Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Φτιάχνουμε την πασχαλινή ιστορία (εκτυπώσιμο)

Κόψτε, χρωματίστε και βάλτε στη σωστή σειρά τις σκηνές από το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. 

Προσκυνητάριο Αγίων Τόπων. Ελαιογραφία σε μουσαμά. 19ος αι. ΒΧΜ 22604

Τι να προσέξεις όταν πάρεις μαζί σου το παιδί στην εκκλησία

To αν και το πότε θα πάρεις μαζί σου το παιδί στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία προσωπική απόφαση. Όμως καλό είναι πριν ξεκινήσετε να λάβεις υπόψιν κάποια πράγματα ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε αμφότεροι, καθώς το παιδί σου δεν είναι εξοικειωμένο με τις θρησκευτικές τελετουργίες των ημερών του Πάσχα, όπως ήσουν εσύ στην ηλικία του.

Ποιους κινδύνους κρύβει το Πάσχα για τα παιδιά

Είναι οι πρώτες ανοιξιάτικες διακοπές που όλα τα παιδιά (κι εμείς μαζί) περιμένουν. Εκτός όμως από την ξενοιασιά των ημερών και την εξωστρέφεια της υπαίθρου οι ημέρες αυτές κρύβουν και κάποιους κινδύνους. Ποιοι είναι αυτοί;

Έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα

Με έντονο το "χρώμα" της παράδοσης γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Πληθώρα εθίμων αναβιώνουν σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και μετά την Ανάσταση.

ΕΣΑμεΑ: Ο Ι. Βαρδακαστάνης στη Βουλή για την προσβασιμότητα της εκλογικής διαδικασίας

Στην ακρόαση των φορέων στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, που εξέτασε το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού - Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα - Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις», μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος: «Ζητούμε τη δια βίου χορήγηση του επιδόματος κώφωσης-βαρηκοΐας με νομοθετική ρύθμιση»

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος ζητά με νομοθετική ρύθμιση την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων ώστε να χορηγείται το επίδομα κώφωσης – βαρηκοΐας στα κωφά-βαρήκοα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με κατάργηση των ισχυόντων ηλικιακών περιορισμών.

Θέμα στην Κίνα η πρωτοποριακή υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής από τον Ολυμπιακό.

Για μία ακόμη φορά η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρωτοπορεί και βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας και συγκεκριμένα στους ανθρώπους με οπτική αναπηρία.

Δέκα τυφλοί βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τα παιχνίδια του Θρύλου με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ

Τι πιστεύουν νέες και νέοι στην Ευρώπη για τη δημοκρατική συμμετοχή και την κλιματική αλλαγή;

Οι νέες και οι νέοι στην Ελλάδα φαίνεται πως θέλουν να συμμετέχουν σε πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 2.500 νέους από την Αυστρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Σλοβενία, ενώ δείχνουν να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν οι ίδιοι φορείς χάραξης πολιτικής, σε αντίθεση με νέους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Χριστίνα Σαρρή: Εμπειρία τυφλής επισκέπτριας σε μεγάλα μνημεία

Η Χριστίνα Σαρρή είναι σ υγγραφέας και η πρώτη τυφλή BookTuber στην Ελλάδα. Στη σελίδα της Christina’s Book Voice - Με τη Χριστίνα Σαρρή στο facebook διαβάσαμε την παρακάτω ανάρτηση που περιγράφει την εμπειρία της ως τυφλή επισκέπτρια σε μεγάλα μνημεία.

Έπειτα από αρκετές επισκέψεις σε μουσεία και σχεδόν άλλες τόσες απογοητεύσεις που, ως τυφλή επισκέπτρια, δεν είχα πρόσβαση στα εκθέματα και τα μνημεία, έχω ανακαλύψει το εξής:

Άποψη: Ρέα Βιτάλη - Γονείς, μόνη θα πάει στον πόλεμο;

Μόλις πριν από έναν μήνα έγραψα ένα χρονογράφημα με τον ειρωνικά αφυπνιστικό τίτλο «Αν αυτά γίνονται στο Κολλέγιο…» για μια περίπτωση κακοποίησης παιδιού. Προ ελαχίστων ημερών έφτασαν αντίστοιχα νέα και από το Αρσάκειο, μήπως και εμπεδώσουν και οι τελευταίοι των αφελών ότι η βία βουρλίζει τον αέρα που αναπνέουμε όλοι. 

Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά: Όταν τα φτερά μιας πεταλούδας μεγαλώνουν με τη γνώση

«Μια πεταλούδα που την έλεγαν Ειρήνη, ζούσε κάποτε σε ένα τσαντίρι». Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει το παραμύθι «Η πεταλούδα Ειρήνη και η μαγική συνταγή», που έγραψε η Γεωργία Καλπαζίδου, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία και την κοινότητα των ρομά για τη σχολική διαρροή. Η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού, πηγαίνει στο σχολείο και ανακαλύπτει ότι οι γνώσεις που αποκτά είναι η μυστική συνταγή για να αποκτήσει όλο και μεγαλύτερα φτερά και να κατακτήσει όλα όσα επιθυμεί!

Διδυμότειχο: Ομορφιά από μετάξι δημιούργησαν μικροί «επιχειρηματίες»

Πειραματίστηκαν με τα υπολείμματα της εκτροφής μεταξοσκωλήκων και τοπικά προϊόντα και παρασκεύασαν προϊόντα ομορφιάς με οικολογικό πρόσημο, αφού το 25% των απορριμμάτων της βιοτεχνίας του μεταξιού απορρίπτεται, ενώ οι ίδιοι κατάφεραν να τους δώσουν νέα ζωή. Μαθήτριες και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου δημιούργησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος - διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece την εικονική επιχείρηση «Silky Touch», προτείνοντας μια διαφορετική χρήση και διαχείριση των απορριμάτων μεταξιού.