Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

29 ερωτήσεις για να βοηθήσετε τα παιδιά να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Δείτε μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδιά, για να τα βοηθήσετε  να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.
  1. Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία;
  2. Αν μπορούσες να ζήσεις οπουδήποτε στον κόσμου, πού θα διάλεγες; Γιατί;
  3. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα / για αυτή την σχολική χρονιά;

Έρευνα: τα παιδιά που ταξιδεύουν με τους γονείς τους είναι καλύτεροι μαθητές

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διακοπές και τα ταξίδια δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις και φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά. Μια πρόσφατη έρευνα, όμως, απέδειξε πως, εκτός όλων των άλλων, τα ταξίδια βοηθούν τα παιδιά να γίνουν και καλύτεροι μαθητές στο σχολείο.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία - Ποιες οι ειδικότητες

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου - Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Παιδιά: Αφήστε τα να παίξουν ελεύθερα

Όσο ακόμα διαρκεί το καλοκαίρι είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να χαλαρώσουν, να το απολαύσουν και να ξεκουραστούν.

Τα παρακινούμε λοιπόν, να αδράξουν τις ξέγνοιαστες ημέρες που έχουν μπροστά τους για να τις απολαύσουν στο έπακρο παρέα με τα αδέρφια και τους φίλους τους, κάνοντας διασκεδαστικές αλλά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που θα τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους και νέα ενδιαφέροντα.

Σχολεία: Τι γίνεται σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο

Πώς καθορίζεται η απασχόληση για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή oι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο μπορούν, μεταξύ άλλων, να απασχολούνται μέχρι και της συμπληρώσεως αυτού σε γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο

Black Light: Η ιστορία του αναπηρικού αμαξιδίου

Πώς το αναπηρικό αμαξίδιο δημιούργησε νέες δυνατότητες για εκατομμύρια ανθρώπους

Αναπηρικά αμαξίδια υπάρχουν από τότε που εφευρέθηκε ο τροχός. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φέρει επαναστατικές αλλαγές στη χρήση και τις δυνατότητές τους.

Εκπαίδευση: Αλλάζουν όλα – Μεταρρυθμίσεις σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ

Το σχέδιο Πιερρακάκη για μεταρρυθμίσεις σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ - Από την υποχρεωτική προσχολική αγωγή και τους διαδραστικούς χάρτες μέχρι τα funds στα πανεπιστήμια

Σχολείο ΕΝΕΕΓΥΛ ιδρύεται στον Δήμο Κηφισιάς

Τριάντα εννέα μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) θα υποδεχθεί τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Κηφισιάς.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, με την πρόεδρος της ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή, να αναφέρει σχετικά: «Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχό μας Γιώργο Θωμάκο καθώς και όλα τα μέλη του Δ. Σ. Κηφισιάς που ψήφισαν θετικά για την ίδρυσή του στον Δήμο μας!»

Πόλεμος στο Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει ακόμη 1,5 εκ. παιδιά στην πείνα

Ο ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στους στρατηγούς για την εξουσία που μαίνεται από τη 15η Απριλίου στο Σουδάν θα έχει βυθίσει ακόμη 1,5 εκ. παιδιά σε κατάσταση λιμού ως τον επόμενο μήνα, προειδοποίησε την Τρίτη η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά»).