξάρτητη Διαβίωση των Ατόμων με αναπηρία

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας με την ευκαιρία της «9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανεξάρτητης Διαβίωσης των ΑμεΑ» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση για την Ανεξάρτητη Διαβίωση των Ατόμων με αναπηρία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες,  με μέλη, εθελοντές και φίλους του Συλλόγου στις 5 Μαΐου 2022, ημέρα Πέμπτη στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας στις 12:00 το μεσημέρι.

Πηγή: Facebook