Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Project που μπορείτε να δώσετε στους μαθητές για τα Χριστούγεννα

Από τις αρχές του Δεκέμβρη πολλοί εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με το πνεύμα των Χριστουγέννων που καταλαμβάνει μικρούς και μεγάλους μαθητές (και όχι μόνο). Ωστόσο, μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές, ο χρόνος είναι αρκετός και μαθησιακά πολύτιμος. Τι μπορείτε να κάνετε, για να εκμεταλλευτείτε παραγωγικά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα;

Εκδήλωση: Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Μελένιος το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός»

Οι εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ», σε συνεργασία με τη ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ/Κ.Ε.Α.Τ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το νέο εικονογραφημένο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, του συγγραφέα ΜΑΚΗ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ, με τίτλο: «Ο Μελένιος το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός», σε σκίτσα του ΝΙΚΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ.

Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 12/12/2014 στις 18:30 μ.μ., στο Νεοκλασικό Κτήριο του ιδρύματος της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης Βασιλίσσης Όλγας 32. 
Το εξώφυλλο του βιβλίου έχουν ζωγραφίσει μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης. 

Fit Kids Run: "Ελα να τρέξεις και εσύ"

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 34) συμμετέχουμε όλοι σε μια μεγάλη γιορτή άθλησης για τα παιδιά, στο Fit Kids Run.

11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2015 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2015 για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της χώρας. 

Τηλεόραση για άτομα με δυσχρωματοψία

Απλές καθημερινές δραστηριότητες από την επιλογή ρούχων μέχρι τη χαλάρωση μπροστά στην τηλεόραση, μπορεί για εμάς να μοιάζουν παιχνιδάκι αλλά για άτομα που πάσχουν από δυσχρωματοψία – που αντιμετωπίζουν δηλαδή πρόβλημα ως προς τον διαχωρισμό ανάμεσα στα χρώματα και κυρίως σε αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου – αποτελούν άθλο.

Βιβλιοθήκες-πολυεργαλεία

Αν η Αθήνα μετατρεπόταν σε πεδίο μάχης θα σκεφτόσασταν ποτέ να βρείτε καταφύγιο στην Εθνική Βιβλιοθήκη; Ή το εντελώς αντίθετο: αν αναζητούσατε ένα μέρος να αποσυρθείτε, μια «όαση για σκέψη και αναστοχασμό» θα επιλέγατε την Εθνική Βιβλιοθήκη ή μια ήσυχη γωνιά στο καφέ της γειτονιάς σας;

Η σημαντικότητα της σχέσης γονιών και παιδιών

Η θέση του παιδιού στην οικογένεια σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ένταξής του σ’ αυτή
Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με κατανόηση, συζήτηση και όχι καταπίεση, ενώ οι διαφορές λύνονται με διάλογο που βασίζεται στον σεβασμό και την ελευθερία

2η Ανακοίνωση Συνεδρίου: Νέος Παιδαγωγός (23-24/5/15)

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα για το 2ο πανελλήνιο συνέδριο: «Νέος Παιδαγωγός» και επιθυμεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής εκπαιδευτικών με εργασίες τους. Το συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 23-24 Μαΐου 2015. Το συνέδριο διατελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.