Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Το ψυγείο της Maddi: Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο για τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη φτώχεια.

Η Sofia και η Maddi ζουν στην ίδια γειτονιά, παίζουν στο ίδιο πάρκο και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Ενώ όμως το ψυγείο στο σπίτι της Sofia είναι πάντα γεμάτο, της Maddi είναι άδειο – τελείως άδειο- με ένα μικρό κουτάκι γάλα για το μικρό της αδερφό.

«Γιατί δεν πηγαίνει η μαμά σου για ψώνια;» ρωτάει η Sofia.
«Δεν έχουμε αρκετά λεφτά»
«Και αν πεινάσετε;»
«Έχουμε λίγο ψωμί» λέει η Maddi. «Σε παρακαλώ, μην το πεις σε κανένα».

Σχολεία: Φόβος για «παγωμένες» αίθουσες, κορονοϊό και καθαριότητα - Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και καθηγητές για τις αλλαγές

Σε μια εβδομάδα (12 Σεπτεμβρίου) τα σχολεία ανοίγουν για να υποδεχτούν περίπου 1.400.000 μαθητές και σχεδόν 160.000 δασκάλους και καθηγητές. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά για άλλη μια φορά με προβλήματα τα οποία κυρίως εντοπίζονται στον κορονοϊό και στην ενεργειακή κρίση η οποία θα έχει επιπτώσεις και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ουκρανή συγγραφέας μιλάει για τον πόλεμο μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η Ουκρανή συγγραφέας Kateryna Yehorushkina αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για να βοηθήσει τα παιδιά της χώρας της να διαχειριστούν το τραύμα του πολέμου.

«Νιώθω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλήσουμε για αυτόν τον πόλεμο», είπε στους δημοσιογράφους του ABC η Kateryna Yehorushkina. «Αισθάνομαι πως κάνω το καθήκον μου».

Τα βιβλία της συγγραφέα απευθύνονται σε παιδιά, όμως ενίοτε περιγράφουν σκληρά ιστορικά γεγονότα. Ένα από τα παλαιότερα βιβλία της, με τίτλο The Chest (Το σεντούκι) διαδραματίζεται την περίοδο του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας.

Ο δήμος Μεταμόρφωσης στηρίζει τους μαθητές

Ένα βήμα πιο πέρα από τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει προχωρήσει ο δήμος Μεταμόρφωσης, προκειμένου να σταθεί δίπλα σε όλες τις οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και φυσικά, δίπλα στα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί ονομάζεται «Στηρίζουμε τους Μαθητές» και στόχος είναι η δωρεάν παροχή φροντιστηριακής αρωγής σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών καιρών, δεν μπορούν να καλύψουν τα σχετικά έξοδα.

Avatar: The Way Of Water - Τι γνωρίζουμε για το νέο έπος του James Cameron

Η ταινία «Avatar: The Way Οf Water» του Τζέιμς Κάμερον κάνει πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου 2022 μετά από καθυστέρηση πολλών ετών

Το Avatar 2 γνωστό και ως “Avatar: The Way Of Water” έρχεται στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου 2022, μετά από πολύχρονη καθυστέρηση. Το trailer της ταινίας έκανε ντεμπούτο στο CinemaCon και είναι διαθέσιμο online από τον Μάιο. Αν και το trailer μας αποκαλύπτει ελάχιστα από το σενάριο και την πλοκή της ταινίας, είχε σχεδόν 150 εκατομμύρια προβολές το πρώτο μόλις 24ωρο.