Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Καλό μήνα!

Γιάννης Τσαρούχης

Τζέισον Άρντει: Ο νεότερος μαύρος καθηγητής του Κέιμπριτζ -Δεν μπορούσε να μιλήσει μέχρι τα 11 του

Ο Τζέισον Άρντει, που διαγνώστηκε με αδυναμίες και διαταραχές που τον κατέτασσαν στο φάσμα του αυτισμού, δεν μπορούσε να μιλήσει μέχρι τα 11 του χρόνια και μέχρι τα 18 δεν μπορούσε να γράψει, ούτε να διαβάσει. Τώρα, είναι ο νεότερος μαύρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα»

Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας -εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας- διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας μια πολυετή προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για το κάπνισμα, το παθητικό κάπνισμα και τις πολλαπλές επιπτώσεις του στο άτομο και την κοινωνία. Ο διαγωνισμός κάθε χρόνο πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).

Η άγρια ζωή της σχολικής αυλής: Διαδικτυακό περιβαλλοντικό μάθημα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Η σχολική αυλή, όσο περιορισμένης έκτασης κι αν είναι, αποτελεί ιδανικό χώρο μετάδοσης της γνώσης για τον φυσικό κόσμο.  Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σάς προσκαλεί  να τη μεταμορφώσετε σε μία υπαίθρια τάξη όπου ξύλινες φωλιές και ταΐστρες για τα πουλιά, ξενώνες διαχείμασης για πεταλούδες και αρωματικά φυτά συνοδεύουν τη διδασκαλία για τη φύση και την άγρια ζωή στις πόλεις!

Μάθημα συμπερίληψης σε Γυμνάσιο για τα άτομα με αναπηρία

Πώς ανεβαίνεις στο αεροπλάνο; Είναι καλύτερη η κατάσταση για τα άτομα με αναπηρία στο εξωτερικό; Πώς κοιμάσαι; Γιατί είναι αμαξίδιο και όχι αναπηρικό καροτσάκι; Βροχή ερωτήσεων για τη ζωή του και την καθημερινότητά του δέχθηκε το πρωί ο αθλητής στο παραολυμπιακό άθλημα boccia Γιώργος Τοπούζης από τους μαθητές της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Χασιώτη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή.

Bullying: Αύξηση των περιστατικών, ακόμη και στο νηπιαγωγείο, σύμφωνα με την οργάνωση ΚΜΟP

Αύξηση των περιστατικών bullying σε παιδιά, ακόμη και νηπιακής ηλικίας, προκύπτει από τις καταγγελίες των γονιών σε πλατφόρμα του Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας ΚΜΟP.

Φέτος, για πρώτη φορά, «λάβαμε πολλά μηνύματα από γονείς μικρών παιδιών- ηλικίας 5, ακόμη και 4 ετών- που αντιμετωπίζουν περιστατικά bullying στο σχολείο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αντωνία Τόρρενς, γενική διευθύντρια του ΚΜΟP και εκπαιδευτική ψυχολόγος.

EE: Καμπάνια για τη βελτίωση των μηχανισμών προστασίας παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο

Η διάχυση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο αυξήθηκε εκθετικά την τελευταία δεκαετία. Οι σχετικές αναφορές, από 1 εκατομμύριο το 2010, ανήλθαν σε 32 εκατομμύρια το 2022, αποκαλύπτοντας 88 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο.

Οι αναφορές δείχνουν ότι εταιρείες με διακομιστές στην ΕΕ έχουν γίνει πλέον οι μεγαλύτεροι υποδοχείς τέτοιου είδους υλικού σε παγκόσμιο επίπεδο (85% του υλικού το 2020). Το ποσοστό αυτό δείχνει μια ανησυχητική ανοδική τάση- η Ευρώπη μετατρέπεται σε κόμβο διάδοσης εικόνων σεξουαλικής βίας στο διαδίκτυο και ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό είναι να ανακοπεί η ροή από την πηγή, δηλαδή τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Διαδικτυακές ομάδες "Στήριξης και Επικοινωνίας" από την Ελληνική Διπολική Οργάνωση

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) ανακοινώνει την έναρξη τριών (3) διαδικτυακών ομάδων «Στήριξης και Επικοινωνίας»  με θέμα τη Διπολική διαταραχή και καλωσορίζει νέα μέλη που θέλουν να λάβουν μέρος!

Το όραμα της ΕΔΟ για κάθε ομάδα βασίζεται στις θεμελιώδης αξίες της ενσυναίσθησης, εμπιστευτικότητας, αμοιβαιότητας και του σεβασμού. 

Καθώς και την ενδυνάμωση όλων των ανθρώπων με την εμπειρία διπολικής διαταραχής. 

Δικαστική Συμπαράσταση! Μια «ατιμωτική» διαδικασία για τους γονείς…

«Η αδερφή μου είναι μια καλή μητέρα για το παιδί της… στέκεται πάντα δίπλα του και προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο. Έχει αφήσει πίσω την ζωή της για αυτό το παιδί…»

… κάποιες σειρές πίσω στα έδρανα του κοινού προσπαθούσα να μείνω ατάραχη και απλή θεατής σε όλα αυτό το σκηνικό του παραλόγου, όπως το απαιτούν οι καταστάσεις…

Συγκινητική κίνηση των φίλων της Μπεσίκτας: Πέταξαν χιλιάδες λούτρινα αρκουδάκια για τα σεισμόπληκτα παιδιά

Γέμισαν με παιχνίδια τον αγωνιστικό χώρο, για χάρη των παιδιών που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία

Σε μια υπέροχη κίνηση προχώρησαν οι φίλοι της Μπεσίκτας!